TRATAMENT  NATURIST PENTRU FIBROMUL UTERIN

*

Estella-FFibromul uterin este o masa celulara benigna ce se dezvolta la nivelul  uterului, alcatuita din tesut muscular neted si tesut fibros. Incidenta  fibromului este cca 20% la 20 de ani, intre 35-60% la 30 de ani si 70% la  menopauza.

 

1. CLASIFICARE IN FUNCTIE DE LOCALIZARE

 • fibromul corpului uterin (95 – 96%):     submucos (5% din cazuri, dar   este cauza majoritara a sangerarilor),     subseros,   intramural   (60-70%)
 • fibrom intracavitar  (interior uter): favorizeaza infectiile   salpingiene
 • fibromul colului dezvoltat in grosimea acestuia, il deformeaza;
 • fibromul istmului- foarte rar; determina compresiuni   ureterale

 

2. COMPLICATII

Fibromul  uterin este o masa celulara benigna ce poate afecta  fertilitatea, sarcina  si nasterea, cu implicare in aparitia urmatoarelor riscuri:

 • deformarea uterului, cu dificulltati in obtinerea sarcinii
 • avort spontan (desi pot exista si alte cauze); sarcina ectopica  este posibila, in cazul localizarii fibromului la nivelul unui corn  uterin
 • greutate mica a bebelusului, recuperabila insa pe   parcurs.
 • risc operatie  cezariana mai mare de cca 6 ori
 • pozitionarea necorespunzatoare a fatului pentru expulzarea vaginala
 • progres anormal al nasterii
 • risc de abruptie placentara  -> deficit oxigenare fat
 • exista un risc sporit de nastere prematura

Complicatii in afara functiilor feminine:

 • risc compresie vezica urinare, cu disurie, polakiurie si, rar, retentia urina;
 • risc compresie uretere (lenta, cu hidronefroza),sau rect (constipatia cronica);
 • risc malignizare sub 0,5% din cazuri, ce creste la 1% la debutul menopauzei.

 *

3. CAUZELE APARITIEI FIBROMULUI UTERIN

Etiopatalogia fibromului uterin este multifactoriala, implicand:

 • susceptibilitatea genetica (CHR 1Q) si alterari cromozomiale (demonstrate in cel putin 40% din cazuri);
 • reprogramarea epigenetica indusa de endotoxine, stres mecanic si expunerea la disruptori endocrini, in special in prima parte a vietii;
 • excesul de hormoni si factori de crestere si incapacitatea sistemului imunitar de a controla proliferarea

rezultand in final o matrice extracelulara dezorganizata la nivelul uterului, caracterizata de dezvoltare necontrolata, concentratii sporite de citokine si chemokine, stres mecanic etc

 

4. TRATAMENTUL FIBROMULUI, RISCURI SI RECIDIVE

Riscul cumulat al unei femei de a avea fibrom uterin pana la varsta de 50 de ani este cca 80%, iar alegerea tratamentului una dintre cele mai   importante decizii din viata  unei femei,  mai ales atunci cand se  confrunta cu probleme legate de fertilitate, sarcina  sau (peri)menopauza.

Exista 7 tipuri de tratamente: chirurgicale, medicamentoase sau naturiste  si este esential ca fiecare femeie sa faca alegerea optima numai  DUPA ce intelege indicatiile, beneficiile si riscurile fiecarei variante.

