COLITA ULCERATIVA

 

Colita ulcerativa !Colita ulcerativa este o boala inflamatorie a mucoasei ce captuseste interiorul rectului (proctita) sau a intregului colon – colita ulcerativa.

Colita ulcerativa face parte din grupa bolilor inflamatorii intestinale, alaturi de boala Crohn.   Ambele boli se caracterizeaza prin tulburari gastroinestinale cronice cu episoade severe de scaune cu sange si dureri abdominale. Cele doua afectiuni au o baza patologica comuna, dar si particularitati care le individualizeaza.  Astfel, colita ulcerativa este carcaterizata de scaune multiple, ce pot ajunge pana la 20 de scaune pe zi, perturband inclusiv perioada de odihna din timpul noptii. De asemenea, acestea sunt deseori insotite de sangerare.

Atat boala Crohn cat si colita ulcerativa sunt indicate de simptome precum starile febrile, oboseala, durerile articulare si pierderea in greutate. Inflamatiile la nivelul mai multor organe sunt un alt semn al celor doua afectiuni. Extern, inflamatiile sunt la nivelul pielii si al ochilor, iar intern ating articulatiile, ficatul si caile biliare. Riscurile sunt aparitia anemiei, a rozaceei, a osteoporozei si a calculilor renali sau biliari, pierderea excesiva in greutate, dar si riscuri sporite de cancer la colon sau stomacal.

 

 

SUPORTUL INFO-ENERGETIC IN COLITA ULCERATIVA

Suportul informational este important pentru detectia precoce a inflamatiei colonului, deoarece perturbarea Biocampului precede cu luni si chiar ani aparitia simptomelor deranjante. De asemenea explorarea functionala identifica factorii contributori / asociati inflamatiei : intolerante alimentare, reactii autoimune, exces homocisteina, LPS, PAF, sucroza etc. Stresul excesiv contribuie la declansarea episoadelor dureroase.

Suportul energetic este constituit dintr-un complex specific de terapii ce pot cuprinde: terapie anti-inflamatorie, echilibrarea  sistemului imunitar, cresterea tolerantei la alimente, reducerea stresului mentalo-emotional etc

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii.

 

 

2 thoughts on “colita ulcerativa

  1. Pingback: t plaquenil 200 mg

  2. Pingback: hydroxychloroquine for covid

Comments are closed.