LONGEVITATE

LONGEVITA 1 vign

 

CE  ESTE IMBATRANIREA ?

Imbatranirea este un sindrom de schimbari ce sunt  progresive, universale, inevitabile si considerate ireversibile.   Procesul de imbatranire este unul dintre cele mai complexe procese biologice ce se desfasoara in organism. Corpul omenesc are peste 250 tipuri de celule si fiecare tip de celula are propriile sale caracteristici de imbatranire, dar Aubrey De Grey si SENS  au demonstrat ca exista sapte tipuri majore de degradare celulara si moleculara ce stau la baza imbatranirii si ca unele din acestea sunt reversibile:

 • pierderea celulelor, atrofia tesutului (1955)
 • (epi)mutatii nucleare (1959, 1982)
 • mutatia mitocondriilor (1972)
 • celule nemuritoare/imortale (1965)
 • rigidizarea tesuturilor (1958, 1981)
 • agregatele extracelulare (1907)
 • agregatele intracelulare (1959)

Cauzele posibile ale acestei degradari celulare (si procesele metabolice aferente)  sunt descrise de peste 300 de teorii, din care cele mai cunoscute sunt:

(a) teoriile “programarii” biologice:

 • senescenta programata: dez/activarea genelor
 • teoria epuizarii neurohormonale
 • teoria vulnerabilitatii crescute – declinul sistemului imunitar

(b) teoria degradarii sub influenta mediului exterior

 • teoria radicalilor liberi
 • teoria uzurii la nivel de celula si tesuturi
 • teoria vitezei metabolice
 • teoria cross-linking-ului proteinelor
 • teoria erorilor catastrofice in sinteza proteinelor
 • teoria mutatiilor somatice (mutatii genetice) etc

Rezultatele impresionante ale cercetarilor din biogerontologie si medicina regenerativa ne dau mari sperante ca durata vietii (si mai ales durata vietii active) se va extinde simtitor, dar deocamdata aceste teorii sunt inaccesibile si inaplicabile in conditii obisnuite.

 

Terapiile anti-aging obisnuite se rezuma doar la  proceduri cosmetice si terapia de substitutie hormonala (TSH). TSH implica  suplimentarea cu anumiti hormoni artificiali:  hGH, DHEA, testosteron, estrogen etc, care actioneaza doar pentru eliminarea simptomelor (durere, rigiditate), modificarea compozitiei corpului (ex: hGh creste masa musculara) si repararea partiala a tesuturilor (cresc flexibilitatea) à acesti hormoni sintetici pot sa ajute la cresterea calitatii vietii, DAR NU O PRELUNGESC ! Dimpotriva, hormonii sintetici prezinta riscuri la folosirea indelungata: proliferare celulara necontrolata  (tumori), diabet, dureri articulare, sindromul de tunel carpian,  retentie de fluide  etc, asa incat pericolele depasesc cu mult beneficiile ipotetice.

(http://www.sciencedaily.com/releases/2010/04/100413121326.htm ).

Exista de asemenea o dezbatere ampla asupra pericolelor utilizarii hormonilor artificiali, comparativ cu cei bioidentici (u).   Mai mult, un studiu de amploare facut de cercetatorii de la Clinica Mayo timp de 2 ani, a aratat ca administrarea hormonului DHEA nu are nici un efect asupra markerilor cheie ai imbatranirii, desi se asteptau rezultate promitatoare pentru diabet, bolile de inima si obezitate. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa054629

Terapia de substititie hormonala este ineficienta ca principiu,  deoarece lucreaza cu hormoni individuali si nu ofera suport pentru sanatatea la nivel sistemic (= homeostaza) sau prelungirea vietii. Homeostaza implica  autoreglarea tuturor subsistemelor din organism implicate in crestere, dezvoltare si imbatranire, avand ca punct de plecare glandele master – hipotalamus si pituitara :

 • sistemul de adaptare la mediu: axa hipotalamus – pituitara – suprarenale
 • sistemul reproductiv: axa hipotalamus – pituitara – gonade
 • sistemul de producere a energiei: axa hipotalamus – pituitara – tiroida
 • sistemul de protectie / imunitar: axa hipotalamus – pituitara – timus

.