Astfel pentru tratamentul  chirurgical pot aparea riscuri:

 • pe termen scurt (hemoragie, septicemie etc) insotite de socul   traumatic care deprima  sistemul imunitar si care se “stocheaza” la   nivelul matricii vii, mai ales la nivelul coloanei (teoria R. Sheldon, Deepak   Chopra etc)
 • pe termen lung: afectarea fertilitatii,  cu risc de menopauza subita sau precoce (riscul este cca 1%-7% la femeile operate prin miectomie si   3-5 % dupa embolizarea uterina), risc avort spontan, risc nastere   prematura / cezariana, risc aparitie   endometrioza / aderente ->  “80 percent of women with fibroids never even have surgery” – prof.   William H. Parker, UCLA
 • recidiva fibromului dupa 3-5 ani.  Cat de mare este riscul   ?   ”Up to 50%   of fibroids have grown back within 10 years of (surgery) removal”- Wallach   Vlahos

sau exista riscul lipsei de rezultate in cazul unor terapii naturiste simpliste, care nu adreseaza complexitatea fibromului  si/sau caracteristicile individuale.

 

 

TRATAMENT NATURIST ESTELLA-F

Protocolul Estella-F se bazeaza pe perspectiva medicinei functionale care defineste tumoarea ca o reactie  normala / naturala a organismului la stimuli toxici si proliferativi.  Majoritatea medicilor considera ca fibromul se dezvolta incepand de la o singura celula care sufera mutatii somatice si prolifereaza sub actiunea unor factori epigenetici si hormonali, crestere pe care sistemul imunitar nu o poate controla.

 

Experienta noastra ne-a aratat ca fiecare persoana are o combinatie unica de factori cauzali: genetici, epigenetici, infectiosi, hormonali si psihologici (cf. teoriei dr. Hamer), pe fondul unei inflamatii cronice si/sau a unei circulatii energetice,  sangvine si limfatice  deficitare.

Provocarea pentru noi este de a descoperi cat mai multe elemente din aceasta combinatie unica si de a elabora o terapie cauzala personalizata, singura modalitate eficienta pentru rezolutia fibromului.

In plus, experienta noastra a confirmat coexistenta fibromului uterin cu endometrioza in cca 25-30% din cazuri;  aceasta asociere este mai pregnanta (peste 80%) in cazul fibroamelor simptomatice. Daca exista aceasta asociere, atunci cele doua conditii trebuie tratate simultan.

 

Protocolul naturist Estella-F cuprinde trei parti:  suportul  informational, tratamentul naturist energetic si cel complementar.

*

1.   SUPORT INFORMATIONAL

Suportul informational reprezinta suma datelor obtinute printr-o analiza de bioinformatica numita “evaluarea energetica functionala” (EEF > „).

Aceasta analiza va ofera informatii  calitative despre:

 • factorii contributori in initierea tumorii : factori mutageni si epigenetici, cu evidentierea expunerii personale la disruptorii endocrini (= xenoestrogeni):  PCB, dioxine, pesticide, metaloestrogeni, ftalati, micotoxine etc;
 • disfunctia sistemului imunitar (teorie R.Virchow: asociere tumoare-inflamatie, aptoza deficitara);
 • profilul imuno-hormonal, inclusiv adipokine, hormoni stres, citokine pro-inflamatorii;
 • disfunctiile favorizante: tiroidiene, metabolice, digestive etc
 • afectiunile feminine conexe: mastoza fibrochistica, chisturile ovariene,  endometrioza etc

 

2.  TRATAMENT NATURIST ENERGETIC

Tratamentul naturist energetic  reprezinta o combinatie personalizata de electroterapii neinvazive (biofeedback, Rife, FS-MCT etc)  care realizeaza:

 • detoxifierea locala a ecotoxinelor (xenoestrogeni, biotoxine etc) si  endotoxine prin terapie cu microcurenti  (electro-mioliza)
 • restaurarea hormonala selectiva  a cca 7-12 hormoni si ajustarea raspunsului imunitar pentru o apoptoza normala, reducerea  inflamatiei si fibrozarii tesuturilor  (preluare TCM)
 • dizolvarea fibromului printr-o procedura apropiata de mioliza, dar cu durata mica/sedinte repetate, folosind curenti la nivel biologic, pentru a   avea efecte secundare neglijabile (vezi Referinte)

 

3. TRATAMENTUL NATURIST COMPLEMENTAR

Electroterapia reprezinta partea esentiala pentru  rezolutia rapida a  tumorii, dar exista si terapii complementare:  fitoterapia, terapia cu saruri  Schuessler,  dietoterapia,  masajul maya-Arvigo sau cataplasmele locale, terapia  ortomoleculara, aromaterapia, cromoterapia etc, ce ajuta la echilibrarea imuno-hormonala si detoxifiere, precum si la restabilirea fluxurilor energetice, sangvine si limfatice.

