SanaCouple3 glow vign90ENERGIE PENTRU CUPLU

 

Stiati ca mentinerea unei relatii armonioasa este importanta pentru fericirea voastra, dar stiati ca acest lucru este la fel de important si pentru sanatatea voastra ?

Cercetatorii in psihoneuroimunologie au descoperit ca o relatie intima realizata are o mare influenta asupra sanatatii fizice, emotionale si sociale.

Oamenii cu relatii personale realizate:

-  au mai mult succes in toate etapele de dezvoltare

-  sunt capabili sa mentina prietenii solide si de durata

-  sunt mai putin predispusi accidendetor de masina

-  sunt mai rezistenti la boli fizice si mentale

Pe de alta parte, indizii cu relatii mai putin sudate sentimental sunt mai vulnerabili la o multime de boli: stres, depresie, dezordini psihosomatice ( ulcer, colon spastic, colita ulcerativa, tahicardie, hipertensiune, eruptii pe piele, gura uscata,  modificarea ratei metabolismului bazal etc). La acestea noi adaugam ca oamenii dintr-un cuplu au, in general, aceeasi alimentatie si stil de viata, ceea ce creste riscul de a dezvolta aceleasi boli somatice din cadrul aceleiasi clase.

Din pacate solicitarile profesionale, deficitele nutritionale si incarcatura toxica personala induc un profil alterat de neurotransmitatori si hormoni, ceea ce conduce in final la alterarea relatiei de cuplu.

.

Ce se poate face pentru a preveni degradarea relatiei ?

In primul rand trebuie sa constientizati ca starile mentale si emotionale personale impacteaza calitatea contactului cu alta persoana. Dr.Linda Russek a demonstrat, inca de la inceputul anilor ’90, ca electrocardiograma unei persoane poate fi masura in electroencefalograma celeilate persoane.

Energia emotionala este reflectata de campul electric al inimii. Cercetatorii de la Institutul de Matematica a Inimii (HeartMath) din California au demonstrat urmatoarele:

 • campul electric al inimii este de aprox. 60 de ori mai important decat activitatea electrica a creierului
 • campul magnetic produs de inima este de 5000 de ori mai mare decat campul magnetic generat de creier
 • campul electromagnetic al inimii invaluie fiecare celula din organism si se intinde la 2,5 -3 m in afara organismului (si, probabil, la distante mult mai mari – in moduri mai subtile)
 • semnalul de la inima unei persoane afecteaza undele cerebrale ale alteia si poate aparea sincronizarea inima-creier la interactiunea dintre ele  – aceasta este interactiunea energetica subtila dintre cele doua persoane, ce guverneaza calitatea si durata relatiei
 • campul inimii este un purtator important de informatie

*

Cum se poate construi mai mult intr-o relatie ?

Centrul EuVITA  ofera un protocol special destinat cuplurilor ce vor sa-si dezvolte  relatia interpersonala, obtinand in acelasi timp si o imbunatatire a sanatatii  pe toate planurile.

Principiile care stau la baza acestui program sunt urmatoarele:

 • calitatea energiei intr-o relatie depinde de energia individuala a partilor, iar aceasta este influentata de starea de sanatate, energia mentalo-emotionala si motivatia spirituala;
 • un individ  “coerent” devine mai sensibil la semnalele electromagnetice subtile din jurul sau (interactiunea cu mediul familial /  social)  si intelege  ca viata lui are sens, este controlabila si  plina de semnificatii;
 • relatiile dificile au in esenta lor un comportament energetic negativ ”reactiv”, care poate fi “spart”  cu ajutorul unei terte persoane.
 • fiecare relatie are un potential de dezvoltare care trebuie inteles (lectia de viata)
 • dragostea este mai mult decat o emotie – este un fenomen electromagnetic ! De exemplu cand cunosti o persoana care vine dintr-un loc iubit de tine, il vezi “altfel” fata de o persoana provenita dintr-un loc indiferent. Curentul energetic transmis de la o persoana la alta variaza in functie de starea inimii lor.  Dragostea “de zi cu zi”  este extrem de hranitoare pentru suflet.

Programul nostru incepe cu evaluarea celor doi parteneri pe plan fizic, mental si emotional si identificarea punctelor de stres (eventual comune). Se vor evidentia atat emotiile, neurotransmitatorii si hormonii dezechilibrati, cat si cauzele obiective (deficite nutritionale -> greseli in alimentatie sau malnutritie) si subiective.  Dupa un program individual de reducerea a stresului (in sens larg: mentalo-emotional, environmental, profesional etc) si crestere a coerentei personale, se trece la un program complex de ajustare a energiei inter-personale, bazat pe terapiile specifice aparatului SCIO si coaching co-activ.

 

 

Referinte:

http://www.heartmath.com/  : “A change of heart changes everuthing”

http://www.psychosomaticmedicine.org/content/70/8/883.full