DINCOLO DE MEDICINA ALOPATA

Pentru a depasi ineficienta terapiilor alopate, trebuie sa stim ca  toate sistemele din planul fizic sunt controlate de Biocamp (de ex. fiecare glanda are un vortex energetic asociat=chakra cu o putere intre. 40 si 1000 W si frecventa pana la 1600 Hz) si manipularea biocampului din medicina energetica este calea prin care putem obtine rezultate superioare in intarzierea proceselor specifice imbatranirii.

Medicina energetica traditionala a obtinut, istoric vorbind, primele rezultate semnificative pentru intarzierea imbatranirii, dar posibilitatile ei sunt limitate de diagnosticul subiectiv si spectrul ingust de frecvente pe care se poate actiona.

Medicina energetica moderna este singurul tip de medicina  care ne permite sa investigam obiectiv si sa lucram controlat cu Biocampul si ofera posibilitati nelimitate de interventie pentru obtinerea homeostazei si cresterea vitalitatii (incarcarii energetice), premise esentiale in pastrarea sanatatii si intarzierea imbatranirii.

 

PROTOCOLUL LONGEVITA

Aplicand principiile medicinei regenerative si metodele medicinei energetice stiintifice, noi oferim protocolul LongeVITA ce ofera o cunoastere comprehensiva a organismului si permite o  interventie personalizata si neinvaziva pentru pastrarea sanatatii, incetinirea procesului de imbatranire si chiar inversarea lui prin regenerarea tesuturilor si a biocampurilor asociate. Protocolul  LongeVITA permite implementarea conceptului de imbatranire inteligenta (pro-activa, centrata pe corectia disfunctiilor specifce fiecarei persoane) care pune accentul pe acceptarea imbatranirii ca o etapa de dezvoltarea personala prin maturizarea intelectuala, emotioanala si spirituala), in opozitie cu ideea negativa de “anti-aging” care implica neacceptarea ultimelor etape ale vietii.

LongeVITA  ofera posibilitatea de a identifica si repara periodic degradarea organismului la momentul oportundupa ce s-a format, dar inainte de a ajunge la nivele mari ce interfera cu functionarea normala  corespunzatoare varstei tinere. LongeVITA ne ofera posibilitatea de a prelungi durata si imbunatati calitatea vietii, actionand asupra degradarii corpului chiar in punctul de plecare -  la nivel celular: se pleaca de la principiul ca  secretul longevitatii este a mentine echilibrul proceselor biologice (energetice si biochimice) la nivel celular, fie ca este vorba de functia mitocondriilor, permeabilitatea membranei celulare sau stabilitatea ADN-ului. Acest echilibru la nivel celular este necesar pentru a asigura reparatia si regenararea tesuturilor si organelor, precum si functionarea sistemica corecta pe orizontala (planul fizic) si verticala (planurile non-fizice) : obtinerea echilibrului energetico-metabolic.

Protocolul LongeVITA  implica urmatoarea secventa de proceduri:

 (a) evaluarea periodica a starii de sanatate si a varstei reale pentru descoperirea cauzelor si factorilor ce contribuie, favorizeaza si accelereaza imbatranirea

Cea mai complexa si precoce evaluare a starii de sanatate la nivel micro si sistemic, este evaluarea energetica functionala care masoara modificarile biocampului; acestea preced “boala” , uneori cu luni si chiar ani de zile  (Harol Burr, 1937; Semion Kirlian 1939).

Se evalueaza: terenul biologic (oxigenare, pH, vitalitate celulara etc), ritmul de imbatranire ( varsta energetica / tisulara / metabolica, nivel telomeri, factorii ce contribuie la imbatranire: acumularea de lipopigmenti (lipofuscina, amiloizi, ceroizi si locurile de acumulare, precum si cauzele ce contribuie la aparitia acestora: endotoxine LPS, disfunctie lizozomi) , deficitul de enzime, acizi grasi, colagen si elastina, deshidratarea, expunerea exagerata la soare, toxicitatea, stresul oxidativ), functionarea sistemului nervos in ansamblu si a anumitor zone (de ex. basal ganglia), modul de raspuns al organismului la stres, profilul hormonal (mai ales hipotalamus-pituitara-pineala si suprarenalele), bolile manifeste si riscurile de boala (inclusiv tulburarile de memorie, Alzheimer, Parkinson, probleme articulatie sold etc), cauzele si factorii agravanti ai bolilor, “verigile slabe” (organele cele mai afectate si disfunctiile lor: inima, plamani, coloana, oase etc), dezechilibrele energetice (sarcode, chakre, meridiane) etc

