APATIA

apatia vign_2012

 

Apatia este o conditie mentala caracterizata de lipsa de reactivitate emotionala (indiferenta) sau lipsa de motivatie. Ea poate aparea ca stare de sine statatoare sau ca un simptom al unor alte afectiuni de tipul: depresia, scleroza multipla, trauma craniana, Alzheimer, Parkinson, imbatranire etc

Noi va oferim protocolul ApatSTOP ce cuprinde suport energetic obiectiv, complet si eficient pentru diagnosticul apatiei si terapii naturale pentru controlul acestei afectiuni si a afectiunilor conexe.

Protocolul ApatSTOP pleaca de la principiile medicinei functionaale si isi propune sa diagnosticheze cauzele ascunse ale acestei stari: deficite nutritionale (aminoacizi, lipide, minerale), deficite neurotransmitatori si hormoni, deshidratare, neurotoxine, traume fizice sau emotionale, boli cauzatoare etc. O atentie deosebita se acorda evaluarii functiei digestive: hipoclorhidria si malnutritia pot priva organismul de aminoacizii esentiali in sinteza anumitot neurotransmitatori, iar depletia acestora poate provoca apatia.

Alt factor important este evaluarea starii glandelor suprarenale: atunci cand organismul se afla in starea de Epuizare (Seyle), apare o indifernta / apatie, deoarece organismul nu mai are resursele necesare pentru a reactiona la stimuli.

Aceste doua cauze, desi prezente la majoritatea varstnicilor, nu sunt specifice doar acestora: nutritia inadecvata si stresul excesiv fac ca aceste cauze sa poata fi intalnite inca din copilarie si adolescenta.

O alta cauza a instalarii apatiei poate fi opresia spirituala: in special copii / tinerii pot fi presati de catre familia spre anumite obiective ce nu sunt conforme cu dorintele si potentialul lor. Ei pot reactiona prin apatie si retragerea in “calcium shell”. Acesta reprezinta cazul cel mai dificil de tratat.

Programul ApatSTOP ofera o combinatie de terapii care adreseaza cauza specifica: electroterapie, terapie ortomoleculara (in prima faza), terapie nutritionala, fitoterapie etc. In functie de cauza constatata, primele rezultate se vad dupa 1-2 luni (deficite nutritionale simple) sau dupa 6-8 luni (functia suprarenalelor).  Pentru bolile varstnicilor, programul este doar o componenta dintr-un protocol specific mult mai amplu ce urmareste regenerarea neuro-hormonala.

Terapia ApatSTOP este multi-nodala deoarece ea adreseaza toate afectiunile prezente in organism: de ex. este eficient sa tratam intestinul semipermeabil sau intoxicatia cu acetaldehida pentru a obtine o ameliorare a apatiei.

Protocolul ApatSTOP reprezinta un suport unic in tratamentul naturist al apatiei deoarece el adreseaza cauzele specifice ale acesteia si cuprinde un set de metode naturale eficiente care ajuta pacientul sa depaseasca aceasta conditie periculoasa.  

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si depaseascaapatia si sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma viata.