ENERGIA DIN ALIMENTE

 

Informatiile privind alimentele potrivite, necesare sau functionale se revarsa zilnic asupra noastra ca un ocean plin de curentii contradictorii.  Care sunt alimentele cele mai utile pentru mentinerea sau restabilirea sanatatii ?  Ca sa selectam corect, atunci vom apela la putina biologie … cuantica.

Alimente & Biofotoni

 

La nivelul particulelor elementare, corpul uman contine biofotoni, la fel ca toate corpurile vii. Desi aceste particule apartin spectrului vizibil si ultraviolet, pentru a le putea vedea, ar trebui ca ochiul uman sa fie de vreo 1000 de ori mai sensibil.

Rolul biofotonilor in corpurile vii a fost investigat de bio-fizicianul german   Albert Fritz Popp. El a descoperit ca fotonii fac parte din matricea energetica numita Biocamp, si sunt esentiali pentru transmisia informatiei in si intre celule.  El a demonstrat ca ADN-ul celulelor vii stocheaza si emite fotoni (“emisia biofotonica”). Emisia biofotonica este parte a Biocampului uman.

 

Caracteristicile esentiale ale biofotonilor sunt:

- coerenta - definitorie pentru starea de sanatate, ea permite transferul informatiilor la nivel celular, in interiorul corpului si chiar intre corpuri;

- sincronizarea cu ritmurile biologice naturale:  ciclul zi/noapte si ciclurile sezoniere

Celulele umane utilizeaza aceasta energie luminoasa ultra-slaba pentru a sustine si induce procese vitale complexe in organism.

 

Atunci cand suntem stresati, nivelul emisiei biofotonice creste. Acesta este un mecanism de aparare al organismului prin care se incearca revenirea la homeostaza (de fapt homeodinamica !). Daca acest mecanism de corectie este suprasolicitat, rezerva de biofotoni se poate epuiza si organismul se imbolnaveste.  In cazul persoanelor grav bolnave, emisia fotonica este scazuta (s-a “stins” lumina) deci coerenta este compromisa si revenirea la homeodinamica este improbabila. Interesant este faptul ca, in cazul persoanelor cu scleroza multipla, exista un exces de biofotoni (lumina) si de coerenta – rezultand un exces de ordine care impiedica flexibilitatea si actiunea individuala la nivel celular

Intensificarea emisiei de biofotoni se poate face voluntar (ex: imagerie ghidata etc) sau prin cromoterapie.  Aceasta intensificare este insotita de stres oxidativ ridicat, si de multe ori se doreste reducerea emisiei, ceea ce se poate face prin meditatie si fitoterapie.

Emisia fotonica accelerata este parte importanta a proceselor de reparare si regenerare din organism.

 

Este important ca organismul sa posede o rezerva suficienta de fotoni si electroni, care se iau in principal din alimente si apa “vie”. Acest aport suplimentar de energie duce la scaderea entropiei, deci la mai putina degradare si degenerare.

Alimentele “vii”  (crude) sunt cele care poarta in ele nu numai nutrienti chimici, ci si fotoni si vibratii energetice care sustin coerenta si comunicarea in organism.

Ce este specific hranei vii ? Ea contine enzime, care incep sa se distruga atunci cand alimentele sunt incalzite la peste 490C.  Alimentele nepreparate termic contin enzimele necesare pentru a fi digerate, alimentele pe care le preparam termic nu mai contin enzime, fortand pancreasul sa secrete el enzime, ceea ce oboseste in timp organismul si il depriveaza de energie.

Mai mult, gatitul alimentelor la temperaturi de peste 930C, creaza in organism o reactie de leucocitoza (cresterea globulelor albe), a carei severitate depinde de temperatura si metoda de gatire.  Simptomele leucocitozei pot fi:  oboseala, slabiciune, tulburari de apetit, dureri sau furnicaturi la nivelul bratelor, picioarelor sau abdomenului, tulburari de respiratie etc

Reactia de leucocitoza (Kouchakoff)

Avand in vedere efectele nocive (atat biochimice cat si energetice) ale gatitului, recomandarea noastra este spre consumul obligatoriu de alimente crude – probabil in proportie de 50-70% din totalul alimentelor ingerate. Mai mult, este important ca alimentele sa fie proaspete, de sezon si preferabil crescute in zona in care locuiesti. In plus, este necesar sa eliminam toate alimentele a caror matrice energetica a fost distorsionata, si anume alimentele iradiate si alimentele preparate la cuptorul cu microunde.