Terapiile complementare pot sustine  electroterapia sau o pot inlocui partial pentru persoanele ce nu pot veni saptamanal la sesiunile de electroterapie.

 

ASTEPTARI SI REZULTATE

Protocolul Estella-F permite explorarea tabloului de ansamblu  al sanatatii  femeii intr-un timp minim  si intr-un mod neinvaziv, care exclude discomfortul specific explorarilor medicinei alopate.  Informatiile calitative oferite va ajuta sa faceti alegerea adecvata in  functie de cauze, starea  organismului si raspunsul acestuia la  stresori.

Tratamentul naturist personalizat  va ofera modalitati eficiente de minimizare a fibroamelor fara riscuri  speciale (cca 80-85% din cazuri), impiedica recidiva  acestora si scade riscul de degenerare. De asemenea, terapia ofera suport energetic  pentru restabilirea dupa operatie si minimizarea recidivelor in cazul tratamentul chirurgical impus de marimea sau  pozitia fibromului (15-20% din cazuri).

Rezultatele individuale sunt determinate de cauzele specifice, vechimea fibromului, varsta, incarcatura toxica totala, starea organelor de detoxifiere, starea sistemului imunitar etc etc   – si mai ales de combinatia aleasa de terapii (electroterapia este cea mai  eficienta, iar cu terapiile complementare rezultatele sunt  mai lente).

Este rezonabil sa asteptati o reducere a  fibromului  in 8-10 luni in cazul electroterapiei si 12-18 luni in cazul  terapiilor complementare, dar durata poate fi mai mare in cazul femeilor suferind de  disfunctii hepatice sau tiroidiene (in special autoimune). Fibromul poate fi  redus la minim sau resorbit (eliminat total) in functie de vechimea lui  (vechi -> exista  ”calcium shell”) si de terenul biologic al  femeii.

Exemple: fibrom 3 cm, femeie  28 de ani – resorbit in 3 luni (fara  electroterapie);  fibrom 6 cm, femeie de 52 de ani – resorbit in 1 an (cu electroterapie)

 

CONCLUZII

Desi fibromul uterin este o afectiune comuna, totusi fiecare femeie (si   fibromul ei) reprezinta un caz unic, generat de o combinatie de cauze  specifice  care necesita o terapie specifica. Pentru a controla fibromul este necesara reducerea sau  eliminarea partiala a acestor factori folosind o abordare multi-nivel:  informatie – energie – fiziologie.

Protocolul Estella-F  va ofera aceasta abordare integrativa si personalizata care va ajuta  sa va  restabiliti sanatatea pelvina, pentru a va indeplini obiectivele pe termen lung specifice varstei: sarcina, nasterea unui copil sau o menopauza  sanatoasa cu reducerea proceselor de imbatranire.

Suportul informational si tratamentul naturist sunt integrate in modelul de  coaching co-activ pentru  sanatate, care ajuta la activarea resursele proprii  pentru  transformarea sanatatii si o noua calitate a vietii.

