TERAPII NEINVAZIVE 

Terapia energetica, definita ca orice manipulare a Biocampului in vederea restabilirii homeostazei, este total diferita de tratamentul medical clasic. Tratamentul medical clasic suprima simptomele suparatoare pentru organism (dar nu si boala propriu-zisa sau cauzele ce au produs-o), in timp ce medicina energetica recunoaste in simptome o incercare a organismului de a se adapta la si/sau a se apara de diferiti stresori  si incearca sa indeparteze stresorii (detoxifiere, relaxare) si sa echilibreze organismul.

***

ELECTROTERAPIA

Electroterapia este cunoscuta si aplicata intens inca din sec. XIX, dar ultimii 30 de ani au adus o noua pleiada de terapii si sute de dispozitive cu performante foarte diverse. Cele mai cunoscute terapii energetice implementate folosind dipozitive electronice sunt: biorezonanta (BRT), biofeedeback / neurofeedback,  metoda Rife, electroacupunctura EAV (mai eficienta decat acupunctura clasica cu 30-60% – dr. Corneliu Moldovan), TENS, CES (stimulare electro-craniala), EMS (electric muscle stimulation)/ MENS, ECT (electro-convulsive therapy),  FSM (Frequency-Specific Microcurrent, care creste productia de energie la nivel celular cu pana la 500% favorizand vindecarea locala – Cheng, 1987) etc

Dezavantaje – actiune LENTA (de obicei luni, dar si ani in bolile cronice si degenerative), dar AVANTAJ ESENTIAL: actiune la nivelul CAUZELOR DISCERNABILE, ceea ce duce in timp la VINDECARE sau remisia bolii.

 

Electroterapia cu aparatul SCIO este o terapie energetica neinvaziva (microcurenti de joasa frecventa, la nivele biologice) ce cuprinde cele mai importante metodede uz general  (plus cateva proprii):

B-RT  (BioRegulation Therapy, Biorezonanta)

Terapia B-RT  se bazeaza pe capacitatea sistemelor autoadaptive de a-si ajusta frecventele proprii la valorile “ideale”.

B-RT are indicata in boli endocrine, respiratorii, boli autoimune, boli hepato-digestive, cardio-vasculare, renale, stimularea sistemului nervos, dureri de cap, alergii, astm, boli degenerative, boli de ochi,  insomnie, infectii fungice, paraziti  etc

 

BIOFEEDBACK-ul

Biofeedback-ul este o terapie bazata pe conexiunea dintre minte si corp, care ajuta pacientul sa-si influenteze sistemul nervos autonom (acea parte a SN care controleaza functiile fizice involuntare: tensiunea arteriala, ritmul cardiac, tensiunea musculara, frecventa undelor cerebrale etc). Biofeedback-ul este o terapie de auto-reglare, eficienta in urmatoarele conditii:   hipo- sau hipertensiune, probleme gastrointestinale (ulcer, sindromul de intestin iritabil, bola Crohn), incontinenta urinara sau fecala, cistita interstitiala, dezordine temporo-mandibulara, dureri de spate, paralizie si alte probleme de miscare, bruxism, aritmie cardiaca, bufeuri la menopauza etc. O forma speciala a biofeedback-ului se focuseaza pe sistemul nervos central si creier, avand efecte benefice in: ADHD, autism,  migrene si alte tipuri de dureri de cap, insomnie, adictii, stres, anxietate, rau de masina, probleme invatare etc

 

ELECTROACUPUNCTURA

EAV (electroacupunctura dupa Voll)  este o metoda de diagnostic si tratament utilizata pentru deblocarea meridianelor energetice. Aceasta terapie este utila in:  hipertensiune, boli autoimune, astm, dureri de cap, infectii cronice, boli neurodegenerative, congestie hepatica, duodenita / ulcer, colelitiaza, nefrolitiaza, anexita, artrita, artroza, anxietate, depresie etc.

Electroterapia ofera oportunitati noi de tratament pentru o gama extrem de mare de afectiuni : inflamatie, afectiuni endocrine, boli infectioase, boli cardiovasculare, boli digestive, osteoporoza, traume etc dar si tratamente antiimbatranire, de estetica medicala, de imbunatatire a performantelor fizice / intelectuale / profesionale , eliminare a stresului  etc.

