INTREBARI SI RASPUNSURI

Cum ne pregatim pentru  evaluarea sau terapia energetica ?

Persoana   care vine la o sesiune EuVITA trebuie sa NU consume cafea, ceai   chinezesc, ciocolata, alcool, bauturi energizante si dulciuri inainte cu   minim 6 ore si sa nu fumeze cu minim 2 ore de inceperea sesiunii. Trebuie   evitat exercitiul fizic intens inainte cu minim 6 ore. De asemenea, persoana   nu trebuie sa se parfumeze si sa aiba o imbracaminte lejera cu cat mai putine   accesorii metalice (inclusiv bijuterii).

Pentru   terapia energetica, persoana trebuie sa fie bine hidratata, preferabil sa bea   2 pahare cu apa plata (un adult normal 60-80 kg)  inainte cu 2 ore de sesiune. Dupa sesiune   se recomanda sa se bea 1-2 l de apa, pentru a evita reactiile de detoxifiere.   Tot pentru a evita aceste reactii, este bine sa se ia antioxidanti (vit. C   sau E).

Cat   dureaza evaluarea energetica ?

O   sesiune de evaluare energetica functionala (EEF) la EuVITA   poate dura de la 2 ore(per conditie)    pana la maxim. 6 ore. EEF debuteaza cu un chestionar care apreciaza   stilul de viata al persoanei in cauza (cca 10-15 minute), apoi calibrarea   aparatului (5-10 min) si testul propriu-zis care dureaza cca 4 minute, dupa   care urmeaza interpretarea reactivitatilor obtinute si investigatia pe   conditia(-ile) dorite. Rezultatele evaluarii se vor da dupa 3-4 zile prin   mail. Pentru preventia bolilor, sunt suficiente 2 sesiuni de evaluare   energetica anual.

 

Limitarile   evaluarii energetice functionale:

EEF este o investigatie calitativa, care ofera informatii despre procese, stresori,   modul de raspuns al organismului etc, dar nu localizeaza si nu precizeaza   dimensiunea fizica a simptomului material: ex. pt litiaza renala, EEF   precizeaza compozitia ei (urat / oxalat – util in alegerea dietei, dar nu   precizeaza pozitia si dimensiunea pietrei (care se vede la ecografie =   analiza morfologica). La fel pentru endometrioza: EEF identifica neinvaziv si   precoce existenta implantului endometriozic, dar nu precizeaza pozitia si   dimensiunile lui.

 

Electroterapia:  cat de mult ? cat de des ?

O sesiune   normala de terapie dureaza 2 ore se poate efectua saptamanal. Durata   terapiilor este aleasa in functie de specificul bolii, varsta si obiectivele   pacientului, raspunsul organismului (aparatul SCIO sesizeaza saturatia   biocampului pacientului).

- Sesiuni scurte de cca 30 min (de obicei   terapie antigripala) se pot desfasura de max. 2-3 ori/saptamana.

- Sesiunile lungi  dureaza intre 3½ ore si 6 ore, si pot   contine proceduri complexe pentru echilibrare neuro-hormonala, detoxifiere cu   stimularea canalelor de eliminare, echilibrare citokine etc. Electroterapia   prin curenti de mica putere (la nivele biologice / neinvazive) are un efect   cumulativ in timp: primele rezultate apar dupa 2-3 sedinte, insa este   recomandat un pachet de 6-8 sedinte pentru un raspuns semnificativ al   organismului la terapii.

 

Asteptari si   rezultate in electroterapia cu SCIO:

Terapiile energetice folosite au efecte subtile,   greu de cuantificat – dar certe, in special dupa repetarea lor pe termen mediu/lung:   reducerea stresului mentalo-emotional, somn imbunatatit, atenuarea   simptomelor digestive, atenuarea durerilor, desensibilizare alergeni etc.

Pe termen scurt, fiecare persoana experimenteaza terapia   SCIO in functie de modul de raspuns al organismului la stres: persoanele   aflate in faza de Alarma, sufera o inrautatire a simptomelor, dar dupa 2-3   zile incep sa se simta mult mai bine; persoanele aflate in fazele de Adaptare  sau Epuizare, se simt mai bine imediat dupa   terapie, dar organismul retine doar pe termen scurt informatia energetica   transmisa si rezultatele nu sunt de durata, trebuind sustinute prin terapii   energetice repeate si/sau prin terapii auxiliare.

 

Contraindicatiile   terapiilor energetice:

Persoane cu peace-maker sau alte implanturi   metalice, femei gravide, persoane cu rani deschise, epilepsie  etc