INFERTILITATEA FEMININA
- un cuplu are nevoie in medie de 6-12 luni pentru a concepe un copil ?
- exista doar 20% sansa ca o femeie sa ramana gravida la fiecare ciclu ? Dupa 30 de ani, sansa lunara de a ramane gravida scade sub 10-15%
- acum 30 de ani, varsta medie a proaspetelor mamici era de 26. Acum este 30 si creste !
- evolutia infertilitatii in functie de varsta: 15 cupluri infertile din 100, indiferent de varsta; 1 din 7 cupluri este infertil pentru varste intre 30-34 ani; 1 din 5 cupluri este infertil intre varstele 35-39 ani; 1 din 4 cupluri este infertil, intre varstele 40-44 ani
… si toate aceste motive ne arata ca perechile au nevoie de ajutor pentru a-si realiza visul !
CAUZELE INFERTILITATII
Medicina alopata considera drept cauzele generale ale infertilitatii urmatoarele: endometrioza/mucoasa cervicala-9%, afectare tub – 14%, esec ovulatie – 18%, probleme sperma – 21%, cauze necunoscute – 30%.
Medicina functionala considera ca femeia este mult mai mult decat un container pentru depozitarea oualelor, ea este mediul in care traiesc aceste oua: din acest motiv nutritia, incarcatura toxica (ftalati, PCB, fum de tigara: Cd, pesticide: derivati DDT dar mai ales expunerea la radiatii: telefon mobil, retele wireless, scannere aeroport etc), mediul emotional, hormonii … toate acestea impacteaza fertilitatea feminina. Zece ani de fumat, alcool, anticonceptionale afecteaza calitatea oualelor, dupa cum cinci-sapte ani de alimentatie sanatoasa, reducerea stresului, detoxifiere regulata etc pot “drege” partial raul facut. Haosul hormonal specific afectiunilor feminine (tulburari ale ciclului, fibromul, sindromul ovarului polichistic, endometrioza), boala inflamatorie pelvina, rejectia imunologica (studii pt >30% din cazuri !!! ), hipotiroidismul femeii etc – toate acestea reprezinta caile ce trebuiesc investigate pentru o explicatie specifica, individualizata a infertilitatii.
Medicina energetica evidentiaza importanta incarcaturii emotionalo-energetice dintre cei doi parteneri, vibratiile personale ale viitorilor parinti, istoricul familial al fiecaruia, “amprenta” energetica a locuintei etc. De multe ori, avorturile din primul trimestru de sarcina se datoreaza incompatibilitatii dintre frecventa foarte mare a fatului si frecventa viitoarei mamici. Din acest motiv este esential ca femeia sa isi re-proiecteze configuratia energetica si corespondentul ei din nivelul vizibil, analizabil (metabolism, tiroida, suprarenalele etc).
SUPORTUL INFO-ENERGETIC PENTRU FERTILITATEA FEMININA
Protocolul GENESIS-F este proiectat sa optimizeze sanatatea reproductiva a femeii si sa-i creasca sansele de concepere a unui copil sanatos si inteligent. El pleaca de la principiile medicinei functionale si ale medicinei energetice si va pune la dispozitie:
*
A. SUPORTUL INFORMATIONAL
Suportul informational este bazat pe evaluarea energetica functionala (EEF ), care realizeaza un profil de sanatate reproductiva feminina cu informatii despre profilul hormonal (disfunctii hipotalamus, hipofiza, tiroida etc), afectiuni posibil implicate (endometrioza, fibrom, ovare polichistice, hipotiroidism etc), deficite nutritionale (malnutritie sau malabsorbtie), dezechilibre sistem imunitar (inclusiv alergii, intolerante, boli autoimune), infectii genito-urinare, ecotoxine (radiatii, aditivi alimentari, pesticide, formaldehida, metale toxice), stres mentalo-emotional etc.
Profilul contine informatii despre varstele femeii: biologica, tisulara si metabolica (in vederea estimarii apropierii de limita “ceasului biologic”) dar si informatii despre factorii ce accelereaza imbatranirea (stres oxidativ, deficite nutritionale, stresul geopatic/ radiatii, factori emotionali etc).
