3EST -B

*

AFECTIUNILE  SANILOR

*

Sanii reprezinta unul dintre cele mai importante simboluri ale feminitatii si maternitatii, dar si  un motiv major de ingrijorare pentru cca. 70% dintre femei in cursul vietii. De exemplu, boala fibrochistica a sanului afecteaza 10% dintre femeile sub 21 ani, 25% dintre femeile peste 22 ani si 50% dintre femeile la post-menopauza.

Atunci cand apare o problema la sani, cea mai importanta etapa in rezolvarea ei este diagnosticarea corecta si completa a afectiunii si a cauzelor determinante. Fiecare femeie trebuie sa obtina informatia cantitativa si calitativa maxima pentru a lua decizia corecta inainte de a alege metoda de rezolvare definitiva a problemei prin interventie chirurgicala sau terapeutica – neinvaziva.

*

Sanii sunt constituiti dintr-o combinatie complexa de tesuturi glandular, conjunctiv (fibros) si gras, strabatute de vase de sange si limfatice si de nervi.  Afectiunile sanilor pot fi:

- non-tumorale: probleme de dezvoltare (amastia, athelia, micromastia, macromastia, microthelia etc), afectiuni functionale (galactoreea, mastodinia, tulburari lactatie, sangerari sani), modificari regresive (atrofie, distrofie, necrozarea tesutului gras), inflamatia (mastita, areolita etc) si displazia (proliferarea tesutului conjunctiv sau glandular, insotita uneori de formarea de chisturi)

- tumorale: tumori benigne (fibroadenomul, papilomul,  mai rar lipomul, hemangiomul, neurinomul etc) sau maligne.

*

Conditiile sanilor trebuie vazute in perspectiva evolutiei lor si in relatie cu celelate afectiuni endocrine:  astfel o femeie cu boala fibrochistica a sanilor are un risc de 4 ori mai mare de a dezvolta cancer la sani, iar femeile cu hipotiroidism au o incidenta mult crescuta a bolii fibrochistice si a cancerului la sani. (Trickey 1998, 123-26; Berkow 1992, 1814-15; Rubin 2001, 540-42). De asemenea trebuie apreciat si gradul de imbatranire / afectare a tesutului conjunctiv in general.

 

TRATAMENTUL NATURIST ENERGETIC IN AFECTIUNILE SANILOR

Centrul EuVITA ofera protocolul ESTELLA-B pentru rezolvarea in mod natural a cca 80-85% din  afectiunile sanilor (fibroadenom, chist, displazie mamara etc),  si pentru preventia cancerului mamar si terapii auxiliare in cazul declansarii lui.

El are drept obiective principale identificarea tuturor factorilor contributori  la afectiunile sanului si promovarea unui set personalizat de terapii neinvazive care sa adreseze cauzele (stresorii) specifici fiecarei femei in parte.

Protocolul  ESTELLA-B  aplica principiile medicinei functionale, medicinei energetice stiintifice si meta-medicinei, insistand asupra legaturilor cauzale  care exista in spatele aceluiasi tablou clinic:

 • medicina functionala considera ca afectiunile sanului apar la confluenta dintre  susceptibilitatea genetica, conditiile de mediu (toxine, deficite nutritionale) si  raspunsul deficitar al organismului (sistem imunitar disfunctional). Acest principiu este confirmat de cercetarea medicala: afectiunile sanului apar datorita unor dezechilibre complexe de natura endocrina, metabolica si neurologica (Ayers, 1983, R.E. Kavetsky, 1977 etc), induse de factori nutritionali, toxicitate crescuta (Nimrod, 1996), raspunsul specific la stres al femeii (Taylor, 2000)
 • medicina energetica stiintifica considera afectiunile sanului ca rezultat al degradarii celulare reflectata prin modificarea parametrilor electrici celulari datorata toxicitatii externe sau interne; ea ofera cele mai bune metode si instrumente de analiza si terapie, vezi Referinte
 • meta-medicina considera ca factorii emotionali joaca rolul-cheie in initierea si desfasurarea afectiunilor sanilor (contributie Deepak Chopra, Candice Pert, Bruce Lipton, R. Hamer etc)

Provocarea pentru noi este de a gasi si adresa corect si complet combinatia de cauze specifice fiecarei femei. Pentru aceasta, noi oferim:

