MIOCARDITA

 

Miocardita (sau cardiomiopatia inflamatorie) este o conditie cardiaca caracterizata de inflamatia miocardului. Acesta este  este structural si functional anormal in absenta bolii arteriale coronariene, a hipertensiunii arteriale, a valvulopatiei, a bolii congenitale cardiace. Miocardita poate (sau nu) include necroza tesutului cardiac, si de obicei este asociata cu cardiomiopatia dilatata.

Inflamatia specifica miocarditei se datoreaza:

  • infectiei virale:  coxsakie, CMV,  adenovirus, parvovirus B19, HHV-6, HCV etc – cauza principala in Europa si SUA;
  • infectiei bacteriene (asociata imunosupresiei):  Borrelia burgdorferi,  Brucella, Corynebacterium, Haemophilus influenzae, Actinomyces etc;
  • infectiei  fungice: Aspergillus, Candida  etc;
  • parazitozelor:  ascarizi, schistosoma, Taenia solium, Trichinella spirali etc;
  • reactiei autoimune asciata infectiilor streptoccocice si virale Cox B – acesti microbi contin proteine curegiuni similare cu miosina specifica miocardului;
  • reactiei autoimune din boli sistemice:  SLE, scleroderma, sarcoidoza,  vasculita sistemic, granulomatoza  Wegener’s, boala  Kawasaki  etc
  • reactiei la anumite medicamente: etanol, antracicline, antipsihotice etc
  • reactiei la toxine (metale si minerale toxice, monoxid de carbon etc)
  • expunerii la radiatii, socuri electrice etc

Simptomele miocarditei cuprind:  dureri de inima (“junghiuri”), insuficienta cardica (edem, lipsa de aer), palpitatii, febra (in perioada infectioasa) etc, mergand pana la moartea subita la tineri (miocardita  in 20% din cazuri)

Diagnosticul corect de miocardita se pune pe baza biopsiei, dar acest lucru se practica extrem de  rar, din cauza riscurilor existente. In mod uzual, diagnosticul de miocardita este un diagnostic de excludere, suspicionat pe baza valorilor ECG, C-RP, ESR, IgM (anti-viral) etc

 

SUPORTUL INFO-ENERGETIC

Suportul info-energetic  completeaza diagnosticul alopat cu informatii ce ajuta la stabilirea diagnosticului, oferind in acelasi  timp tratamente naturiste energetice pentru reducerea si/sau eliminarea cauzelor.

Suportul informational este constituit din evaluarea energetica functionala care are rolul de a identifica procesele si blocajele energetice la nivelul inimii, infectiile posibile, toxinele (in special metalele toxice si expunerea la radiatii), acumularea de lipofuscina (ca efect al atacului radicalilor liberi),  starea sistemului imunitar, deficitele nutritionale specifice  etc . Lipofuscina interfera cu abilitatea organismului de a repara celulele degenerate si de a produce unele noi;  ea determina, in timp, scaderea nivelelor energetice si o capacitate diminuata a organismului de a crea masa musculara.

Suportul informational  identifica, de asemenea, remediile fitoterapeutice si ortomoleculare la care organismul este cel mai reactiv, astfel incat pacientul sa poate utiliza suplimentele cu maxima eficienta in cazul lui personal.

Suportul energetic este constituit dintr-un complex personalizat si neinvaziv de terapii care urmareste  reducerea inflamatiei prin controlul /  eliminarea cauzei existente:  reducerea incarcaturii microbiene, reactiilor autoimune la nivelul vaselor de sange (daca este cazul), detoxifiere multi-nivel, stimularea circulatiei, reducerea stresului oxidativ, reducerea stresului mentalo-emotional  etc.

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii.