CANCERUL OVARIAN

Cancerul ovarian este al 5-lea cancer ca incidenta la femei (in SUA), si al doilea ca incidenta din cancerele ginecologice (dupa cel uterin). El reprezinta  4% din totalul tipurilor de cancer la femei si  rata de deces din acest tip de cancer este cea mai mare comparativ cu celelalte tipuri, datorita detectarii tarzii,. American Cancer Society a estimat un total de 24000 cancere in 2000 in SUA, si aprox. 14000 morti (58,33%). Numai 50% dintre femeile diagnosticata cu cancer ovarian vor supravietui peste 5 ani dupa diagnosticul initial, tocmai datorita stadiului avansat al cancerului in momentul detectiei. Totusi, la cancerele detectate timpuriu, rata de supravietuire la 5 ani dupa diagnostic poate fi de 95%. (Esther Csapo Rastegari).

In Romania sunt raportate anual 1686 cazuri noi de cancer ovarian – incidenta acestei boli in tara noastra fiind de 9,4 cazuri la 100 000 de locuitori – cu 981 decese datorate cancerului ovarian, aceasta boala reprezentand a 5-a cea mai frecventa localizare a cancerului la femei.

 

TIPURILE DE CANCER OVARIAN

Exista o mare varietate de procese maligne ce se pot desfasura in ovare, avand drept rezultat peste 40 de forme diferite de cancer. Dupa localizare, ele se impart in 3 grupe:

1)     carcinomul epitelial care se dezvolta din celulele de la suprafata ovarului (din epiteliu) (90% din cazuri, cel mai frecvent: chistadenocarcinomul seros);

2)     tumorile cu celule germinale (5%) care se dezvolta din celulele ovariene care produc ovulele

3)     tumorile stromale – este un tip rar si se dezvolta din tesutul de sustinere al ovarului

 

FACTORII DE RISC IN CANCERUL OVARIAN

Factorii care cresc riscul de aparitie al cancerului ovarian recunoscuti de medicina alopata sunt:

 • factor ereditar: mutatia genelor BRCA1 si BRCA2 – risc crescut de cancer mamar si ovarian: familiile in care sunt cazuri multiple de cancer la sani dau intre 5-10% din cazurile de cancer ovarian
 • factor ereditar: cancer colorectal HNPCC (hereditary nonpolyposys colorectal cancer) – risc crescut de cancer ovarian, endometrial, colon, stomac si intestin subtire
 • varsta inaintata: majoritatea femeilor diagnosticate au peste 50 de ani; riscul este mai mare pentru chisturi ovariene
 • femeile care au folosit terapie de substitutie hormonala (HRT)
 • nuliparitatea
 • prima sarcina tardiva (dupa varsta de 30 de ani)
 • femeile cu probleme de fertilitate, mai ales daca au folosit medicamente si nu au reusit totusi sa aiba copii
 • menarha precoce sau menopauza tardiva
 • obezitatea – este legata in special de aparitia cancerelor ovariene agresive; riscurile sunt mai mari pentru femeile care erau deja obeze la 18 ani.

Medicina alopata admite ca majoritatea cancerelor ovariene (peste 80%) au cauze necunoscute.

Medicina traditionala admite toxicitatea ca factor de risc: majoritatea tratamentelor traditionale se concentreaza pe detoxifierea hepatica si intestinala, dar acest lucru  este insuficient deoarece raman in continuare in ovare toxinele specifice acestui tesut.

 

TRATAMENT  IN CANCERUL OVARIAN

Medicina alopata ofera solutia chirurgicala, urmata de radioterapie si chimioterapie. Totusi procentul de supravietuire dupa 5 ani in Romania este de doar 35% pentru toate stadiile: adica doar o femeie din trei va trai mai mult de 5 ani ! Se recunoaste faptul ca detectia precoce imbunatateste acest procent de supravietuire.

 

PROCOLOLUL ESTELLA-C-SPES

Cauzele cancerului ovarian 

Protocolul Estella-C-SPES  considera ca aparitia cancerului ovarian este determinata de o conjunctura intre degradarea celulara la nivelul ovarelor (datorata toxicitatii specifice), nivelele crescute de hormoni/factori proliferativi (datorate nutritiei necorespunzatoare si stresului mentalo-emotional) si disfunctionalitati ale sistemului imunitar.

Toxinele care influenteaza tesutul ovarian sunt: azbestul, vinilciclohexanul, radiatia ionizanta (provenita din mamografii, radiografii, zboruri de lunga durata cu avionul, cuptor cu microunde, calculatoarele, boxele si televizoarele etc), reziduurile diesel, vopsea par (si alti coloranti cosmetici), talcul, anumite tipuri de pesticide, ierbicide, solventi etc. Evaluarea energetica functionala permite identificarea expunerii la aceste categorii de toxine.