Este evaluat pe larg stresul nutritional si influentele lui pe organe si sisteme: astfel deficitul unui anumit mineral interfereaza cu metabolismul celular, accelereaza senescenta celulelor endoteliale si fibroblastelor, afecteaza functia suprarenalelor: catecolaminele interfera cu procesele regenerative, de auto-vindecare ale organismului, precipitand astfel imbatranirea. Este evidentiat de asemenea excesul de nutrienti ce genereaza stres metabolic, cauza indirecta a stresului oxidativ si imbatranirii accelerate.

Sunt identificate substantele toxice endogene (lipofuscina la nivelul ficatului, colonului si tesuturilor permanente, gen miocard) si ecotoxinele (Al, Hg, pesticide etc) ce contribuie esential la stresul oxidativ si la instalarea unor afectiuni ca: ateroscleroza, Alzheimer, Parkinson, ALS, MS, osteomalacie, amiloidoza renala, degenerare cardiaca,  depresie, tulburari memorie, somn etc dar si infectiile latente ce pot afecta in timp organele.

Este evidentiat stresul mentalo-emotional care poate contribui la instalarea depresiei, apatiei, fricii, anxietatii etc; este demonstrat ca stresul psihologic afecteaza lungimea telomerilor si poate adauga inca 17 ani la varsta cronologica.  Nivelele ridicate ale hormonului de stres cortizol afecteaza volumul hipocampusului (pana la 14 %),  zona responsabila cu activitatea de memorare si reamintire. Stresul si anxietatea produc ingrosarea peretilor arterelor carotide si accelereaza dezvoltarea aterosclerozei.  De asemenea stresul afecteaza sistemul imunitar,  (imbatranirea este asociata cu o imunitate celulara scazuta), astfel incat bolile infectioasa (gripa, pneumonia, septicemia) sunt printre primele 10 cauze de deces la persoanele peste 65 de ani.

Este demonstrat de asemenea ca si anticiparea situatiilor stresante accelereaza imbatranirea celulara (studiu UCSF, 50 de femei, unele avand grija de rude cu dementa – studiu Elissa Epel)

Evaluarea energetica functionala ofera informatii obiective si in timp real, permitand diferentierea corecta intre imbatranirea fiziologica (armonioasa) si cea nefiziologica (patologica): prematura, accelerata sau asincrona (determinanta pe un profil: cardiovascular, cerebral etc). Ea este este punctul de pornire pentru identificarea strategiilor de preventie, terapie si reabilitare.

 (b) terapii de imbatranire inteligenta pentru cresterea duratei si calitatii vietii

Terapiile de imbatranire inteligenta cuprinse in protocolul LongeVITA urmaresc:

- sa restaureze functionarea normala la nivel celular) prin imbunatatirea permeabilitatii membranei celulare, stimularea absorbtiei nutrientilor, stimularea oxigenarii celuare etc) si la nivelul terenului biologic

- sa echilibreze functionarea sistemului nervos: ANS/PNS

- sa restureze nivelele hormonale prin electroterapie si suport nutritional specific – in special hormonul de crestere*** si melatonina (inclusiv reglarea selectiva a aminoacizilor implicati)

- sa moduleze sistemul imunitar pentru reducerea infectiilor cronice si protectia la infectiile de sezon

- sa faca o detoxifiere multinivel pentru reducerea stresului oxidativ

- sa ajute la controlul  stresului mentalo-emotional, profesional,  etc

Cum se realizeaza aceste obiective ?

In primul rand prin electroterapie: terapia cu microcurenti, electroacupunctura (EAV), biofeedback-ul etc

Terapia cu microcurenti (vezi efecte fig. 1) stimuleaza absorbtia nutrientilor prin membrana celulara, pentru a mentine sau chiar accelera  (re-aducem la valorile anterioare) activitatea celulara. Stim ca procesul de imbatranire se caracterizeaza printr-un declin in absorbtia normala prin membrana celulara a nutrientilor, mineralelor, vitaminelor, apei, oxigenului etc. Se estimeaza ca o mica imbunatatire de 1% in functionarea mitocondriilor poate adauga cam 10 ani la durata vietii !

