INIMA SI … ENERGIA ! 

 

Energia inimii

 

 

Bolile cardiovasculare (BCV) afecteaza cca o persoana din trei, ceea ce descreste calitatea vietii si creste riscul de deces prematur: cca 30% din total deceselor la nivel mondial se datoreaza BCV (in special boala coronariana si accidentul vascular cerebral).

 

Medicina alopata include in lista factorior de risc hipertensiunea arteriala, fumatul, colesterolul marit si obezitatea, Totusi, 50% din persoanele care fac prima data atac de cord nu au niciunul din acesti factori de risc. Si 80% dintre cei cu cel putin trei factori de risc nu fac niciodata atac de cord. Cum explicam aceste discrepante ? S-ar parea ca mai sunt si alti factori despre care nu stim mare lucru, dar care au o influenta covarsitoare asupra sanatatii inimii si asupra calitatii si lungimii vietii noastre …

 

Ce ar mai trebui sa stim despre inima ?  Stim deja ca inima simte si iubeste, si este important sa stim si ca inima gandeste, isi aminteste si comunica cu celelalte inimi, regleaza sistemul imunitar si contine informatii stocate pe care le transmite continuu in organism. Inima nu este o pompa, ci mai degraba dirijorul simfoniei celulare care reprezinta insa esenta fiintei noastre. Cum se realizeaza acest lucru ? Prin energia inimii.

 

Energia inimii

Inima genereaza cel mai puternic camp electromagnetic din organism: campul electric masurat de EEG este de 60 de ori mai mare in amplitudine fata de undele cerebrale inregistrate de EEG. Componenta magnetica a campului inimii este de 5000 de ori mai puternica decat cea produse de creier, nu este ecranata de tesuturi si poate fi masurata pana la 1-2 m de magnetometre speciale de tipul SQUID (Clarke, 1994).

Tiparele ritmice distincte prezente in bataile inimii sunt evident modificate atunci cand apar trairi emotionale puternice. Aceste modificari in undele electromagnetice, undele sonore si in undele de presiune a sangelui  produse de catre inima, sunt “simtite” de fiecare celula din organism, ceea ce verifica ipoteza privind rolul inimii ca organ de sincronizare interna globala.

 

Modalitati de sincronizare inima – creier 

Una din modalitatile esentiale prin care semnalele si mesajele sunt codificate si transmise in sistemele fiziologice este “limbajul” tiparelor energetice. In sistemul nervos, informatia este codificata in intervalele de timp dintre potentialele de actiune – tipare ale activitatii electrice – si aceasta s-ar putea aplica si la comunicatia umorala. Deoarece inima secreta un numar de hormoni diferiti la fiecare contractie, exista un “tipar” al impulsurilor hormonale care se coreleaza cu bataile inimii. In plus fata de codificarea informatiei in spatiile dintre impulsurile nervoase si dintre impulsurile hormonale, este de presupus ca in-formatia este codificata in intervalele dintre bataile inimii ale undelor electromagnetice si de presiune generate de inima.

Potentiale evocate ale batailor inimii

Karl Pribiam a teoretizat ca oscilatiile de joasa frecventa generate de inima si corp sub forma unor “tipare” neurale, hormonale si electrice sunt purtatoare a in-formatiei emotionale, si oscilatiile de frecventa mai mare din semnalele EEG reflecta perceptia constienta si recunoasterea / etichetarea sentimentelor si emotiilor. Acest lucru este demonstrat de existenta potentialelor evocate ale batailor inimii in intervalul undelor cerebrale Alpha (8-12 Hz) care sunt in mod natural sindronizate cu ciclul semnalului cardiac (vezi fig. stanga).

Existenta potentialelor evocate demonstreaza stiintific COERENTA dintre semnalul de la inima si cel de la creier (coerenta fiziologica definita aici implica existenta unor semnale oscilatorii ce se sincronizeaza si oscileaza la aceeasi frecventa). In prezent, cea mai importana masura a coerentei fiziologice este variabilitatea batailor inimii (HRV = Heart Rate Variability), derivata din semnalul ECG. Analiza HRT (sau a ritmurilor cardiace) reprezinta o masura puternica si neinvaziva a functiei neurocardiace, care reflecta interactiunea inima-creier si dinamica sistemului nervos autonom, ambele fiind extrem de sensibile la modificarea starilor emotionale.

Functionarea corenta a fiintei umane ofera beneficii demonstrate nivel fiziologic:

 • eficienta crescuta la nivelul transferului de fluide, filtrarii si absorbtiei dintre capilare si tesuturi
 • capabilitatea crescuta a sistemului cardiovascular de a se adapta fluctuatiilor in circulatia sangvina
 • cresterea sincronizarii temporale a celulelor din intregul organism

Aceste beneficii contribuie la o crestere a eficientei energetice sistemice si la conservarea energiei metabolice,  iar practicile / terapiile axate pe cresterea coerentei au rezultate pozitive concrete in imbunatatirea multor parametrii fiziologici, cum ar fi cresterea imunitatii humorale, reducerea tensiunii arteriale la hipertensivi sau un raport DHEA/cortizol mai bun.

 

Legatura emotii – inima

Emotiile regasite in bataile inimii

Beneficile fiziologice ale coerentei (sanatate si longevitate crescuta) sunt asociate cu beneficii psihologice importante:  reducerea stresului, claritate mentala, performanta cognitiva, stabilitate emotionala, dispozitie si atitudine pozitiva etc – ceea ce duc pe termen lung la cresterea calitatii vietii.

Figura din stanga sus arata variatiile batailor inimi in functie de emotiile subiective: frustrare vs. apreciere, si figura din stanga jos arata spectrul ECG modulat de emotii pozitive (Apreciere) sau negative (Furie).

Diferentele intre grafice, si deci in informatia continuta este vizibila in ambele variante.

Acest lucru a fost intuit de dr. Dean Ornish, autoritate recunoscuta in cardiologia metabolica, care a aratat ca furia / supararea este un factor major in bolile cardiovasculare. Inca de acum 35-40 de ani el recomada controlul furiei si un stil mai delicat de interactiune inter-umana ca parte principala dintr-un program de transformare a stilului de viata necesar cardiacilor.

Experimentele de tipul celor ilustrate in figura din stanga, demonstreaza ca informatia psihofiziologica este codificata in campul electromagnetic propriu al inimii.

 

Informatia codificata in campul inimii face ca  inima sa fie responsabila de perceptiile fundamentale asupra propriei persoane si de modul in care interactionam cu ceilalti.

Interactiunea dintre doua persoane este foarte sofisticata si implica multi factori subtili. Multi oameni tind sa-si imagineze comunicatia numai in termenii cuvintelor, gesturilor, expresiei faciale si miscarilor corpului. Totusi, adevarata comunicare este mult mai subtila, pe plan energetic, dincolo de relatia constientizata / vizibila. Relatia energetica este aceea care contribuie la atractia sau respingerea “magnetica” intre persoane.

Russel si Schwartz de la Univ. din Arizona au demonstrat prima data ca exista coerenta intre campul inimii unei persoane si campul creierului (EEG) altei persoane aflata la distanta. Zecile de studii care au urmat au demonstrat rolul pozitiv al coerentei (comunicarii energetice subtile) in cazul cuplurilor, familiei si chiar si in relatia pacient – terapeut.  Empatia dintre terapeut si pacient influenteaza direct efectul terapiei  prin efecte demonstrabile si palpabile:  cresterea hemoglobinei, stimularea vindecarii ranilor, reducerea durerii etc, Aceste efecte au drept unica explicatie coerenta campurilor inimilor celor doua persoane ( studii Dana Redington, UCLA;  Carl Marci, Harvard University).

 

Toate aceste studii si experimente conduc la aparitia unei schimbari fundamentale in ceea ce priveste inima si rolul ei in organism:  inima ocupa pozitia centrala in organism, nu doar prin locatia ei, ci mai ales prin bogatia conexiunilor ei cu toate celulele din corp si prin semnificatia informatiei transmise de catre inima catre receptorii celulari. Astfel ea nu mai reprezinta doar o pompa ce aduce nutrienti biochimici prin intermediul circulatiei catre fiecare celula din organism, ci inima este generatorul si transmitatorul primar de info-energie si depozitarul amintirilor din viata (Pearsall).

Energia campului inimii este de natura cuantica, adica opereaza pe baza principiilor de non-localitate si relativitate, in afara principiilor newtoniene de liniaritate a timpului si spatiului. Atunci cand suntem acordati la energia inimii, putem experimenta o eliberare de constrangerile legate de timp si de spatiu.  Mai mult, energia cardiaca nu numai ca mentine interactivitatea structurilor celulare dintr-un organism, dar si permite interactiunea inimii cu celelate inimi, generand o unitate complexa de sisteme energetice care se afla constant in comunicare si interactiune. Astfel inima este organul care primeste informatii din afara pe care creierul nu le poate accesa singur, si la randul ei, transmite informatii celorlalte inimi. Inima devine un micro-cosmos intr-un macro-cosmos cardio-energetic din care este parte si la care contribuie semnificativ, participand la crearea realitatii proprii.

 

inima electricaIntelegerea complexitatii interactiunilor energetice ale inimii si a rolului disfunctiei energiei cardiace in afectiunile fiziologice ale inimii constituie domeniul cardiologiei energetice, disciplina emergenta in cadrul medicinei energetice stiintifice.

Termenul de “cardiologie energetica” a fost inventat de Russek si Schwartz in 1996: ei au fost printre primii care au arata ca biocampul generat de inima orchestreaza organizarea dinamica a informatiei inteligente exprimate in sistemele vii complexe.

Cardiologia energetica pleaca de la analiza rolului esential al campului electromagnetic al inimii in functionarea eficienta a inimii si a intregului organism.

Exemple studii:

 • Ulrich Randoll a aratat ca semnalul ECG coerent determina cresterea celulelor sanatoase cu 20%  si inhiba cresterea celulelor tumorale cu 20% in pacientii cu fibrosarcom;
 • Gorman & Sloam: pacientii suferinzi de depresie sau anxietate au o variabilitate scazuta a batailor inimii si un risc crescut de boala coronariana si aritmii cardiace;
 • cu patients with anxiety or depressive disorders have low heart rate variability and may be at increased risk for cardiovascular death associated with coronary heart disease and arrhythmias
 • Dong, Gles & oth: experienta unei copilarii nefericite constituie un risc mai important decat factorii de risc traditionali in aparitia bolii ischemice coronariene;
 • studiu Ladwig & oth: factorii psihosociali negativi si experiente traumatice contribuie la instalarea bolii coronariene, a aritmiilor  si insuficientei cardiace  etc

Cardiologia energetica inglobeaza descoperirile din neurocardiologie si psihocardiologie si ofera terapii energetice eficiente pentru ridicarea coerentei personale si preventia bolilor sau restaurarea sanatatii.

 

Centrul EuVITA ofera suport info-energetic pentru a intelege afectiunile inimii dincolo de perspectiva materialista, in contextul disfunctiei energiei cardiace. Terapiile energetice neinvazive si personalizate urmaresc reducerea stresului si a perturbatiilor energetice (blocaje meridiane, disfunctii chakre) si  cresterea coerentei prin tehnici de restructurare emotionala si biofeedback.

 

 

 

 

Referinte:

 • “Heart memory, braids, and some comments about skepticism” – Matti Pitkanen
 • “Heart rate variability in depressive and anxiety disorders” – Gorman JM, Sloan RP – Am Heart J. 2000 Oct;140(4 Suppl):77-83.
 • “Insights into causal pathways for ischemic heart disease: adverse childhood experiences study” – Dong M, Giles WH, Felitti VJ, Dube SR, Williams JE, Chapman DP, Anda RF – Circulation. 2004 Sep 28;110(13):1761-6
 • “Position paper on the importance of psychosocial factors in cardiology: Update 2013″ – Ladwig KH, Lederbogen F, Albus C, Angermann C etc -  Ger Med Sci. 2014 May 7

367 thoughts on “Inima si … Energia !

