Estella-TC  vignetteTULBURARI CICLU MENSTRUAL

 

AMENOREEA 

Amenoreea  se caracterizeaza prin absenta perioadei menstruale, dar mai exista si alte simptome: secretii ale sanilor, micsorarea sanilor,  ingrosarea vocii,  aparitia parului facial etc. Ea pote fi:

1. fiziologica (in sarcina, alaptare sau menopauza);

2. patologica, si anume: (a) primara (cand menstruatia a aparut dupa varsta de 18 ani) sau (b) secundara (apare dupa cicluri menstruale normale si dureaza mai mult de 2 – 3 luni).

Amenoreea patologica este o conditie ce afecteaza cca 5% din femeile aflate in perioada fertila. Amenoreea patologica secundara poate fi temporara sau definitiva. Ea se poate datora unor boli cronice, endocrine, unor afectiuni nervoase, unor infectii ale organelor genitale, traumatismelor, psihozelor, malformatiilor, greutate anormala, iradiere  etc – sunt peste 50 de boli si sindroame ce pot contribui la instalarea amenoreei !

Amenoree secundara  definitiva, instalata de cel putin un an, confirma cu o probabilitate de 90% instalarea perioadei de menopauza, care este prematura daca se instaleaza sub varsta de 40 de ani. Riscul cel mai mare este aparitia osteoporozei, dar majoritatea femeilor afectate de amenoree doresc sa-si rezolve in primul rand problemele legate de infertilitate.

***

SOLUTIILE DE REZOLVARE A AMENOREEI

A.      Diagnostic si tratament in medicina alopata

Medicina alopata se concentreaza asupra dereglarilor endocrine (de obicei se presupune o amenoree hipotalamica, o disfunctie a glandei pituitare sau ovar polichistic). Analizele sunt laborioase si nu sunt investigate toate cauzele ce pot genera amenoreea.

Medicina alopata ofera trei tipuri de tratament:

  • suplimentare progestine (echivalent sintetic al progesteronului natural). Acest tratament implica riscuri malignizare, hipertensiune, depresie etc si ignora faptul ca 3.1 % dintre femeile cu amenoree au aceasta afectiune dupa ce au renuntat la pilula contraceptiva.
  • tratament Bromocriptina – cu mari efecte adverse : depresie, dureri de cap, oboseala, ameteala, aritmii, alergii, diarie, indigestie, insomnie, vertij etc
  • operatie pentru corectarea formatiunilor/ malformatiilor ce afecteaza  structural aparatul genital

B.      Diagnostic si tratament in medicina naturista traditionala

Medicina naturista traditionala incearca sa ofere solutii naturale bazate pe fitoestrogeni pentru restabilirea echilibrului hormonal, fara a investiga cauzele non-endocrine ale amenoreei.

*

SUPORTUL INFO-ENERGETIC IN AMENOREE:

Protocolul Estella-TC  va ofera suport energetic obiectiv, complet si eficient pentru rezolvarea non-chirurgicala a cca 95% din cazurile de amenoree si preventia afectiunilor conexe: osteoporoza, cancer uterin etc

El inglobeaza principiile medicinei functionare care  considera  amenoreea  doar un simptom ce poate ascunde o impletire unica de dezechilibre hormonale, toxicitate, deficite nutritionale sau energetice. Din acest motiv, protocolul  Estella-TC pune accentul pe identificarea completa si corecta a cauzelor amenoreei. Explorarea energetica functionala  permite completarea unui tablou cu peste 30 de hormoni si NT, din care cel putin 10 (estrogeni, PRG, FSH, LH, LPT, PRL etc) pot avea un rol in instalarea amenoreei. De asemenea ea permite investigarea a peste 40 cauze posibile legate de diferitele tipuri de amenoree: hipotalamica, pituitara (oxigenare, cheaguri sange etc), datorata disfunctiilor /malformatiilor organelor sexuale, datorata bolilor autoimune, datorata ecotoxinelor, datorata stresului nutritional, datorata bolilor cronice, datorata stressului sau tulburarilor de dispozitie etc. Mai mult, evaluarea Estella-TC permite evaluarea riscurilor de a dezvolta osteoporoza, cancer uterin etc