*

(a) suport informational

Acesta cuprinde evaluarea energetica functionala (EEF),  metoda bazata pe analiza spectrala clasica, EDS si EIS (Electrical Impedance Spectral Imaging – metoda Dartmouth Medical School) care ofera urmatoarele informatii esentiale:

informatii despre terenul biologic specific 

 • identificarea proceselor aferente disfunctiilor celulare la nivel local si  sistemic:  inflamatie, fibrozare, hiperplazia epiteliala (proliferarea celulelor glandei mamare), necrozarea tesutului gras, degenerare etc
 • identificarea toxinelor si dezechilibrelor nutritionale specifice afectiunilor sanului
 • testarea neinvaziva directa a  starii tesutului sanilor : infectat/inflamat/ intoxicat/ degenerat
 • informatii privind (d)eficienta proceselor biologice dedicate eliminarii acumularilor de celule degradate : aptoza deficitara, congestie limfatica, detoxifiere hepatica si renala insuficienta etc
 • evaluarea riscurilor afectiunilor conexe  (uter/endometru, ovare, cervix, tiroida etc)

informatii despre proliferarea celulara

   • testarea neinvaziva si rapida a intregului profil hormonal: in primul rand hormonii mamogenici (care promoveaza proliferarea celulara la nivelul lobuloalveolar si ductal), dar si hormonii lactogenici, galactokinetici si galactopoietici care pot interveni accidental in aparitia bolilor sanilor ; este demonstrat ca PRL are un rol semnificativ in 65% din afectiunile sanilor;
   • estimarea nivelului real al estrogenilor , ce au afinitate pentru tesutul gras si, din acest motiv, analizele de sange nu sunt suficiente !
   • avantaj unic !: analiza spectrala permite identificarea fluctuatiilor hormonale existente in timp, -hormonii fluctueaza mod natural in cursul zilei si mai ales in situatii de stres – deci pot actiona asupra sanilor fara a fi interceptati de analizele de biochimie care nu se fac “in timp real”, dar analiza spectrala face o integrare in timp a fluctuatiilor, ceea ce permite estimarea corecta a contributiei fiecarui hormon implicat: este esentiala pentru evidentierea oscilatiilor PRL, LPT !
   • analiza cauzelor nivelelor si fluctuatiilor hormonale: stres mentalo-emotional deosebit (raspunsul specific la stres al femeii – Taylor, 2000), trauma fizica (PRL), dezechilibre nutritionale,toxine (xenoestrogeni, metale toxice) etc
   • informatii  despre modul de raspuns al organismului – evaluarea reactiei organismului la stresori:  scarile Seyle, Reckeweg

Evaluarea energetica functionale permite obtinerea unor informatii CALITATIVE deosebit de importante pentru identificarea problemei, a cauzelor initiatoare si a riscurilor de degenerare. Ea este o metoda complementara  alaturi de ecografie (informatia morfologica) si  termografie – aceasta triada a metodelor de investigatie oferind maximum de informatie si siguranta pentru a lua deciziile cele mai bune de interventie chirurgicala rapida sau terapie non-invaziva de durata.

 

(b) tratament naturist (suport) energetic

Acesta va ofera o combinatie de terapii naturiste care adreseaza procesele si  cauzele specifice fiecarei femei, in ordinea indicata de aparat. Cea mai importanta terapie este electroterapia care realizeaza:

 • detoxifierea locala de ecotoxine si endotoxine prin terapie cu microcurenti (FSM) efectuata intr-o secventa specifica; FSM realizeaza “realinierea” electrica a celulelor, ceea ce forteaza celulele intoxicate si aproape inactive metabolic sa-si reia metabolismul normal; induce oscilatii (vibratii) la nivel celular ce ajuta la excretia toxinelor; creste cu 25% a oxigenarii celulare; imbunatateste microcirculatia cu 45% (accelererea metabolismul celular, detox) ; reduce stresul oxidativ la nivelul tesutului etc
 • restaurarea hormonala selectiva a hormonilor dezechilibrati (inclusiv si mai ales cei de stres)
 • restaurarea caracteristicilor electrice normale la nivel celula si tesut,  controlul proceselor de inflamatie, fibrozare si angiogeneza etc

*

(c) terapii auxiliare

Aceastea stabilizeaza in timp efectul electroterapiei: dietoterapie (pentru inhibarea angiogenezei, controlul factorilor de coagulare, accelerarea detoxifierii etc), terapiei ortomoleculara, fitoterapie, terapie cu saruri Schuessler, aromaterapie, cromoterapie etc. impreuna cu modificari ale stilului de viata care sa reduca stresul mentalo-emotional si sa activeze energetic organismul. Aceasta combinatie de terapii raspunde complexitatii afectiunilor sanului ce reprezinta raspunsul organismului (inflamator, tumoral etc) la o serie de factori toxici: stres mentalo-emotional, alimentatie necorespunzatoare, radiatii si substante chimice etc.

