prevent 001 7  vign5PREVENTIA BOLILOR

 

Preventia bolilor ar trebui sa fie cea mai importanta parte a ingrijirii sanatatii, dar inca nu este deoarece este ignorat fenomenul fundamental care PRECEDE declansarea bolilor:  alterarea BIOCAMPULUI.

Medicina preventiva este cea care urmareste  ca boala sa fie depistata si diagnosticata in faza incipienta,  in care boala  poate fi combatuta cu usurinta deoarece organismul este putin afectat si are resurse multiple pentru vindecare. Ea este o medicina functionala, deoarece urmareste urmareste evaluarea proceselor energetice in organism, (reflectata in parametri metabolico-neuro-endocrini), starea organelor si sistemelor, profilul nutritional, aspectul psihosomatic precum si evaluarea interactiunii dintre individ si factorii externi (alimentatie, patogeni, minerale toxice, expunere radiatii, stres oxidativ etc).

*

Medicina preventiva energetica  este singura care isi merita intradevar numele, in timp ce medicina preventiva clasica este rezumata la vaccinarile (cu rol crontroversat) si statistici putin semnificative pentru pacientul ce este o entitate energetica si biochimica unica.

Medicina preventiva energetica se bazeaza pe analiza Biocampului prin evaluarea energetica functionala, metoda de diagnostic computerizat ce analizeaza neinvaziv  anatomia energetica a pacientului (aura, centri energetici, matricea vie,  semnalele intrinseci EEG, EKG, EMG etc) in scopul stabilirii unor riscuri de boala (sau identificarii bolilor manifeste), identificarii  “verigilor” slabe, reactiei organismului (scarile Seyle, Reckweg), stresorilor , inclusiv a activarii unor factori ereditari etc.

*

Electrodiagnosticarea preventiva (functionala) este metoda cu spectrul cel mai larg de diagnosticare: practic toate organele (inima, creier, plamani, ligamente, vertebre), inclusiv reactiile la nivel celular (deficite enzime, incarcatura toxica etc). Poate identifica in mod neinvaziv riscul de steatoza hepatica, colon iritabil, pancreatita, embolism pulmonar, disfunctiile glandelor endocrine – mai ales ale tiroidei (inclusiv tiroidita autoimuna), ovare polichistice, endometrioza, chistadenom,  adenom de prostata, nefroza, osteoporoza, boala Alzheimer, Parkinson, modificarile precanceroase ale tesuturilor cu mult timp (ani) inainte ca acestea sa fie “vizibile” prin alte metode, dar si depresia, anxietatea, stresul cronic etc.

Studiile facute pe plan european au aratat ca electrodiagnosticarea functionala are o precizie de aprox. 80%.

Metoda este de un real folos si in alegerea terapiilor neinvazive, deoarece specifica exact remediile la care organismul va reactiona cel mai bine. Terapiile preventive alese sunt intotdeauna neinvazive, spre deosebire de tratamentele ce sunt necesare in cazul bolii instalate si evoluate (cronice). Astfel se realizeaza preventia reala a bolilor, cu discomfort, efort si cheltuieli minime din partea pacientului.

 *

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta persoana sa depaseasca constient frica de o posibila boala, sa-si transforme stilul de viata si sa-si activeze resursele proprii pentru a depasi suferinta si a se bucura de o noua calitate a vietii.

prev222