Electroacupunctura (EAV) este indicata in sciatica, nevralgie de trigemen, stimularea sistemului imunitar (interzisa in boli autoimune profil Th1), colica renala, biliara si abdominala, fracturi oase, periartrita umar, probleme ligamente genunchi, dismenoree, insomnie, migrena, durere etc . Electroacupunctura nu trebuie sa fie folosita la persoanele cu epilepsie, convulsii, istorie de boala de inima sau atac cerebral, sau cele cu peacemakere. Electroacupunctura nu se face la cap, gat sau direct pe inima.

Terapia cu curenti de inalta frecventa stimuleaza circulatia sangelui, reducerea durerea ischemica, stimuleaza activitatea glandelor endocrine (restaureaza productia endogena de hormoni prin aceasta stimularea electronica si prin controlul cailor biochimice implicate de productia hormonala : stimularea absorbtiei de vitamine si minerale specifice), stimuleaza productia de colagen si elastina, elimina toxinele din tesuturi.

Terapiile cu curenti in gama 4-32 KHz modifica procesele bioelectrice si biochimice la nivel celular: mitocondriile vor deveni mai numeroase si mai mari, ceea ce va stimula comunicarea si cooperarea inter-celulara (“coerenta”).

Electroterapia influenteaza metabolismul celular, sistemul cardiovascular, excitabilitatea neuro-musculara, echilibreaza  glandele endocrine prin ajustarea proceselor de stimulare/inhibare (terapie de restaurare hormonala), are efecte biologice asupra fibrelor nervoase si musculare, promoveaza circulatia sangvina si limfatica, reduce inflamatia, durerea, spasmele si rigiditatea musculara. Electroterapia imbunatateste terenul biologic prin stimularea oxigenarii, reducerea stresului oxidativ, controlul patogenilor (si, implicit, a formarii lipopigmentilor) si incarcarea energetica la nivel celular. Ea este esentiala pentru prevenirea declinului cognitiv si a degradarii sistemului osteoarticular, doua dintre pericolele cel mai intalnite in aceasta etapa a vietii.

Efectul medical cumulat al electroterapiei este de stimulare a metabolismului, profil hormonal imbunatatit, detoxifiere, relaxare si vitalizare.

In plus fata de terapiile medicale clasice, protocolul LongeVITA poate contine si electroproceduri de cosmetica antiaging (reducerea ridurilor, tonifierea fetei, atenuarea petelor etc), proceduri de gestiune a stresului, de detoxifiere sau pentru controlul unei afectiuni medicale specifice (diabet, sindrom metabolic, amiloidoza renala artrita, ateroscleroza, hepatita etc).

Electroterapia este sustinuta de fitoterapie, terapie ortomoleculara si modificarea stilului de viata pentru a obtine rezultate durabile cat mai repede posibil. Fitoterapia singura poate sustine regenerarea organismului actionand asupra a sase zone: regenerarea nervilor (utila in bolile neurodegenerative: ALZ, Parkinson, ALS, MS, dementa etc), regenerarea ficatului, a pancreasului, regenerare hormonala, regenerarea miocardului (inclusiv dupa atacul de cord) si regenerarea articulatiilor si cartilajelor (in special pentru prevenirea cazaturilor). Terapia ortomoleculara are rolul hotarator in regenerarea mucoasei gastrointestinale si refacerea peretilor vaselor de sange.

Imbinarea strict personalizata de terapii va ofera oportunitatea de a va prelungi viata, de a opri declinul cognitiv si de a avea o senescenta sanatoasa. Romanii spuneau : “Auspicium melioris aevi !” (Spera intr-o batranete mai buna !), iar acum puteti sa alegeti LongeVITA – calea ce va va aduce  sanatate si o batranete activa si independenta.

 

 

 

2 thoughts on “Longevitate

 1. Pingback: stromectol directions

 2. Pingback: proof hydroxychloroquine works

Comments are closed.