Estella-S1 - vignSARCINA SANATOASA

(sanatatea pre-natala)

 

Fiecare viitoare mamica spera sa aiba un copil sanatos si o sarcina fara probleme si la termenul cuvenit, dar este greu sa nu fii ingrijorata daca incepi sa cauti in statistici:

Stiai ca… cca o treime din femei au probleme in timpul sarcinii ? Unele sunt minore, dar altele pot fi grave: avort spontan (cca 10% din sarcini), diabet gestational, preeclampsia etc. Sunt extrem de multe probleme de sanatate ale viitoarei mamici ce pot afecta sanatatea copilului inainte de nastere, cele mai periculoase fiind: tiroidita autoimuna, lupusul eritematos sistemic, hipertensiunea si bolile de inima, problemele renale, anorexia si bulimia, talasemia, siclemia (anemia cu celula falciforme), astmul, diabetul, obezitatea, cancerul, epilepsia, fenilketonuria   etc etc; in afara problemelor de sanatate materna sunt mii de agenti teratogeni si feto-toxine care pot cauza probleme in sarcina si la nastere.

Stiai ca … nasterile inainte de termen au crescut cu 23% in ultimele doua decenii ?

Stiai ca… greutatea mica a copilului la nastere  este foarte obisnuita (Ananth, 2001, Branum & Schoendorf 2002); cele mai importante cauze sunt alimentatia necorespunzatoare a mamei, stresul maternal si expunerea la agenti teratogeni si toxici care pot cauza probleme grave de sanatate ale copilului la nasterea sa, dar si mai tarziu, inclusiv in viata de adult. Greutatea scazuta la nastere este asociata cu:

 • performanta academica scazuta, probleme neurosenzoriale, infertilitate urmasi (Hack &al 2002)
 • obezitate, diabet, boli cardiovasculare, schizofrenie si multe altele ca adulti (Barker 1995, Wahlbeck, 2001, Thompson, 2001, Hales & Ozanne, 2003)

Stiai ca … cca 50 bebelusi cu probleme grave de sanatate se nasc pe luna in Romania? (chiar si in SUA se ajunge anual la 148000 nou nascuti cu probleme).

 

Cele mai intalnite probleme grave de sanatate ale nou nascutilor sunt:

 • defecte congenitale ale inimii ( 1 la 25000 nasteri), posibil provocate de infectii materne virale (ex: rubeola), diabet, medicamente pentru acnne, depresie, consum alcool etc
 • hipotiroidism congenital (1 la 3-4000 nasteri)
 • picior stramb (1 la 5000 de nasteri, in special la baieti)
 • sindrom Down ( 1 la 1000 de nasteri), risc la mamica peste 35 de ani
 • paralizii cerebrale (diagnosticate la varste mai mari de 2-3 ani; cca 2 copii din 1000 peste varsta de 3 ani – in 70% din cazuri afectarea creierului are loc inainte de nastere) – cauze posibile: infectii materne virale (rubeola, toxoplasmoza), nastere prematura sau dificila (lipsa oxigen – 10% din cazuri), incompatibilitate Rh etc
 • defect traiect genito-urinar (1 la 10 nasteri): agenezie renală, hidronefroză, hipospadia, organele genitale ambigue etc
 • spina bifida (1 la 2000 nasteri) – riscuri crescute pentru femei cu diabet sau epilepsie
 • sindromul alcoolismului fetal : greutate mica la nastere, defecte inima, retard mental, dificultati dezvoltare intelectuala, probleme psihologice si de integrare sociala mai tarziu in viata etc
 • fibroza chistica, homocistinuria, hiperplazia suprarenalelor, fenilcetonuria etc

 

Cauze posibile : mii de agenti teratogeni

Stiai ca … numarul de copii diagnosticati cu ADD (deficit de atentie) si ADHD  (tulburare hiperactivitate/deficit atentie) a crescut dramatic in ultimii 15 ani (Robison et al. 1999, Robison et al. 2002, Zito et al. 2000), iar numarul copiilor cu autism (>) este de 10 ori mai mare decat acum 30 de ani  ((Byrd, Chakrabarti & Fombonne) ? Majoritatea teoriilor care incearca sa explice aceste cresteri dramatice subliniaza rolul toxinelor ambientale ca factor major in initierea acestor tulburari:

 • fumat mama: incidenta ADHD crescuta cu 17%
 • contact Pb mama: incidenta ADHD  crescuta cu 14% (dr.Tanya E. Froehlich)
 • copii  cu greutate mica la nastere (sub 2 kg) au un risc de 5 ori mai mare de a  fi diagnosticati cu autism

Stiai ca…… incidenta cancerului la copii a crescut cu 27,1% in perioada 1975-2002, cu o crestere extrem de accentuata a cancerului la creier si la altor parti din sistemul nervos (56,5%) precum si a leucemiei limfocitare acute (68.7%).