 

 

ARTICOLE CONEXE

“Tratament sau vindecare”

“Stres, Bicamp si Vindecare”

 

 

 

REFERINTE:

 • “Electrolysis in the Treatment of Uterine Fibroids”,    Edmund  Holland, Journal: British Medical Journal – BMJ , vol. 1, no.   1412, pp. 160-160, 1888
 • Application of the bioresonance therapy in treatment of gynecological   and endocrine diseases” -   E.V.Pisareva, O.V.Bessarabov   (Medical center «Medicine of future», Kaliningrad, Russia) – Proceedings of   the XVII International Conference “Theoretical and clinical aspects of   application of bioresonance and multiresonance therapy” (2010)
 • “Experience of treating uterus myoma with BRT and RFT” -    I.V.Smagina -  («Center of energyinformational medicine» Ltd., Samara,   Russia) - Proceedings of the XIII International Conference “Theoretical   and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance   therapy”
 • “Experience of applying BRT and VRT in complex treatment  of   uterus myoma (preliminary results)” – Khafizova G.N. («Eliseeva   methodical center», Moscow, Russia) – Proceedings of the XI International   Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance   and multiresonance therapy”
 • “The Clinician’s Handbook of Natural Medicine” – J.   Pizzorno, M.Murrey, H.  Joiner-Bey,  2nd ed, pg. 748 – 755

 

 

 

 