In cazul femeilor cu rezerva ovariana scazuta, se evidentiaza existenta afectiunilor favorizante (PCOS, Hashimoto) si a toxinelor implicate in scaderea dezvoltarii foliculilor si /sau atrezia accelerata a acestora (dioxina, PCB, fungicide, micotoxine, Cd, etc)
O problema ce este investigata separat este avortul recurent, definit ca pierderea a 3 sarcini consecutive in primul trimestru. Incidenta acestei probleme este de 2% la femeile de varsta reproductiva. Acest lucru are drept cauze dezechilibre endocrine (nivele ridicate de prolactina, hipo/hipertiroidismul, rezistenta la insulina sau diabetul), cauze anatomice (polipi, fibroame, uter retrovers), cauze imunologice , cauze genetice, infectii bacteriene (micoplasma, ureaplasma), endometru prea subtire (< 8-9 mm dat. hGH insuficient, TST crescut si rezistenta la estrogen, fibrom / adenomioza ) etc. Uterului retrovers apare doar in proportie de 15% la nastere, restul cazurilor fiind datorate: endometriozei, sarcinii, anorexiei etc. Se considera de asemenea ca uterul retrovers nu afecteaza fertilitatea, ci afectiunile conexe acestuia.
Cauzele imunologice pot fi:
(a) generale (prezenta boli autoimune – tiroidita Hashimoto, lupus, artrita reumatoida, scleroderma, scleroza multipla si celelate boli cu profil Th1) si
(b) aloimune: reactia la tesutul partenerului.
B. TRATAMENT NATURIST ENERGETIC
Suportul energetic cuprinde un set de terapii personalizate in functie de profilul hormonal si terenul biologic, ce urmareste:
- restaurarea nivelelor hormonale normale: echilibrarea hormonala este esentiala pentru ducerea sarcinii la capat si obtinerea unui copil cu IQ normal sau peste medie;
- controlul afectiunilor conexe de tipul tiroiditei autoimune, amenoreei, endometriozei, fibromului sau sindromului ovarelor polichistice.
- detoxifierea multinivel si regenerarea care ar trebui urmata cu min 6-10 luni inainte de incercarea de a avea copii. In ovule se gasesc de 50 de ori mai multe toxine decat in celulele normale, iar mama transmite ADN-ul mitocondrial copilului. De asemenea trebuie stiut ca in prezent cordonul ombilical al unui nou nascut contine in medie peste 200 de toxine. In total s-au depistat 287 de substante in cordonul ombilical, dintre care 180 pot cauza cancer, 217 sunt toxice pentru creier si sistemul nervos iar 208 pot cauza defecte la nastere sau dezvoltarea anornala (http://www.ewg.org/reports/bodyburden2/execsumm.php. Chimicale ca PCB si DDT determina o greutate scazuta la nastere si predispozitie de a dezvolta boala de inima si diabet mai tarziu in viata..
- scaderea stresului oxidativ, cresterea oxigenarii la nivel celular, restaurarea balantei acid-alcalin si a intregul teren biologic, stimularea circulatiei la nivelul uterului etc
- controlul greutatii corporale, factor contributor si la dezechilibrele imunitare (IL-6)
- reducerea stresului, factor contributor la dezechilibrele imuno-endocrine implicate in infertilitate.
C. TERAPII AUXILIARE
Terapiile auxiliare au rolul de a stabiliza in timp efectul electroterapiei: dietoterapie (pentru asigurarea unui aport stabil de nutrienti esentiali, dar si pentru accelerarea detoxifierii), terapiei ortomoleculara, fitoterapie, terapie cu saruri Schuessler, aromaterapie, cromoterapie etc. impreuna cu modificari ale stilului de viata care sa reduca stresul mentalo-emotional si sa activeze energetic organismul.
CONCLUZII
Din punctul nostru de vedere, infertilitatea este doar un simptom, un semnal ca organismul viitorului parinte nu poate face fata energetic si/sau material conceptiei.
Protocolul GENESIS-F este reprezinta un complex de investigatii si terapii energetice, complementare analizelor si terapiei alopate, care va ajuta sa intelegeti si sa controlati cauzele ce va impiedica sa aveti un copil sanatos.
Profitand de asteptarea fortata a aparitiei unei sarcini, fiecare femeie trebuie sa isi optimizeze starea de sanatate, sa-si creasca vitalitatea, sa treaca printr-o perioada de de maturizare / dezvoltare intelectuala, emotionala si spirituala.
ARTICOLE CONEXE:
Protocolul de sanatate pre-conceptie
Agenti teratogeni si fetotoxine