 1. Pingback: viagra price canada

 2. Pingback: buy generic viagra

 3. Pingback: viagra reviews

 4. Pingback: book online viagra

 5. Pingback: treatment with drugs

 6. Pingback: ed drugs compared

 7. Pingback: impotence pills

 8. Pingback: tamoxifen hip pain

 9. Pingback: buy nolvadex online

 10. Pingback: nolvadex 10mg

 11. Pingback: prednisone 10 mg over the counter

 12. Pingback: price of prednisone 5mg

 13. Pingback: prednisone prices

 14. Pingback: ivermectin cream canada cost

 15. Pingback: really really cheap cialis

 16. Pingback: ivermectin gel

 17. Pingback: how to get prescription drugs without doctor

 18. Pingback: comfortis without vet prescription

 19. Pingback: pain meds without written prescription

 20. Pingback: cost of prednisone 5mg tablets

 21. Pingback: prednisone buy no prescription

 22. Pingback: buying prednisone mexico

 23. Pingback: generic ivermectin for humans

 24. Pingback: ivermectin buy nz

 25. Pingback: ivermectin oral

 26. Pingback: ivermectin 3mg tabletten verkauf

 27. Pingback: buy viagra

 28. Pingback: 100mg viagra without a doctor prescription

 29. Pingback: 2000 mg valtrex daily

 30. Pingback: buying valtrex in mexico

 31. Pingback: price of valtrex in canada

 32. Pingback: where can i buy valtrex over the counter

 33. Pingback: cheap generic ed pills

 34. Pingback: cheap generic pills

 35. Pingback: standard dose of cialis

 36. Pingback: cialis strength levels

 37. Pingback: normal dosage of cialis

 38. Pingback: buy plaquenil in india

 39. Pingback: generic plaquenil pills

 40. Pingback: hydroxychloroquine sulfate oval pill

 41. Pingback: stromectol canada

 42. Pingback: plaquenil where to buy

 43. Pingback: cost of ivermectin lotion

 44. Pingback: ivermectin 10 mg

 45. Pingback: ivermectin stromectol

 46. Pingback: online pharmacy cialis comparison

 47. Pingback: how much is cialis without insurance?

 48. Pingback: how much does ivermectin cost

 49. Pingback: ed treatment pills

 50. Pingback: best ed pills at gnc

 51. Pingback: ivermectin 200mg

 52. Pingback: generic ivermectin

 53. Pingback: stromectol in canada

 54. Pingback: Viagra with Dapoxetine

 55. Pingback: Viagra capsules

 56. Pingback: Lamivudin (Cipla Ltd)

 57. Pingback: Furosemide

 58. Pingback: canada pharmacies online

 59. Pingback: women's health

 60. Pingback: Anonymous

 61. Pingback: Anonymous

 62. Pingback: Anonymous

 63. Pingback: is ignition casino owned by bovada

 64. Pingback: ivermectin usa price

 65. Pingback: ivermectin 1 cream

 66. Pingback: generic stromectol

 67. Pingback: ivermectin rx

 68. Pingback: generic cialis singapore

 69. Pingback: cheap viagra online in usa

 70. Pingback: ivermectin wikipedia

 71. Pingback: calis

 72. Pingback: how much does cialis cost

 73. Pingback: cialis online canada

 74. Pingback: how to buy sildenafil pills

 75. Pingback: non prescription erection pills

 76. Pingback: where to buy cialis over the counter

 77. Pingback: ivermectina

 78. Pingback: generic sildenafil pills

 79. Pingback: how can i get cheap cialis

 80. Pingback: coupon for cialis

 81. Pingback: thuoc prednisone 20mg

 82. Pingback: order prednisone online

 83. Pingback: tadalafil powder suppliers

 84. Pingback: molnupiravir covid

 85. Pingback: molnupiravir price

 86. Pingback: where can i buy cialis without a prescription

 87. Pingback: cialis coupon

 88. Pingback: fda ivermectin

 89. Pingback: side effects for prednisone

 90. Pingback: boots viagra

 91. Pingback: generic for cialis