Majoritatea acestor probleme sunt legate de expunerea la ecotoxine, nutritia incorecta si comportamentul mamei inainte si in perioada sarcinii, iar studiile mai noi au descoperit si legaturile intre problemele copilului si expunerea paterna pre-conceptie la toxine. Fiecare parinte responsabil urmareste sa minimizeze aceste riscuri, si cel mai cunoscut mijloc de a face acest lucru sunt testele prenatale. Acestea sunt absolut necesare pentru depistarea unor probleme ale mamei (infectii, diabet gestational, boli genetice), dar nu si suficiente, deoarece aceste teste sunt constatative si nu preventive ! si numai o parte infima din problemele constatate sunt tratabile prin metodele medicinei alopate.

Daca, in calitate de viitor parinte, iti doresti sa faci mai mult pentru a preveni si a minimiza orice probleme de sanatate a copilului (atat la nastere cat si in dezvoltarea sa ulterioara), exista posibilitatea de a identifica si a lucra asupra cauzelor care pot provoca aceste deviatii de la normalitate.

 

PROTOCOLUL DE SANATATE PRENATALA ESTELLA-S

Protocolul Estella-S este unicul program din Romania care ofera proceduri tip SPA prenatal , pentru parintii care isi doresc o sarcina fara probleme si un copil sanatos, cu un IQ ridicat, premise ale sanatatii si implinirii sale ulterioare ca adult.

Estella-S este un protocol energetic obiectiv, complet si eficient pentru:

(a)    identificarea neinvaziva a factorilor de risc pentru dezvoltarea sarcinii si pentru fat

(b)   pentru viitoarea mamica (boli, deficite nutritionale, expunere agenti teratogeni si toxici, dezechilibre sisteme nervos, imunitar, endocrin, organe suprasolicitate etc) si pentru fat (…)

(c)    terapii pentru reducerea riscurilor pentru fat si imbunatatirea sanatatii mamei prin echilibrarea energetico-metabolica a viitoarei mamici

 

Protocolul poate identifica si oferi solutii de rezolvare pentru:

(a) probleme de sanatate  ale viitoarei mamici:

 • dezechilibrul tiroidei (hipotiroidismul      poate provoca pierdea sarcinii si un IQ scazut al copilului,      hipertiroidismul subclinic este exacerbat in sarcina)
 • dezechilibrul sistemului imunitar (in  sarcina Th2 >Th1)
 • suprasolicitarea organelor
 • deficitele nutritionale: ex. reducerea deficitului de Zn (daca exista !!!) contribuie la dezvoltarea oaselor fatului,      accelerarea dezvoltarii neurologice si reduce riscul de malformatii,      greutate mica la nastere si riscul de mortalitate infantila (Buamah, P. K., et al.  Maternal zinc status: a determination of   central nervous system malformation.  Br J Obstet Gynaecol.  91(8):788-790, 1)

(b) expunerea la agentii teratogeni si toxici : radiatii, metale toxice (Pb, Hg), pesticide si alte subst. chimice, biotoxine (in special virusi); expunerea la “pericole reproductive”in primele 3 luni ale sarcinii poate cauza embriopatii (defecte la nastere) sau avort, iar expunerea dupa 3 luni poate cauza fetopatii (crestere sub normal, afectarea dezvoltarii creierului etc) sau nastere prematura. Pot exista si consecinte pe termen lung, legate de riscul de diabet, BCV, infertilitate etc

(c) stresului maternal, care netratat poate contribui la nastere prematura, greutate mica la nastere si scaderea IQ-ului la copil.

 

Estella-S2 vign

Proceurile tip SPA inglobate in protocolul Estella-S sunt neinvazive, personalizate, auto-focusate, restaurative/regenerative, ordonate, multifunctionale.

Ele sunt o combinatie de electroterapie, fitoterapie, terapie ortomoleculara, dietoterapie si terapie comportamentala. Electroterapia se foloseste pana in luna a 7-a de sarcina, dupa care procedurile de suport sunt bazate numai dietoterapie si fitoterapie.

 

Protocolul  Estella-S cuprinde ingrijire, educatie, coaching si informatie pentru viitoarea mamica.

El sustine femeia moderna in efortul complex necesar pentru a maximiza sansele de a avea un copil sanatos, prin imbunatatirea sanatatii proprii.

 

De asemenea, acest SPA prenatal pregateste viitoarea mamica pentru nastere si problemele de dupa nastere. O mamica sanatoasa si odihnita va avea o sansa mai buna in a-si ingriji corect si complet copilul si a-i asigura mediul necesar dezvoltarii optime fizice si intelectuale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 thoughts on “sarcina

 1. Pingback: ivermectin uses

 2. Pingback: ivermectin human dose

 3. Pingback: stromectol dosage

 4. Pingback: ivermectin uses

 5. Pingback: list of trusted canadian pharmacies

 6. Pingback: best male viagra over the counter

 7. Pingback: stromectol for sale in mexico

Comments are closed.