Asa cum va bucurati de beneficiile externe ale folosirii electricitatii (lumina artificiala, masina de spalat, aspirator, calculator etc), centrul EuVITA  va propune sa va bucurati si de beneficiile interne ale folosirii electricitatii : o sanatate mai buna, dureri mai putine, o capacitate de recuperare mai buna, rezistenta sporita la efort si multa, multa energie !

 

IMAGERIA GHIDATA

Imageria ghidata este o tehnica ce combina relaxarea cu imaginatia (energia mentala), pe care o foloseste pentru vindecare.  Imageria ghidata lucreaza pe baza a trei principii simple:

 • pentru corp, imaginile create in minte pot fi la fel de reale ca si evenimentele actuale, externe;
 • in starea de meditatie, noi suntem capabili de vindecare mai rapida si mai intensa, crestere / regenerare, invatare si performanta;
 • atunci cand avem sentimentul ca dominam o situatie, ne simtim mai bine  (suntem mai optimisti, ne pretuim mai mult si avem o abilittae crescuta de a tolera durerea si stresul) si reusim sa facem lucruirle mai bine.

Imageria ghidata poate include si meloterapie sau aromaterapie, ceea ce este si mai bine, avand in vedere ca doar 55% din populatie este “cablata”  vizual.

Atunci cand este bine construita, imageria ghidata are capabilittaea intrinseca de a oferi mesaje codificate complexe, multi-nivel, prin intermediul unor simboluri si metafore simple.

In ultimii 25 de ani, eficacitatea imageriei ghidate a fost demonstrata de ceretari care au aratat impactul ei pozitiv asupra sanatatii, creativitatii si performantei. In multe situatii, chiar si 10 minute deimagerie ghidata poate reduce hipertensiunea, colesterolul si nivelele glucozei in sange si poate stimula pe termen scurt activitatea celulelor sistemului imunitar. Poate reduce pierderea de sange in timpul operatiilor chirurgicale, durerea si migrenele. Poate agilitatea la ski, patinaj, tenis, scris, joc scenic si cantat; accelereaza scaderea in greutate si reduce anxietatea; s-a demonstrat in mod repetat ca reduce efectele adverse ale chimioterapiei, in special greata, depresia si oboseala.

Deoarece este o activitate ce acceseaza partea dreapta a creierului, imageria activeaza si alte functii din aceasta zona: emotiile, rasul, sensibilittaea la muzica, deschiderea catre spiritualitate, intuitie, gandire abstracta si empatie.

Deoarece mobilizeaza procesele sub-constiente si pre-constiente pentru a ajuta obiectievle constiente, imageria poate intari capabilitatea si motivatia unei persoane de a ajunge la scopul dorit.

Desi este o tehnica subtila si neinvaziva, imageria ghidata se dovedeste a fi o tehnica foarte puternica, ce imbina meditatia cu auto-hipnoza pentru a obtine rezultate in vindecare.

 

 

FITOTERAPIA

Fitoterapia este metoda favorita de sustinere a electroterapiei datorita avantajelor ei: accesibilitatea (plantele sunt usor de procurat si ieftine, actiunea neinvaziva (3% reactii adverse, fata de 94% la medicamente), lipsa acumularii in tesuturi si toxicitate scazuta (efectelor adverse minime in cazul tratamentului corect prescris), tratarea integrativa a pacientului  etc

Avem informatii despre folosirea plantelor in scopuri curative inca de acum cca 5000 de ani datorita unei tablite de lut cu cca 250 plante descoperite in Mesopotamia. Mai tarziu, acum aprox. 3000 de ani, Asclepios din Tesalia, dadea urmatoarea secventa de tratament: “Intai cuvantul – apoi plantele – ultima oara cutitul. In sec I, d.H, Discoride scrie “De Materia Medica” (lista 600 plante), iar prin sec. XV Paracelsus descopera existenta principiilor active. Abia in sec XIX incep s-au pus bazele stiintifice ale medicinei botanice – medicina ce inglobeaza fitoterapia, homeopatia, gemoterapia etc.