 92. Pingback: online casino gaming

 93. Pingback: cialis cost 20mg

 94. Pingback: stromectol 6 mg tablet

 95. Pingback: ivermectin 50 mg

 96. Pingback: ivermectin trial

 97. Pingback: casino online gambling

 98. Pingback: generic

 99. Pingback: womens viagra

 100. Pingback: buy generic cialis online

 101. Pingback: ivermectin price canada

 102. Pingback: ivermectin powder

 103. Pingback: ivermectin antiviral

 104. Pingback: clomid price

 105. Pingback: ivermectin 50

 106. Pingback: buy ivermectin 6 mg for humans

 107. Pingback: ivermectin price us

 108. Pingback: ivermectin 6 mg tabs

 109. Pingback: pyrantel ivermectin

 110. Pingback: price of ivermectin liquid

 111. Pingback: viagra without a doctor prescription usa

 112. Pingback: ivermectin 3 mg over the counter

 113. Pingback: buy ivermectin 3 mg online

 114. Pingback: minocycline interactions

 115. Pingback: ivermectin 3mg dose

 116. Pingback: buy ivermectin 3mg

 117. Pingback: lasix 40 tablet

 118. Pingback: buy furosemide 20 mg online

 119. Pingback: how long before sex should you take cialis

 120. Pingback: ivermectin for humans

 121. Pingback: stromectol for scabies

 122. Pingback: ivermectin canada

 123. Pingback: ivermectin dose for dogs

 124. Pingback: stromectol xr

 125. Pingback: ivermectin tablet 1mg

 126. Pingback: new viagra commercials

 127. Pingback: ivermectin pills for humans

 128. Pingback: luckylands

 129. Pingback: viagra or cialis

 130. Pingback: cialis free trial voucher

 131. Pingback: stromectol kaufen

 132. Pingback: ivermectin tablets order

 133. Pingback: where to buy ivermectin uk

 134. Pingback: can i buy ivermectin over the counter

 135. Pingback: buy ivermectin online

 136. Pingback: buy hydroxychloroquine online

 137. Pingback: tadalafil otc

 138. Pingback: where can i buy clomid online canada

 139. Pingback: 100 mg clomid

 140. Pingback: clomid canada pharmacy

 141. Pingback: best otc clomid

 142. Pingback: iwermektyna

 143. Pingback: ivermectin injectable

 144. Pingback: ivermectin cream uk

 145. Pingback: erection pills

 146. Pingback: cialis over the counter at walmart

 147. Pingback: the best ed drug

 148. Pingback: mazhor4sezon

 149. Pingback: gapeworm ivermectin

 150. Pingback: filmfilmfilmes

 151. Pingback: ivermectin stock market

 152. Pingback: gRh9UPV

 153. Pingback: molnupiravir vs ivermectin

 154. Pingback: what does hydroxychloroquine do

 155. Pingback: ed meds online canada

 156. Pingback: 9-05-2022

 157. Pingback: kinoteatrzarya.ru

 158. Pingback: TopGun2022

 159. Pingback: Xvideos

 160. Pingback: XVIDEOSCOM Videos

 161. Pingback: ivanesva

 162. Pingback: canadian online pharmacy

 163. Pingback: hydroxychloroquine weight loss

 164. Pingback: canadian drug

 165. Pingback: prescription drugs online without

 166. Pingback: cialis 20 mg price

 167. Pingback: ivermectin for hookworm in humans

 168. Pingback: tadalafil generic name

 169. Pingback: buy viagra online canada

 170. Pingback: Netflix

 171. Pingback: cialis south africa

 172. Pingback: Zvezdy-v-Afrike-2-sezon-14-seriya

 173. Pingback: Krylya-nad-Berlinom

 174. Pingback: FILM

 175. Pingback: designchita.ru

 176. Pingback: YA-krasneyu

 177. Pingback: design-human.ru

 178. Pingback: designmsu.ru

 179. Pingback: vkl-design.ru

 180. Pingback: irida-design.ru

 181. Pingback: Intimsiti-v-obhod-blokirovok

 182. Pingback: ivermectin tablets walmart

 183. Pingback: projectio

 184. Pingback: ivermectin protocol

 185. Pingback: moskva psiholog online