*

Terapiile Estella-B pot fi utilizate de sine statator sau impreuna cu tratamentul alopat in cazul afectiunilor maligne.  In cazul in care pacienta alege interventia chirurgicale, terapiile Estella-B pot oferi suport pe termen scurt ( minimizarea inflamatiei reactive) sau lung: scade riscul aderentelor / cicatricelor dupa operatie si restabileste biocampul, conditie esentiala pentru prevenirea recidivei tumorii (dr. Rudolf Pekar – ECT).

 

CONCLUZII

Desi afectiunile sanilor sunt foarte comune, totusi fiecare femeie (si sanii ei) reprezinta un caz unic, generat de o combinatie de cauze specifice care necesita o terapie specifica. Pentru a elimina sau controla aceste cauze,  sunt necesare efort, perseverenta, timp si o abordare integrativa (informatie-energie-fiziologie).

Protocolul Estella-B va propune aceasta abordare integrativa si personalizata care va ajuta sa va  reconstruiti sanatatea sanului incepand de la nivelul celular, si va ofera o terapie neinvaziva pentru chist, nodul, fibroadenom si alte probleme ale sanilor. Informatiile calitative oferite in cadrul programului ajuta femeia sa faca alegerile potrivite pentru a-si rezolva definitiv problemele, a impiedica recidiva acestora si a minimiza riscul de malignizare.

*

Evaluarea functionala si tratamentul naturist sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta femeia sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii.

 

 

 

REFERINTE

 • “Application bioresonance therapy  in the treatment of fibro­cystic mastopathy” -  K.S. Romanov, G.N. Khafizova
  («Eliseeva medical center », Moscow, Russia) – Proceedings of the XVI International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy” (2010)
 • Bioresonance therapy of the diffuse mastopatia with background of macrobiotic diets”  -  L.A.Etsko, A.S.Kiriak (SRI HCN&C, Kishinev, Moldova)   – Proceedings of the XV International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy” (2009)
 • The electric capacity of  tumors of the breast,   Fricke, H. and Morse, S. J. Cancer Res. 10, 340-376, 1926
 • New Perspectives of Bioelectromagnetics in Biology and in Medicine: DNA Spectra for Diagnostic Purposes. Giuliani, L (2011 , Journal of Physics Conference Series 329
 • Introduction of Electrochemical Therapy (EChT) and  Application of EChT to The Breast Tumor, Dae-Sung  Yoon, Yu-Mi Ra, Dae-gyung Ko, Yun-Me Kim, Keum-Won  Kim, Hoi-Young Lee, Yu-Ling Xin, Wei
  Zhang, Zing-Hong Li, Hee-Uk Kwon;  http://synapse.koreamed.org/DOIx.php?id=10.4048/jbc.2007.10.2.162
 • 3D Stationary electric current density in a spherical tumor treated with low  direct current: An analytical solution,   Jarque MV, rooks SC, Jiménez RP, Pupo AE, Cabrales JM, Joa JA, Cabrales LE, Nava JJ,
  Aguilera AR, Mateus MA.; Bioelectromagnetics Suppl. 2011;32(2):120
 • Nuove possibilità  diagnostiche tramite onde elettromagnetiche, C. Vedruccio, A. Meessen, Fisica in Medicina (AIFM), 3: 225-230, 2004C
 • On the Influence of the bioresonance Treatment (BRT) on  Tumor  Development - G. Lednyiczky1, O. Lakiza2, S. Shandrenko2, O. Zhalko-Tytarenko1, T. Buzasi , Hippocampus Research Facilities, Budapest;  Inst. of the Experimental Pathology, Oncology, and Radiobiology , Natl. Acad. of Sci. of the Ukraine, Kiev
 • Electrodynamic activity of healthy and cancer cells. Pokorný, J (2011) , Journal of Physics Conference Series 329
 • Anti-Tumor Effects of Direct Current (DC) Applicationhttp://www.dragonfly75.com/eng/DCtumor.html
 • Galvanotherapy Percutaneous Bio-Electrotherapy for the Elimination of  Malignant Tumors, Townsend Letter for Doctors and Patients, Nov, 2001  by Morton Walker ; http://www.alternativehealth.co.nz/cancer/articles/galvonic.htm
 • Electrochemical therapy (EChT) technique  http://www.iabc.readywebsites.com/page/page/623960.htm