Totusi femeile care traiesc sau lucreaza in acelasi mediu au riscuri diferite de a dezvolta boala desi sunt expuse acelorasi toxine: trebuie sa luam in considerare si alti factori legati de dieta si stil de viata, dar mai ales putem considera factorul emotional ca fiind extrem de important in aparitia si evolutia cancerului. Protocolul Estella-C-SPES  priveste implicarea factorului emotional in doua perspective

 • in perspectiva medicinei functionale integrative : factorului emotional implicat in declansarea / amplificarea dezechilibrelor endocrine si de sistem imunitar.
 • in perspectiva teoriei Dr. R.G. Hamer si metamedicinei:   dezvoltarea cancerului ovarian este determinata de un proces biologic special declansat in creier de catre emotii de tipul conflict / teama de pierdere fundamentala. Teoria dr. R.G.Hamer este doar una dintre teoriile care sustin ca vindecarea de orice boala, inclusiv cancer, se poate face prin vindecarea psihicului, dar aceasta teorie este prima care a explicat localizarea cancerului. In practica noastra am verificat acest lucru pentru cancer si toate afectiunile ovarelor si s-a dovedit a fi corecta 100%.

 

Preventia si detectia precoce a cancerului ovarian 

In Romania, peste 70% din cancerele de ovar sunt diagnosticate tardiv, in stadiile III şi IV. Aceasta limiteaza drastic posibilitatile de interventie medicala si descreste sansele de supravietuire. Intarzierea in diagnosticare se datoreaza:

 • simptomelor mult prea generale (durere lombara sau abdomino-pelvina, uneori hemoragii vaginale anormale,  marirea de volum a abdomenului, menstruatii neregulate, scaderea in greutate, oboseala, modificari urinare)
 • procedurii de diagnosticare laborioase: ecografie pelvina, tomografie computerizata, rezonanta magnetica nucleara, studiul anatomo-patologic al tesutului extirpat, examenul lichidului de ascita (stadii avansate), dozare antigen carcino- embrionar, alfa feto proteina, antigen CA 125,  valori ridicate la unele enzime ca urokinazele sau glicosil transferazele

Exista posibilitatea detectiei precoce a cancerului ovarian prin detectia perturbatiei campului electromagnetic asociat ovarelor (sarcod). Perturbatia de camp precede cu luni si chiar ani aparitia cancerului la nivelul tesutului (demonstrat Harold Saxton Burr 1920, Kirlian S.– 1956 etc), ceea ce ofera timp suficient pentru a preveni o dezvoltare exploziva prin:echilibrare neuro-imuno-hormonala si metabolica, detoxifiere etc.

 

Suport energetic in cancerului ovarian

Indiferent de strategia de tratament pe care o alegeti (operatie, chimioterapie sau dimpotriva, terapie naturala) noi oferim suport pentru:

 

 • identificarea obiectiva a carcinogenilor cu afinitate pentru tesutul ovarian
 • evaluarea deficitelor nutritionale care pot contribui la afectarea profilului electric al celulelor ovarului
 • evaluarea completa si obiectiva (cu aparatul SCIO) a emotiilor ce pot contribui la dezvoltarea afectiunii
 • terapie pentru restabilirea incarcaturii electrice la nivel celular
 • detoxifiere multinivel toxine environmentale prin terapie cu microcurenti, cu adresabilitate directa ovare
 • terapie pentru stergerea memoriei celulare, echilibrare emotionala si neuroimunohormonala si reprogramare SubConstient prin terapii specifice: guided imagery, biofeedback, NLP, BiFace etc
 • terapie pentru stimularea oxigenarii celulare (teorie Otto Wartburg: celula canceroasa are sub 65% din oxigenarea unei celule sanatoase)  etc

Teoria noastra este aceea ca trebuie abordate simultan toate caile ce ofera posibilitati pentru restabilirea sanatatii, in special cele care creeaza circumstantele pentru refacerea biocampului. Este important sa nu respingem o oportunitate, ci sa folosim TOT ceea ce este probat de rezultate, impreuna cu modificari in stilului de viata grupate sub acronimul LEARN (living – education -  activity – rest – nutrition).

 

OPTIUNI: TRATAMENT SAU TERAPIE ?

Fiecare femeie este datoare fata de propria persoana si fata de familia ei sa se informeze inainte de a lua decizia pe care o considera cea mai buna: puteti citi informatii interesante aici:

 

“Emotional or physical issues are the gateway to realize our boundless potential and inner freedom. These challenges can be an invitation to undergo our own healing journey and are an opportunity to learn what our soul is trying to teach us through dis-ease and years of pain and hurt.”  Brandon Bay

 

 

 

REFERINTE:

 • “Experiment and mechanism research of SKOV3 cancer cell apoptosis induced by nanosecond pulsed electric field  – Yao, C., et al., – Conf Proc IEEE Eng Med Biol Soc, 2008. 2008: p. 1044-7

 

4 thoughts on “Cancer ovarian

 1. Pingback: stromectol for otitis media

 2. Pingback: latest studies on hydroxychloroquine

 3. Pingback: where to buy ivermectin tablets for humans

 4. Pingback: stromectol price cvs

Comments are closed.