Protocolul Estella-TC va ofera terapie specifica pentru rezolvarea problemei pornind de la cauzele ce au generat-o. In anumite cazuri amenoreea se poate rezolva foarte usor prin modificarea anumitor elemente din stilul de viata ce tin de activitatea fizica (eforturile intense, greutatea corporala, etc.) sau psihica (stresul excesiv). In cazul unor afectiuni cu substrat endocrin (ovar polichistic) sau in cazul amenoreei atletelor, echilibrarea hormonala este absolut necesara. In general tratamenul personalizat poate contine mai multe etape: detoxifiere, restaurare hormonala prin ajustarea selectiva a tuturor hormonilor dezechilibrati (inclusiv si mai ales cei de stres) folosind microcurenti, eliminarea stresului nutritional, echilibrarea sistemului imunitar, reducerea stresului oxidativ etc.

Protocolul Estella-TC ofera toate informatiile esentiale pentru ca femeile sa-si poata trata eficient si neinvaziv amenoreea si sa-si maximizeze sansele de a fi sanatoase si de a avea copii.

 

DISMENOREEA

Dismenoreea este menstruatia dureroasa, inclusiv crampe; ea afecteaza cca 50% dintre femei, iar aprox. 10% sufera de forme severe.

Tipurile de dismenoree

Dismenoreea primara (functionala) este asociata cu dezechilibre hormonale care dispar/ diminueaza dupa nasterea unui copil sau cu varsta. In acest caz, muschii uterului se comporta anormal, dar sunt sanatosi: cauza dismenoreei sunt contractiile uterine care sunt prea puternice si apar prea frecvent. Intre contractii, muschii uterini nu se relaxeaza si “tonusul” de relaxare este anormal de ridicat. Efectul final este reducerea circulatiei sangvine  prin muschiul uterin si aceasta este cauza durerii asociate cu dismenoreea primara. Cea mai comuna cauza a dismenoreei primare este un dezechilibru al nivelelor prostaglandinelor.

Dismenoreea secundara este un rezultat al altor afectiuni ca:  boala inflamatorie pelvina, pozitionarea gresita a uterului, fibromul uterin sau endometrioza. Aceasta forma de dismenoree apare mai tarziu in viata si creste in severitate cu varsta.

Protocolul Estella-TC investigheaza in mod neinvaziv cauzele dismenoreei:

  • exces acid arahidonic (si exces PGE2, PGF2)
  • deficite nutritionale: Ca, Mg, Mn, B1, B3, B6, E
  • afectiuni cauzatoare: fibrom, endometrioza, sindrom pre-menstrual

Protocolul Estella-TC ofera un complex de terapii naturale care adreseaza cauzele specifice fiecarei femei.

 

MENORAGIA

Menoragia este menstruatia lunga, abundenta, cauzata de dezechilibre hormonale, care poate fi si de lunga durata (chiar si peste 7 zile). Protocolul Estella-TC investigheaza cauzele specifice  (dezechilibre hormonale:  deficit PRG,  exces E2, obezitate sau deficite nutritionale) si ofera un complex de terapii naturale care adreseaza problemele specifice fiecarei femei.

 

OLIGOMENOREEA

Oligomenoreea este o perturbare de ritmicitate si o reducere de cantitate a eliminarii sangelui menstrual. 47% dintre femeile suferind de sindromul ovarelor polichistice au oligomenoree. Se trateaza conform protocolului Estella-PCOS.

 

POLIMENOREEA

Polimenoreea este o perturbare de ritmicitate caracterizata de cicluri mai frecvente decat normal (<21 zile).

Este cauzata de o disfunctie ovaro-hipofizara (insuficienta luteala)  si protocolul Estella-TC investigheaza dezechilibrele hormonale specifice (PRG, PRL), oferind si terapii de echilibrare neuro-hormonala specifice.

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Tulb.ciclu

  1. Pingback: ivermectin dosage calculator

Comments are closed.