 186. Pingback: psy online

 187. Pingback: uels ukrain

 188. Pingback: bahis siteleri

 189. Pingback: stromectol prices

 190. Pingback: DPTPtNqS

 191. Pingback: qQ8KZZE6

 192. Pingback: D6tuzANh

 193. Pingback: SHKALA TONOV

 194. Pingback: Øêàëà òîíîâ

 195. Pingback: russianmanagement.com

 196. Pingback: chelovek-iz-90-h

 197. Pingback: 3Hk12Bl

 198. Pingback: 3NOZC44

 199. Pingback: 01211

 200. Pingback: tor-lyubov-i-grom

 201. Pingback: film-tor-2022

 202. Pingback: hd-tor-2022

 203. Pingback: ivermectine arrow lab

 204. Pingback: Psikholog

 205. Pingback: netstate.ru

 206. Pingback: 2malevolent

 207. Pingback: 2hospital

 208. Pingback: Link

 209. Pingback: india ivermectin

 210. Pingback: tor-lyubov-i-grom.ru

 211. Pingback: psy

 212. Pingback: chelovek soznaniye mozg

 213. Pingback: buy stromectol 6mg online

 214. Pingback: bit.ly

 215. Pingback: cleantalkorg2.ru

 216. Pingback: bucha killings

 217. Pingback: War in Ukraine

 218. Pingback: Ukraine

 219. Pingback: Ukraine news – live

 220. Pingback: The Latest Ukraine News

 221. Pingback: site

 222. Pingback: stats

 223. Pingback: Ukraine-war

 224. Pingback: movies

 225. Pingback: gidonline

 226. Pingback: price of stromectol tablets

 227. Pingback: mir dikogo zapada 4 sezon 4 seriya

 228. Pingback: web

 229. Pingback: film.8filmov.ru

 230. Pingback: video

 231. Pingback: cialis cvs

 232. Pingback: cialis cost walmart

 233. Pingback: liusia-8-seriiaonlain

 234. Pingback: smotret-polnyj-film-smotret-v-khoroshem-kachestve

 235. Pingback: filmgoda.ru

 236. Pingback: rodnoe-kino-ru

 237. Pingback: how to make cialis work better

 238. Pingback: confeitofilm

 239. Pingback: stat.netstate.ru

 240. Pingback: sY5am

 241. Pingback: Dom drakona

 242. Pingback: JGXldbkj

 243. Pingback: aOuSjapt

 244. Pingback: psikholog moskva

 245. Pingback: A片

 246. Pingback: Usik Dzhoshua 2 2022

 247. Pingback: Dim Drakona 2022

 248. Pingback: TwnE4zl6

 249. Pingback: psy 3CtwvjS

 250. Pingback: lalochesia

 251. Pingback: film onlinee

 252. Pingback: programma peredach na segodnya

 253. Pingback: stromectol ivermectin

 254. Pingback: cialis over the counter walmart

 255. Pingback: buy stromectol 3 mg for sale

 256. Pingback: psycholog-v-moskve.ru

 257. Pingback: psycholog-moskva.ru

 258. Pingback: 3qAIwwN

 259. Pingback: video-2

 260. Pingback: sezons.store

 261. Pingback: socionika-eniostyle.ru

 262. Pingback: buy stromectol 6mg

 263. Pingback: psy-news.ru

 264. Pingback: 000-1

 265. Pingback: 3SoTS32

 266. Pingback: 3DGofO7

 267. Pingback: wwwi.odnoklassniki-film.ru

 268. Pingback: dolpsy.ru

 269. Pingback: buy hydroxychloroquine online

 270. Pingback: kin0shki.ru

 271. Pingback: 3o9cpydyue4s8.ru

 272. Pingback: mb588.ru

 273. Pingback: history-of-ukraine.ru news ukraine

 274. Pingback: newsukraine.ru

 275. Pingback: kamagra generic 100 mg

 276. Pingback: edu-design.ru

 277. Pingback: tftl.ru

 278. Pingback: brutv

 279. Pingback: site 2023

 280. Pingback: propecia online price

 281. Pingback: buy propecia 1mg tablets

 282. Pingback: sitestats01

 283. Pingback: 1c789.ru

 284. Pingback: cttdu.ru

 285. Pingback: 1703

 286. Pingback: hdserial2023.ru

 287. Pingback: serialhd2023.ru

 288. Pingback: matchonline2022.ru

 289. Pingback: buy cenforce 100mg

 290. Pingback: cheap kamagra

 291. Pingback: bit.ly/3OEzOZR

 292. Pingback: bit.ly/3gGFqGq

 293. Pingback: bit.ly/3ARFdXA

 294. Pingback: bit.ly/3ig2UT5

 295. Pingback: bit.ly/3GQNK0J

 296. Pingback: bep5w0Df

 297. Pingback: stromectol 3mg canada

 298. Pingback: www

 299. Pingback: icf

 300. Pingback: 24hours-news

 301. Pingback: rusnewsweek

 302. Pingback: uluro-ado

 303. Pingback: irannews.ru

 304. Pingback: klondayk2022

 305. Pingback: tqmFEB3B

 306. Pingback: canada pharmacy coupon

 307. Pingback: my canadian pharmacy

 308. Pingback: ciprofloxacin generic

 309. Pingback: mangalib

 310. Pingback: erectile dysfunction pills

 311. Pingback: x

 312. Pingback: 9xflix

 313. Pingback: xnxx

 314. Pingback: pills like viagra over the counter

 315. Pingback: 123movies

 316. Pingback: corticosteroids over the counter

 317. Pingback: cvs over the counter asthma inhaler

 318. Pingback: stromectol ivermectin buy

 319. Pingback: where can i buy generic avodart pill

 320. Pingback: what is the best ed pill

 321. Pingback: non prescription ed drugs

 322. Pingback: buy canadian drugs

 323. Pingback: Should I be worried if I have parasites hydroxychloroquine 200mg

 324. Pingback: viagra pills for sale

 325. Pingback: kinokrad

 326. Pingback: batmanapollo

 327. Pingback: batmanapollo.ru - psychologist

 328. Pingback: Is coffee good for your liver

 329. Pingback: What is the best cough medicine

 330. Pingback: batmanapollo psychologist

 331. Pingback: where to buy generic cialis?

 332. Pingback: Ivermectin Stromectol where to Buy

 333. Pingback: Cialis lowest cost How do you make your ex miss you without talking to her - ScwCMD

 334. Pingback: vidalista tango tech where to buy fildena 100

 335. Pingback: Zithromax generic name - What STD can you have without knowing

 336. Pingback: Was macht der Urologe bei Erektionsstorungen - kamagra oral jelly

 337. Pingback: elizavetaboyarskaya.ru

 338. Pingback: amoxicillin 20 mg

 339. Pingback: Quel est le but de la famille pharmacie en ligne france

 340. Pingback: mirapex dosing for restless leg

 341. Pingback: letrozole or tamoxifen

 342. Pingback: How late can men have kids?

 343. Pingback: Is it better for the guy or girl to make the first move ivermectin generic?

 344. Pingback: How does a baby form from sperm?

 345. Pingback: How do you tell if she wants you to make a move?

 346. Pingback: vsovezdeisrazu

 347. Pingback: Is coffee good for your liver how much does plaquenil cost

 348. Pingback: How long until antibiotics are out of your system stromectol for sale

 349. Pingback: Pourquoi un parent est toxique sildenafil 100mg prix en pharmacie en france?

 350. Pingback: What organ does bipolar disorder affect aripiprazole dosage

 351. Pingback: What do men need in a relationship levitra for erectile dysfunction

 352. Pingback: Is anxiety a side effect of antibiotics

 353. Pingback: How many antibiotics can I take in a year

 354. Pingback: 2023

 355. Pingback: What foods to eat when taking antibiotics

 356. Pingback: Can I take vitamins with antibiotics

 357. Pingback: What time of day is best to take antibiotics

 358. Pingback: Should I drink a lot of water with antibiotics

 359. Pingback: How long does it take for good bacteria to restore after antibiotics

 360. Pingback: What happens if I stop antibiotics early

 361. Pingback: Is Lemon an antibiotic stromectol pill

 362. Pingback: levitra over the counter

 363. Pingback: Can I stop antibiotics after 3 days

 364. Pingback: vardenafil sale

 365. Pingback: viagra 50mg or 100mg

 366. Pingback: What is a natural antibiotic

 367. Pingback: Is it normal to feel worse before antibiotics feel better

Comments are closed.