ALERGIA
Bolile alergice sunt o provocare de actualitate pentru sanatate, semne si simptome precum stranut, prurit nazal si ocular, rinoree, leziuni cutanate pruriginoase, impunand diagnosticarea precoce a acestor suferinte în vederea unui tratament corect. Bolile alergice reprezinta a 6-a cauza de boala in tarile dezvoltate.Raspandirea principalelor boli alergice la nivelul populatiei este urmatoarea: 5-6% astm bronsic, 15-20% rinita alergica, 20% urticarie, 3% dermatita atopica (10% in populatia infantila).
Exista o predispozitie genetica clara in dezvoltarea alergiilor: daca ambii parinti au avut alergii, sansa de a dezvolta alergii a copilului este de 40-60%, daca un parinte a avut alergii, sansa copilului este de 20-40%, iar daca nici un parinte nu a avut alergii atunci copilul are doar 5-15% de a dezvolta alergii. In afara de factorul genetic exista multi alti factori care pot contribui la declansarea unor reactii imediate (reactie tip I: manifestari acute, mergand la extrem pana la socul anafilactic) sau reactii intarziate (reactie tip II, III si IV: manifestari intarziate cu 24-72 ore dupa expunerea la alergen).
Medicina alopata considera ca factorii de mediu sunt cei care au o influenta decisiva in aparitia alergiilor: expunerea precoce si sustinuta la trofalergene (alune, soia, crustacee) si pneumalergene (acarieni si mucegaiuri din praful de casa, polenuri, epitelii animale), poluarea (in special particulele din gazele de esapament de tip Diesel, SO2, NO2, ozon, compusii organici volatili si formaldehida), vaccinarile extensive si mediul hiperprotector. Se testeaza nivelul anticorpilor IgE care apar in sange in timpul unui raspuns alegic de tipul I. Testul intradermal functioneaza cel mai bine pentru alergii inhalate, dar si aici precizia este de cca 50%. Alergiile cu reactie intarziata implica si alti anticorpi (ex: IgG, IgM) care nu sunt depistati la un control de rutina, dar care pot afecta multiple organe si sisteme, mergand pana la aparitia bolilor autoimune.
Tratamentele alopate clasice adreseaza alergiile acute, mediate IgE, si se bazeaza pe blocarea mecanismele sistemului imunitar (eliberarea de histamina).
Efectele secundare ale medicamentelor sunt semnificative, mergand de la obisnuita somnolenta, oboseala, dureri de cap si pana la obezitate (), inflamatia ficatului, palpitatii, dureri musculare, abdominale, vedere incetosata, iritabilitate etc.
Medicina functionala considera ca modul in care reactioneaza organsmul (sistemul imunitar hiper-reactiv) are influenta decisiva in instalarea alergiilor si sensibilitatilor.
SUPORTUL INFO-ENERGETIC IN ALERGII
Plecand de la principiile medicinei functionale, noi oferim ALERSTOP, un protocol info-energetic obiectiv, complet si eficient pentru:
(a) identificarea tipului bolii (alergie acuta / sensibilitate), a cauzelor si a triggerilor care declaseaza reactia excesiva a sistemului imunitar;
(b) terapii neinvazive pentru echilibrarea sistemului imunitar, eliminarea cauzelor si reducerea simptomelor
Suportul informational ALERSTOP cuprinde evaluarea energetica functionala realizata prin metoda EDS – Electro Dermal Screening care identifica alergenii dar si factorii subterani care fac ca o persoana sa fie hipersensibila. De exemplu, alergiile cronice / hipersensibilitatile sunt adesea rezultatul unei disfunctii la nivelul intestinului subtire (intestin semipermeabil), unde se face absorbtia substantelor nutritive din alimente. Alergenul care declanseaza raspunsul alergic este de obicei o proteina sau un complex de proteine-carbohidrati. Inainte de a trece in sange, moleculele de proteine din alimente trebuie descompuse in aminoacizi, cu ajutorul enzimelor produse de organism. Uneori, moleculele de proteine trec de bariera intestinala si actioneaza ca antigeni (cauzatori de alergii) puternici. Acest lucru se poate intampla cand mucoasa intestinala este inflamata sau afectata de medicamente sau micoze. Cauza mai poate fi gasita si in digestia ineficienta (cauzata de lipsa enzimelor sau de o insuficienta mestecare a alimentelor) sau prezenta biotoxinelor si a radiatiilor (Ref).
Acesta este doar cateva exemple dintr-o larga varietate de factori ce contribuie la dezechilibrul ramurilor sistemului imunitar pana la punctul in care absorbitia unei simple substante declanseaza un raspuns exagerat al organismului. Alergiile se dezvolta, de obicei, atunci cand organismul este supraincarcat cu toxine (alimentare, ambientale – in special radiatii, emotionale, mentale etc), slabit de deficiente nutritionale sau afectat de insuficienta suprarenalelor etc
Evaluarea energetica functionala testeaza sensibilitatea pentru urmatoarele clase de substante:
(a) alimente, componente si aditivi alimentari: gluten, caseina, carne si grasime porc, BHT, BHA, MSG, acid benzoic etc
(b) substante inhalate: praf, polen, parfum, fum tigara, fungi, epitelii/par animale, reziduuri poluare masini etc
(c) substante nealimentare: metale grele, fenoli, pesticide, ierbicide, antibiotice/ medicamente, materiale dentare etc
(d) substante de contact (in special chimicale): solventi (ex pt curatare haine), produse cosmetice (ex: vopsea par) etc
Suportul energetic ALERSTOP are drept obiective principale eliminarea cauzei care a generat hipersenzitivitatea organismului si echilibrarea balantei intre Th1/Th17 si Th2 - si NU excluderea permanenta a alergenului (de multe ori acest lucru nici nu este posibil). Un aspect aparte al terapiei il constituie reducerea expunerii la radiatiile (inclusiv si mai ales cele de la telefonul mobil).
Aparatul SCIO poseda proceduri imunomodulatoare care “linistesc” sistemul imunitar inflamat si care desensibilizeaza persoana. Acestea sunt sustinute de terapii antiinflamatorii si de detoxifiere (toxinele environmentale sunt cauza principala a apartitiei “epidemiei” de alergii), care elimina simptomele suparatoare pentru pacient. Rolul cel mai important il are terapia electrica (echilibrarea sisetmului imunitar, desensibilizarea), iar dietoterapia si fitoterapia sustin pe termen lung rezultatele obtinute. Proceurile inglobate in terapia ALERSTOP sunt neinvazive – fara efecte adverse , personalizate, auto-focusate, restaurative/regenerative, ordonate, multifunctionale. Terapiile pot dura intre 1-6 luni, in fctie de cauzele care au generat dezechilibrul sistemului imunitar.
Protocolul integrativ ALERSTOP ofera o perspectiva sistemica asupra cauzelor alergiilor si problemele conexe acestora, impreuna cu terapii sigure, lipsite de efecte adverse care trateaza chiar sursele bolii.
Articole coneze:
“Medicamentele antihistaminice si obezitatea”
Referinte:
- ”Radiation Review: Some People May be ‘Allergic’ to Cell Phones, Computers”-
http://phys.org/news161605664.html
- ”Are mobile bad for your skin ?”- http://www.dailymail.co.uk/health/article-165947/Are-mobiles-bad-skin.html
- “Allergic Reactions Enhanced by Cell Phone Use”- http://bastyrcenter.org/content/view/313/
Pingback: ivermectin usa