Bioinformatica si BiocampBIOINFORMATICA

***

Bioinformatica este un domeniu stiintific interdisciplinar care aplica principiile, metodele si cunostintele din electronica, calculatoare, teoria informatiei etc in domeniul biologiei si medicinei.

Bioinformatica se ocupa cu algoritmi, sisteme informatice si baze de date, tehnologii web, inteligenta artificiala, inginerie software, modelare si simulare, data mining, prelucrare de imagine si de semnal, teoria sistemelor, teoria feedbackului (controlul in sistemele cu auto-reglare), statistica etc pentru a genera cunostinte noi in biologie si medicina.

*

Bioinformatica permite studierea comunicatiei interne selective din cadrul tesutului viu prin analiza unor diverse benzi spectrale discrete de comunicare electromagnetica.   Acest domeniu de studiu construieste o fundatie teoretica ce promoveaza procesele de Adaptare eficienta si Auto-reglare ca fiind esentiale pentru functionarea la parametrii optimi ai organismului (=sanatate). Conceptul de auto-reglare nu este nou – fiind omni-prezent in medicina biologica germana, sau in medicina functionala americana  – noua este informatia sistemica, volumul foarte mare de date, modul in care sunt obtinute si utilizate in reglarea globala a proceselor din organism.

*

Bioinformatica poate ajuta la studierea parametrii electrofiziologici generali ai corpului uman prin aplicarea metode specifice analizei numerice a semnalelor (DSP) in domeniul frecventa (vezi medicina vibrationala – Richard Gerber), precum si la analiza modului de raspuns al organismului la stimuli negativi din mediu (stresori).

 

Aplicarea bioinformaticii in analiza corpului uman in ultimii 25-30 de ani a conturat urmatoarele principii:

-        activitatile de adaptare si auto-organizare ale sistemelor biologice nu sunt liniare;

-        interactiunile dintre procesele fiziologice pot fi intelese prin intermediul comunicarii biologice;

-        organismule pot fi analizate numai in contextul mediului lor, recunoscand in acelasi timp comunicarea lor dinamica cu acest mediu;

-        schimbul de informatii biologice se realizeaza in primul rând prin unde electromagnetice si alte sisteme informatice bazate pe energii subtile;  numai semnalele EMF pot realiza o comunicare atat de complexa in interiorul organismului (peste 7000 de reactii chimice / secunda in fiecare celula) – caile de comunicatie explorate anterior in biologie (neuronale sau hormonale) nu pot realiza o comunicatie la acest nivel ridicat de interactiune;

-        reactiile biochimice sunt dependente de aceste sisteme informatice de energie;

-        procesele energetice  (adica procesele de biofizica) controleaza procesele de biochimie. Acest lucru inseamna ca perspectiva biofizica este mult mai ampla si mai puternica decât perspectiva biochimica, ceea ce face ca evaluarea energetica functionala sa reprezinte cea mai puternica metoda de investigatie pentru analiza starii de sanatate.

*

Alte descoperiri care au permis extinderea bioinformaticii de la nivelul de analiza la cel terapeutic (Inst. Brugemann):

-        fenomenele electromagnetice sunt de o importanta fundamentala pentru organizarea, structura si functia a sistemelor vii in stare de sanatate sau de boala.

-        apa, serul fiziologic si, alcoolul, pot stoca informatii electromagnetice.

-        organisme (apa din corp si celulele) stocheaza, de asemenea, informatii pe care le elibereaza in mod constant in mediul inconjurator, la temperatura camerei si la temperatura corpului. Oamenii de asemenea   reactioneaza electromagnetic asupra celuilalt.

-        semnalele electromagnetice, inclusiv cele endogene, pot fi utilizate terapeutic.

-        fiecare pacient trebuie sa fie tratat individual:  un test dublu-orb, controlat prin urmare, nu poate fi o metoda adecvata pentru a dovedi eficacitatea unei terapii individuale, deoarece nu exista doi oameni care sunt complet comparabili.

-        tratamentul ideal trebuie sa utilizeze setul de frecvente proprii ale pacientului.

*

Ultimele doua afirmatii reprezinta cerintele esentiale ale unei terapii care sa restabileasca mecanismele de reglare / regenerare ale organismului, stimuland in acest mod vindecarea, incepand cu nivel celular. Aceasta terapie se numeste BRT si se bazeaza pe principiul utilizarii biofeedbackului unor semnale electromagnetice  specifice organismului (sau unui organ singular) in procesul de vindecare.

*

Bioinformatica a schimbat practic modelul corpului uman, reconfirmand sistemele energetice traditionale si ipotezele medicinei cuantice. Astfel se trece la un nou tip de medicina (meta-medicina), bazat pe Energie si Informatie, ca valori fundamentale pentru intelegerea fiintei umane si re-modelarea sanatatii.