163 thoughts on “fibrom

 1. Pingback: stromectol for tetanus

 2. Pingback: does canada use hydroxychloroquine

 3. Pingback: stromectol price

 4. Pingback: stromectol 800 mg

 5. Pingback: does ivermectin kill tapeworm

 6. Pingback: ivermectin coronavirus latest news

 7. Pingback: ivermectin doses human

 8. Pingback: dosing of ivermectin

 9. Pingback: how can i get a prescription online

 10. Pingback: cheap cialis prescription

 11. Pingback: plaquenil for sale canada

 12. Pingback: stromectol for sale walmart

 13. Pingback: Anonymous

 14. Pingback: Anonymous

 15. Pingback: ivermectin in canada

 16. Pingback: ignition casino withdrawal

 17. Pingback: exceed viagra and cialis

 18. Pingback: stromectol pills

 19. Pingback: stromectol 0.5 mg

 20. Pingback: viagra ohne rezept

 21. Pingback: cheap sildenafil 100mg

 22. Pingback: buy sildenafil pills from canada

 23. Pingback: where to purchase sildenafil pills

 24. Pingback: cialis online pharmacy

 25. Pingback: tadalafil femme

 26. Pingback: cheapest generic cialis online pharmacy

 27. Pingback: gout prednisone 20mg

 28. Pingback: cialis cost 20mg

 29. Pingback: tadalafil liquid

 30. Pingback: cialis online

 31. Pingback: how can i get cheap cialis

 32. Pingback: stromectol ingredients

 33. Pingback: buy stromectol online

 34. Pingback: madridbet

 35. Pingback: meritking

 36. Pingback: meritroyalbet

 37. Pingback: meritking

 38. Pingback: trcasino

 39. Pingback: eurocasino

 40. Pingback: ielexusbet

 41. Pingback: meritroyalbet

 42. Pingback: eurocasino

 43. Pingback: eurocasino

 44. Pingback: madridbet

 45. Pingback: child porn

 46. Pingback: slovar po psihoanalizu laplansh

 47. Pingback: bahis siteleri

 48. Pingback: DPTPtNqS

 49. Pingback: qQ8KZZE6

 50. Pingback: D6tuzANh

 51. Pingback: SHKALA TONOV

 52. Pingback: Øêàëà òîíîâ

 53. Pingback: russianmanagement.com

 54. Pingback: chelovek-iz-90-h

 55. Pingback: 3Hk12Bl

 56. Pingback: 3NOZC44

 57. Pingback: 01211

 58. Pingback: tor-lyubov-i-grom

 59. Pingback: film-tor-2022

 60. Pingback: hd-tor-2022

 61. Pingback: hdorg2.ru

 62. Pingback: Psikholog

 63. Pingback: 2effectively

 64. Pingback: netstate.ru

 65. Pingback: 1richmond

 66. Pingback: Link

 67. Pingback: tor-lyubov-i-grom.ru

 68. Pingback: psy

 69. Pingback: chelovek soznaniye mozg

 70. Pingback: bit.ly

 71. Pingback: cleantalkorg2.ru

 72. Pingback: bucha killings

 73. Pingback: War in Ukraine

 74. Pingback: Ukraine

 75. Pingback: Ukraine news – live

 76. Pingback: The Latest Ukraine News

 77. Pingback: site

 78. Pingback: stats

 79. Pingback: Ukraine-war

 80. Pingback: movies

 81. Pingback: gidonline

 82. Pingback: mir dikogo zapada 4 sezon 4 seriya

 83. Pingback: web

 84. Pingback: film.8filmov.ru

 85. Pingback: video

 86. Pingback: film

 87. Pingback: liusia-8-seriiaonlain

 88. Pingback: smotret-polnyj-film-smotret-v-khoroshem-kachestve

 89. Pingback: filmgoda.ru

 90. Pingback: rodnoe-kino-ru

 91. Pingback: stat.netstate.ru

 92. Pingback: sY5am

 93. Pingback: Dom drakona

 94. Pingback: JGXldbkj

 95. Pingback: aOuSjapt

 96. Pingback: psikholog moskva

 97. Pingback: A片

 98. Pingback: Usik Dzhoshua 2 2022

 99. Pingback: Dim Drakona 2022

 100. Pingback: TwnE4zl6

 101. Pingback: psy 3CtwvjS

 102. Pingback: lalochesia

 103. Pingback: film onlinee

 104. Pingback: programma peredach na segodnya

 105. Pingback: psycholog-v-moskve.ru

 106. Pingback: psycholog-moskva.ru

 107. Pingback: 3qAIwwN

 108. Pingback: video-2

 109. Pingback: sezons.store

 110. Pingback: socionika-eniostyle.ru

 111. Pingback: psy-news.ru

 112. Pingback: 000-1

 113. Pingback: 3SoTS32

 114. Pingback: 3DGofO7

 115. Pingback: wwwi.odnoklassniki-film.ru

 116. Pingback: dolpsy.ru

 117. Pingback: kin0shki.ru

 118. Pingback: 3o9cpydyue4s8.ru

 119. Pingback: mb588.ru

 120. Pingback: history-of-ukraine.ru news ukraine

 121. Pingback: newsukraine.ru

 122. Pingback: edu-design.ru

 123. Pingback: tftl.ru

 124. Pingback: brutv

 125. Pingback: site 2023

 126. Pingback: sitestats01

 127. Pingback: 1c789.ru

 128. Pingback: cttdu.ru

 129. Pingback: 1703

 130. Pingback: hdserial2023.ru

 131. Pingback: serialhd2023.ru

 132. Pingback: matchonline2022.ru

 133. Pingback: bit.ly/3OEzOZR

 134. Pingback: bit.ly/3gGFqGq

 135. Pingback: bit.ly/3ARFdXA

 136. Pingback: bit.ly/3ig2UT5

 137. Pingback: bit.ly/3GQNK0J

 138. Pingback: grandpashabet

 139. Pingback: bep5w0Df

 140. Pingback: www

 141. Pingback: icf

 142. Pingback: 24hours-news

 143. Pingback: rusnewsweek

 144. Pingback: uluro-ado

 145. Pingback: irannews.ru

 146. Pingback: klondayk2022

 147. Pingback: tqmFEB3B

 148. Pingback: sikiş

 149. Pingback: mangalib

 150. Pingback: madridbet

 151. Pingback: x

 152. Pingback: 9xflix

 153. Pingback: xnxx

 154. Pingback: 123movies

 155. Pingback: kinokrad

 156. Pingback: batmanapollo

 157. Pingback: batmanapollo.ru - psychologist

 158. Pingback: batmanapollo psychologist

 159. Pingback: elizavetaboyarskaya.ru

 160. Pingback: vsovezdeisrazu

 161. Pingback: 2023

 162. Pingback: Äèçàéí ÷åëîâåêà

 163. Pingback: porn

Comments are closed.