ATACUL DE CORD  

Atacul de cord  sau tromboza coronariana implica formarea unui cheag de sange in artera coronariana care impiedica fluxul normal al sangelui  in inima si genereaza moartea tesutului cardiac. Atacul de cord este cauza principala de deces in tarile civilizate, unde aprox. 0,5-0,6% din populatie face un atac de cord / an, ce este fatal in 33% dintre cazuri.

Cele mai multe atacuri de cord au loc in intervalul de timp 4:00 AM si 10: AM, datorita faptului ca intre aceste ore corpul genereaza cantitati mai mari de adrenalina.

Factorii implicati in declansarea atacului de cord  sunt extrem de diversi:  boli cardiace (cardiomiopatia dilatata, ateroscleroza, HTA, tromboza), boli metabolice (DZ, hipotiroidism, rezistenta la INS(ulina), obezitate, in special viscerala), stres cronic, depresie, boala periodontala, exces homocisteina (in cca 40% din cazuri), exces fibrinogen, exces IL-6, infectii, metale toxice, greseli alimentare (exces sucroza, TFA etc), medicamente (ibuprofen, diclofenac, estrogeni conjugati, steroizi anabolizanti etc) etc.

 

SUPORTUL INFO-ENERGETIC

Suportul info-energetic  este util in preventia atacului de cord deoarece el completeaza diagnosticul alopat cu informatii privind cauzele bolii si blocajele terapeutice, oferind in acelasi  timp tratamente naturiste energetice pentru reducerea si/sau eliminarea cauzelor.

Suportul informational este constituit din evaluarea energetica functionala care are rolul de a identifica precoce cauzele si factorii de pot fi implicati in aparitia atacului de cord (boli cardiace si metabolice, depresie, exces INS, E2, noradrenalina, homocisteina, expunere metale toxice, poluare atmosferica, microorganisme etc) . Suportul informational identifica, de asemenea, remediile fitoterapeutice si ortomoleculare la care organismul este cel mai reactiv,  astfel incat pacientul sa poate utiliza suplimentele cu maxima eficienta in cazul lui personal.

Suportul energetic este constituit dintr-un complex personalizat si neinvaziv de terapii care urmareaste sa previna producerea atacului de cord prin terapii care adreseaza conditiile constatate  si care pot cuprinde:  electrochelare, stimularea circulatiei, reducerea incarcaturii microbiene si toxice, reducerea inflamatiei  si reactiilor autoimune la nivelul vaselor de sange (daca este cazul), reducerea stresului oxidativ, reducerea stresului mentalo-emotional  etc.

In perioada post-atac, suportul energetic se concentreaza pe minimizarea efectelor atacului de cord: insuficienta cardiaca, depresia reactiva,  stresul oxidativ,  hipoxia  etc.

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii.