TOXINELE IN AFECTIUNILE  SANILOR

*

In cazul afectiunilor sanilor, cauzele si factorii de risc recunoscuti de medicina alopata sunt: factorul ereditar, imbatranirea, „fereastra” de estrogen marita (femei care au avut primul ciclu menstrual la o varsta frageda, inainte de 12 ani, respectiv cele la care menopauza s-a instalat tarziu, dupa varsta de 55 de ani) à hiperestrogenism !!!, femei care au avut primul lor copil dupa varsta de 30 de ani, sau cele care nu au avut copii, istoric de cancer mamar, radiatia ionizanta, alimentatia bogata în grasimi animale, obezitatea, traumatismele la nivelul sanilor, sedentarismul, dar si consumul de alcool si fumatul, contraceptivele si tratamentul de substitutie hormonala la menopauza.

Dincolo de acesti factori, statistica arata ca 55% din femeile care au dezvoltat cancer la san care nu aveau nici un risc cunoscut iar 90% dintre ele nu aveau pe nimeni in familie cu aceasta boala!  De asemena nodulii sunt frecvent intalniti la femeile tinere (chiar adolescente) care nu au avut fluctuatii hormonale legate de alaptat, menopauza  etc

*

EXPLICATII ?  UNA SINGURA = TOXINELE !

Toxinele sunt factorul esential ce contribuie atat la disfunctia / degradarea celulara, cat si la proliferarea celulelor degradate (xenoestrogeni si alti disruptori endocrini)

*

A. DISFUNCTIA SI DEGRADAREA CELULARA

Degradarea celulara este caracterizata de procesele fiziologice [inflamatie -> fibrozare (acumulare proteine colagen) ->  risc degenerare] determinate de modificari ale biocampului la nivel de tesut si celule: scaderea frecventei de oscilatie si a potentialului electric celular.

Toxic Breast 1

<<  In figura alaturata este ilustrata modificarea potentialului electric celular in functie de natura afectiunii:   mastoza fibrochistica, chist, nodul, fibroadenom.

Toxic Breast 2Toxic Breast 3

<< Distributia afectiunilor feminine si caracterizarea lor in domeniul frecventa:

faceti click pe poza pentrua vedea poza marita.

 

 

TEORII PRIVIND CAUZELE DISFUNCTIEI / DEGRADARII CELULARE:

(a)    Teoria Gary Tunski /  Raymond Francis si altii : exista o singura boala = disfunctia celulara !

Factorul primar initiator al problemelor sanului este  disfunctia/degradarea celulara  aparuta datorita toxicitatii externe si interne  si (mai rar) deficitelor nutritionale – in  imensa majoritate a cazurilor degradarea celulara este o problema sistemica.

(b)   Teoria lui Pschinger: acumularea toxinelor in tesutul conjunctiv, in spatiul inter-celular.

Toxinele din organism se pot atasa electrostatic de membranele celulare si pot distorsiona forma membranei (schimba forma grasimilor sanatoase -> grasimi nesanatoase) sau pot scadea permeabilitatea celulara. Toxinele pot eventual intra chiar in celule.  In acest mod ele reduc vitalitatea celulara prin blocarea  abilitatii celulei de a primi oxigen si nutrienti si de a elimina deseurile metabolice. Rezultatul final: disfunctia & degradarea celulara !

(c)    Teoria Deepak Chopra / Bruce Lipton / Ryke Geerd Hamer (GNM) si altii:

Emotiile neprocesate si traumele emotionale sunt toxine interne ce pot afecta functia celulara (“memoria” celulara sau doar o scadere a frecventei de oscilatie), contribuind astfel  la aparitia unor tumori  benigne sau maligne.

 

*

B. PROLIFERAREA CELULARA

Proliferarea celulelor degradate se face sub influenta hormonilor si factorilor de crestere proprii, sau sub influenta unor substante chimice care au o structura similara cu acestia sau se pot lega de receptorii hormonali = DISRUPTORI ENDOCRINI (EDC = Endocrine Disrupting Chemicals)

Exemple EDC / xenoestrogeni cu actiune la nivelul sanilor: dioxine (TCDD), organoclorine [DDE (metabolit DDT), BPA (creste densitatea glandelor mamare si inhiba procesele normale de aptoza), PBDE, nonylophenol, Butylbenzylphthalate (BBP)], ftalati, solventi,  micotoxine,  metalo-estrogeni (Cd)  etc

Mecanismul de actiune al xenoestrogenilor in dezvoltarea tumorilor sanului nu este complet elucidat: se presupune ca acesti xenoestrogeni pot extinde perioada de crestere a ductelor si alveologeneza in timpul ciclului menstrual. Aceasta perioada este de asemenea caracterizata de activitatea  proliferativa in epiteliul glandular. Xenoestrogenii activeaza in paralel cu estrogenii  proprii, avansand cu cateva zile perioada cresterii ductelor. Aceasta crestere (mica dar sustinuta) a activitatii estrogenice totale poate duce la proliferarea celulara caracteristica tumorilor.

 

*

EXEMPLU DE TOXINE EXTERNE:  SUBSTANTELE CHIMICE

Peste 300 clase de substante chimice afecteaza tesutul sanului intr-un mod mai mult sau mai putin grav: numai clasa organoclorinelor contine peste 11000 de substante chimice cu efecte nocive pt sanatate. Toxinele chimice afecteaza sanii in ambele etape de formare a unei tumori/chist: etapa de degradare celulara si etapa de proliferare celulara a tesutului.

*

Exemplu 1fibroadenomul (risc malignizare 3%) este provocat de expunerea la 16 substante (dintre care 10 sunt carcinogene): 1,2 dibromoethane, tetraclorura de carbon, mixturi cu diisocyanat de toluen, acid amsonic, clorura de metilen, micotoxine, dichlorvos, nitrofurantoin & nitrofurazon (medicamente !) etc

*

Exemplu 2cancerul la sani : tumorile canceroase contin in 99% din cazuri ftalati, substante prezente in produsele cosmetice !  Exista 216 substante chimice recunoscute drept carcinogeni mamari be baza studiilor facute pe animale. S-a demonstrat, prin expuneri accidentale, ca 97 dintre aceste substante sunt carcinogenice si pentru femei.  (8)

S-a descoperit ca grasimea sanului contine de 700 de ori mai mult DDE (subst. similara cu DDT) decat concentratia din sange – acest lucru este valabil si pentru alte toxine lipofile –  din acest motiv analizele de sange nu sunt suficiente pentru a estima incarcatura toxica a sanilor.  Analiza spectrala este metoda ce permite identificarea tuturor toxine environmentale (chimice, radiatii electromagnetice, pertubari de camp), alimentare si metabolice ce interactioneaza cu sistemul hormonal al femeii si cresc riscul de mutatii la nivelul celulelor – riscul de cancer !

*

Trebuie totusi mentionat ca sub 5% din femeile cu boala fibrochistica a sanului ajung sa dezvolte cancer, iar evaluarea riscului de degenerare este un alt obiectiv al interpretarii rezultatelor, impreuna cu riscul de complicatii / comorbiditati: in 99% din  cazuri degradarea celulara este sistemica iar dezechilibrele hormonale sustin proliferarea celulara si in alte parti sensibile hormonal: uter / endometru, ovare, cervix etc

*

EXEMPLU DE TOXINE EXTERNE:  RADIATIILE

Tesutul sanilor este recunoscut pentru sensibilitatea sa la radiatii, fiind in grupa cu cel mai mare risc la expunere, alaturi de tiroida, glandele salivare si maduva spinarii. Expunerea la radiatii poate cauza alterarea genelor in tesutul mamar, (alterarea ADN-ului) dar si inactivarea p53 = gena supresoare a tumorilor cu rol natural in limitarea cresterii tumorilor.

Paul Yaswen, specialist in biologie celulara si cercetator al cancerului la san de la Berkeley Lab Life Sciences Division spune: “Munca noastra arata ca radiatiile pot schimba micromediul celulelor sanului, iar acest lucru la rândul său, poate permite o creştere a celulelor anormale, cu un fenotip modificat si cu o durată lungă de viaţă care au un potenţial mult mai mare de a fi canceroase”.

Cel mai periculos tip  de expunere este radiatia ionizanta aferenta mamografiilor (vezi si:  Mamografia ...). Mamografiile pot provoca cancer (1 caz la fiecare 25000 femei scanate) si pot avea fals- negative in jur de 20% si multe fals pozitive (US National Cancer Institute).

*

Dr Jonathan Wright spune: “Fiecare mamografie creste riscul de cancer cu 1%, deci daca o femeie face mamografii anual intre 40 si 50 de ani, riscul ei de a face cancer este 10 %:  dar daca face mamografii pana la 74 de ani (= limita “recomandata” -> atunci  riscul provenit de la mamografii sare la 35% !!). Mai mult exista 1-2% dintre femei care sunt purtatoare ale genei de ataxie -telangiecstazie si care sunt mult mai sensibile la efectul carcinogenic al radiatiei de la mamografie: riscul lor este de 4-6 ori mai mare fata de cel al femeilor obisnuite !”

*

In plus, Cramichel, Sami si Dixon sustin ca “la femeile expuse la radiatia ionizanta, aparitia cancerului la sani este direct proportionala cu doza si (mai ales)  NU  exista un prag minim sub care sa nu existe risc“  (Carmichael A, Sami AS, Dixon JM. Beast cancer risk among the survivors of atomic bomb and patients exposed to therapeutic ionising radiation. Eur J Surg Oncol 2003; 29: 475–479).

Chiar si in cazul afectiunilor benigne ale sanilor trebuie evaluata expunerea la radiatii ca factor cauzator al problemelor.

http://www.minnisjournals.com.au/radiographer/article/Minimising-the-risk-236    http://cancerres.aacrjournals.org/content/70/23/9808.full

*

EXEMPLU DE TOXINE INTERNE: EMOTII NEPROCESATE & TRAUMA

Cercetarile efectuate de American Center for Disease Control au aratat ca 85% dintre afectiuni au substrat emotional.

Legatura dintre emotii si boala a fost investigata si demonstrata de :

 • Deepak Chopra, Candice Pert, Bruce Lipton: la nivel molecular emotiile negative pot duce la blocarea receptorilor celulari. Aceste blocaje interfereaza cu comunicarea intercelulara normala, ceea ce afecteaza mai multe functii din organism. Corolar: eliberarea emotionala (“stergerea” memoriei celulare) deblocheaza receptorii celulari si permite vindecarea. Teoria nu explica asocierile emotii- tesuturi
 • Ryke Geerd Hamer  (German New Medicine):  orice emotii negative persistente sau trauma emotionala genereaza un conflict biologic care se va reflecta pe corpul fizic la nivelul creierului (cercuri concentrice) si la nivelul organelor corespunzatoare .

Teoria explica asocierile emotii- tesuturi : este singura in lume care explica DE CE apar probleme pe un anumit san (si nu pe ambii, de exemplu), DE CE apare cancer glandular sau intraductal etc

Pentru sani:      sanul stang – conflict / pericol legat de copilul, casa, familia

sanul drept – conflict/ pericol legat de partenerul sau  persoanele rivale

mai mult despre teoria dr. Hamer si sanii  (vezi si: Cancerul la sani)

*

SOLUTII

Femeia moderna trebuie sa fie constienta ca nu poate evita total expunerea la toxine, dar o poate controla prin minimizarea expunerii la chimicale, radiatii si prin mentinerea echilibrului hormonal (inclusiv gestiunea stresului). Este esentiala estimarea nivelului de toxicitate si, in functie de acesta, parcurgerea unei proceduri de detoxifiere completa de 1-2 ori/an („ “DetoxSPA”).

In cadrul protocolului Estella-B, noi oferim o evaluare obiectiva si completa a nivelului de toxicitate general, ceea ce implica:

(a)    evaluarea nivelurilor de substante toxice ce pot da probleme la sani:  dioxina, PCB, pesticide, produse cosmetice, solventi (de curatatorie, constructii, vopsea etc), aditivi alimentari, organoclorine, agent orange etc

(b)   evaluarea expunerii la radiatii: ionizante, stres geopatic etc

(c)    evaluarea toxinelor emotionale: emotii acute si cronice, nivele endorfine, enkefalin, neurotransmitatori si hormoni

Suportul energetic propusa este personalizat si adreseaza cauzele / toxinele specifice fiecarei femei in parte.

Protocolul Estella-B sustine in constructia sanatatii sanului de la nivel celular si ofera o terapie neinvaziva pentru chist, nodul, fibroadenom si alte conditii ale sanilor. Informatiile calitative oferite in cadrul programului ajuta femeia sa faca alegerile potrivite pentru a-si rezolva definitiv problemele, a impiedica recidiva acestora si a minimiza riscul de malignizare.

 

 

REFERINTE:

 • Breast Cancer – Is there a link to Endocrine Disrupting Chemicals?- Suzanne M. Snedeke, Cornell University
 • Radiation and breast carcinogenesis – Boice JD, Jr. – Med Pediatr Oncol. 2001;36(5):508-513
 • Common benign conditions of the breast (cap) in Cancer of the Breast. Donegan WL, Spratt JS – Saunders; 2002:67-110
 • Diseases of the BreastHarris JR, Lippman ME, Morrow M, Osborne CK – 2000:75-93
 • High risk of breast carcinoma after irradiation of young women with Hodgkin’s disease- Aisenberg AC, Finkelstein DM, Doppke KP, Koerner FC, Boivin J-F, Willett  -  Cancer. 1997;79:1203-1210

 

173 thoughts on “Toxine sani

 1. Pingback: penicillin and plaquenil

 2. Pingback: hydroxychloroquine and zithromax

 3. Pingback: ivermectin for head lice oral

 4. Pingback: stromectol and uti

 5. Pingback: ivermectin oral liquid

 6. Pingback: ivermectin 1% amazon

 7. Pingback: doctors online prescribing pain medicine

 8. Pingback: cheap cialis prescription

 9. Pingback: hydroxychloroquine for sale in mexico

 10. Pingback: stromectol for sale in mexico

 11. Pingback: Anonymous

 12. Pingback: Anonymous

 13. Pingback: order prednisone 40mg pill

 14. Pingback: cialis walmart

 15. Pingback: buy ivermectin for humans uk

 16. Pingback: stromectol 3 mg

 17. Pingback: tadalafil nebenwirkungen

 18. Pingback: viagra tablet

 19. Pingback: ivermectin 24 mg

 20. Pingback: price of generic cialis

 21. Pingback: can you buy cialis safely online

 22. Pingback: sildenafil tablets australia

 23. Pingback: tadalafil dosages

 24. Pingback: levitra vs cialis

 25. Pingback: buy generic cialis no prescription

 26. Pingback: stromectol for humans

 27. Pingback: sildenafil citrate tablets

 28. Pingback: how to buy sildenafil pills

 29. Pingback: cialis tadalafil

 30. Pingback: sildenafil tadalafil

 31. Pingback: half life of prednisone 20mg

 32. Pingback: take prednisone 20mg tablets

 33. Pingback: buy cialis online prescription

 34. Pingback: covid pill ingredients

 35. Pingback: goodrx tadalafil

 36. Pingback: where to buy cialis

 37. Pingback: ivermectin use in india

 38. Pingback: usa no deposit casino bonus codes

 39. Pingback: cialis dosis

 40. Pingback: how to buy ivermectin

 41. Pingback: ivermectina oral

 42. Pingback: online casino usa real money

 43. Pingback: cialis best price

 44. Pingback: generic viagra walmart

 45. Pingback: generic for cialis

 46. Pingback: stromectol tablets

 47. Pingback: discount cialis no prescription

 48. Pingback: ivermectin cream

 49. Pingback: buy ivermectin in canada

 50. Pingback: ivermectin tabletten

 51. Pingback: ivermectin oral solution

 52. Pingback: purchase ivermectin

 53. Pingback: ivermectin tablet online

 54. Pingback: furosemide 20 mg

 55. Pingback: over the counter lasix pills

 56. Pingback: stromectol pill price

 57. Pingback: otc ivermectin

 58. Pingback: ivermectin ingredients for humans

 59. Pingback: price of stromectol

 60. Pingback: is ivermectin safe for humans

 61. Pingback: lucky land slots

 62. Pingback: stromectol prescription

 63. Pingback: stromectol how much it cost

 64. Pingback: order stromectol online

 65. Pingback: ivermectin prescription

 66. Pingback: cialis 5 mg over the counter at walmart

 67. Pingback: buy ivermectin in canada

 68. Pingback: stromectol msd

 69. Pingback: how is ivermectin made

 70. Pingback: tadalafil over counter

 71. Pingback: ivermectin covid

 72. Pingback: cialis website

 73. Pingback: ivermectin 4000 mcg

 74. Pingback: ivermectin purchasing

 75. Pingback: do-posle-psihologa

 76. Pingback: ivermectin 50ml

 77. Pingback: bahis siteleri

 78. Pingback: qQ8KZZE6

 79. Pingback: D6tuzANh

 80. Pingback: SHKALA TONOV

 81. Pingback: Øêàëà òîíîâ

 82. Pingback: russianmanagement.com

 83. Pingback: chelovek-iz-90-h

 84. Pingback: 3Hk12Bl

 85. Pingback: 3NOZC44

 86. Pingback: 01211

 87. Pingback: tor-lyubov-i-grom

 88. Pingback: film-tor-2022

 89. Pingback: hd-tor-2022

 90. Pingback: hdorg2.ru

 91. Pingback: ivermectin 3mg dose

 92. Pingback: Psikholog

 93. Pingback: netstate.ru

 94. Pingback: 3roulette

 95. Pingback: 2expedia

 96. Pingback: Link

 97. Pingback: stromectol ivermectin buy

 98. Pingback: tor-lyubov-i-grom.ru

 99. Pingback: psy

 100. Pingback: chelovek soznaniye mozg

 101. Pingback: bit.ly

 102. Pingback: cleantalkorg2.ru

 103. Pingback: bucha killings

 104. Pingback: War in Ukraine

 105. Pingback: Ukraine

 106. Pingback: Ukraine news – live

 107. Pingback: The Latest Ukraine News

 108. Pingback: site

 109. Pingback: stromectol austria

 110. Pingback: movies

 111. Pingback: how much does stromectol cost

 112. Pingback: stats

 113. Pingback: mir dikogo zapada 4 sezon 4 seriya

 114. Pingback: web

 115. Pingback: film.8filmov.ru

 116. Pingback: film

 117. Pingback: cialis 10mg price

 118. Pingback: tadalafil otc

 119. Pingback: filmgoda.ru

 120. Pingback: rodnoe-kino-ru

 121. Pingback: stat.netstate.ru

 122. Pingback: sY5am

 123. Pingback: Dom drakona

 124. Pingback: JGXldbkj

 125. Pingback: programma peredach na segodnya

 126. Pingback: psycholog-v-moskve.ru

 127. Pingback: 3qAIwwN

 128. Pingback: video-2

 129. Pingback: sezons.store

 130. Pingback: socionika-eniostyle.ru

 131. Pingback: 3SoTS32

 132. Pingback: A片

 133. Pingback: 3o9cpydyue4s8.ru

 134. Pingback: tftl.ru

 135. Pingback: propecia cheapest uk

 136. Pingback: buy propecia 84

 137. Pingback: hdserial2023.ru

 138. Pingback: serialhd2023.ru

 139. Pingback: matchonline2022.ru

 140. Pingback: What makes a man happy with tadalafil without prescription?

 141. Pingback: How can I make him love me more than his wife or kamagra price?

 142. Pingback: How long do nicotine withdrawals last can you buy wellbutrin over the counter?

 143. Pingback: bit.ly/3OEzOZR

 144. Pingback: Is Tuna good for weight loss with pills to lose weight fast?

 145. Pingback: What is the leading killer of men buy viagra online cheap canada?

 146. Pingback: video

 147. Pingback: How can I treat my boyfriend special womens viagra pill?

 148. Pingback: icf

 149. Pingback: rusnewsweek

 150. Pingback: Medicines information sheet. What side effects can this medication cause? avodart hair loss dutasteride?

 151. Pingback: irannews.ru

 152. Pingback: klondayk2022

 153. Pingback: Pills information sheet. What side effects? where can i buy abilify cheap?

 154. Pingback: Medication dope quest of patients. Effects of Stupefy Abuse. paroxetine cr 12.5mg?

 155. Pingback: Meds prescribing information. What side effects can this medication cause? where to buy generic propecia without prescription?

 156. Pingback: Pills information leaflet. Long-Term Effects. dutasteride hair growth results?

 157. Pingback: mangalib

 158. Pingback: priligy 90mg price

 159. Pingback: xxxx

 160. Pingback: 9xflix

 161. Pingback: free video

 162. Pingback: 123 movies

 163. Pingback: What is punishment in a relationship tadalafil 20 mg?

 164. Pingback: Is it normal for a guy to release quickly cialis 60 mg tadalafil?

 165. Pingback: How long is a 5 mile walk viagra pill identifier?

 166. Pingback: How can I make him miss me in silence sildenafil 100mg price?

 167. Pingback: What does exercising do for men sildenafil 50 mg tablet cost?

 168. Pingback: Can premature ejaculation cure itself viagra sildenafil?

 169. Pingback: What makes a guy like a woman sildenafil uk patent?

 170. Pingback: kamagra 100mg price

 171. Pingback: kamagra oral jelly what is it

 172. Pingback: priligy buy online

 173. Pingback: What is a dangerously low heart rate when sleeping likes stromectol how much it cost

Comments are closed.