Fitoterapia este folosita astazi de cca 80% din populatia lumii, mai ales in zonele sarace unde, coincidenta sau nu, incidenta bolilor cronice este mult redusa (diabet, obezitate, dislipidemie, cancer etc). Totusi si in tarile dezvoltate folosirea fitoterapiei a crescut cu 400% din 1990 incoace, fiind folosita de 90% din populatia Germaniei, 75% din populatia Frantei, 70% din populatia Canadei, 46% din populatia Marii Britanii, 48% din populatia Australiei etc

Utilizarea plantelor medicinale in procesul curativ, presupune cunoasterea principiilor active din fiecare planta, a partilor utilizate, a actiunilor farmaco-dinamice, a afectiunilor in care plantele pot avea efect adjuvant. Exista cateva principii de baza in utilizarea plantelor:

 • tratamentul urmareste vindecarea pacientului, nu a afectiunii (consecinta a principiului unicitatii biochimice)
 • se urmareste  tratamentul integrativ al pacientului  (toate afectiunile, corelatia intre ele,  toate planurile etc)
 • compatibilitatea: combinarea mai multor plante se face respectand compatibilitatea dintre acestea iar dozele administrate au in vedere puterea activa a fiecarei plante;
 • non-redundanta: se alege numarul minim de plante, cu principii active diferite ce adreseaza (pe cat posibil) toate problemele pacientului; nu se dau mai multe plante pentru reglarea aceleiasi probleme; se tine seama ca principii active continute in fiecare planta pot adresa mai multe  afectiuni deodata, spre deosebire de medicamente care sunt dezvoltate sa controleze simptomele unei singure afectiuni;
 • modul de administrare este specific stadiului de boala in care se afla pacientul : boala incipienta – tratament de baza prin fitoterapie, boala avansata – fitoterapia are un rol adjuvant si poate contribui la o partiala reversibilitate a simptomelor sau leziunilor. Plantele medicinale se pot folosi in paralel cu medicamentele alopate (cu cateva mici exceptii, la care trebuie sa se tina seama de
  antagonismul sau sinergia dintre medicamentele si plantele administrate).

Durata tratamentului dureaza intre o luna si zece luni, in functie de gravitatea si vechimea bolii, reactivitatea organismului si perseverenta bolnavului în a urma tratamentul. In cazul bolilor foarte grave, tratamentul poate dura mai multi ani.

Comparativ cu preparatele  medicinale chimice, plantele actioneaza mai fin, provoaca rar putine reactii adverse si complicatii. Din aceasta cauza, unii oameni considera ca folosirea plantelor este complet inofensiva, indiferent de modul lor de administrare. Parerea aceasta nu are nimic în comun cu realitatea. Ca si în cazurile de tratamente cu pastile, administrarea plantelor necesita respectarea stricta a dozelor si orelor de tratament. Depasirea lor provoaca deseori diferite dereglari în functionarea echilibrata a organismului.

 

TERAPIE SARURI SCHUESSLER

Sarurrile Schuessler sunt saruri anorganice care intra in compozitia tesuturilor umane.

Terorii dr. Shuessler:

Tesuturile se imbolnavesc deoarece celulele care le constituie nu contin în proportiile necesare substantele minerale care intra in constitutia lor.”

 • Principiile anorganice imprima fiecarui tesut caracterele proprii, adaptate functiilor lor: osul nu poate exista fara calciu; sangele nu poate exista fara fier; cartilagiile nu pot exista fara siliciu; saliva nu poate exista fara clorura de potasiu. Aceste saruri se gasesc în cantitati mari în hrana.
 • Toate functiile organelor şi tesuturilor sunt reglate de miscarile moleculare ale substantelor anorganice. Atata timp cat modul de actiune a acestor substante anorganice nu este tulburat, corpul se gaseste într-o stare de sanatate perfecta. Toate perturbarile antreneaza un dezechilibru care provoaca boala.

Metoda biochimica de administrare a acestor saruri ca remedii homeopatice patentate nu trebuie privita ca o modalitate de completare a substantelor deficitare deoarece ele reprezentand un “stimul” care comunica celulei informatiile utile pentru a o face capabila sa asimileze în cantitati mai mari sarurile anorganice indispensabile pentru mentinerea constanta a echilibrului interior.

 

 

 

REFERINTE:

“Reprogramming cells and tissue patterning via bioelectrical pathways: molecular mechanisms and biomedical opportunities” -   Michael Levin -  Wiley Interdiscip Rev Syst Biol Med. 2013 Nov; 5(6): 657–676

 

3 thoughts on “Terapii

 1. Pingback: stromectol 100ml

 2. Pingback: cheapest hydroxychloroquine online

 3. Pingback: buy hydroxychloroquine 200mg

Comments are closed.