*

CONDITII CARDIO-VASCULARE

 

Bolile cardiovasculare  sunt cel mai mare dusman al sanatatii : una din patru persoane sufera din cauza lor, iar aproape jumatate din totalul deceselor sunt legate de ele. Tratamentele oferite de medicina alopata tin sub control bolile cardiovasculare in proportie de 60-70%, insa doar 41-52% din bolile inimii:  atacul de cord ucide singur mai multi oameni decat urmatoarele noua cauze de boala luate impreuna ! Din acest motiv, este esential ca fiecare persoana sa urmeze un plan cuprinzator si bine definit de preventie si tratament al bolii.

3_Cardio

 

Acest plan poate include, in plus fata de tratamentele alopate, si alte doua modalitati de interventie pentru depistarea precoce si modificarea cursului bolii.

 

Prima modalitate ar fi aplicarea principiilor cardiologiei metabolice, care urmaresc optimizarea functiei inimii prin imbunatatirea energiei celulelor inimii prin interventii biochimice.

 

A doua (si cea mai importanta cale de mentinere sanatatii cardiace, dupa parerea noastra) este cardiologia energetica, aplicatie a medicinei energetice stiintifice, ce promoveaza crearea unei Energii integrate a inimii (adica a unui camp electromagnetic puternic)  drept “cheie” a unei functionari eficiente a acesteia si a mentinerii coerentei globale a organismului.

 

In acest domeniu, noi oferim protocolul CARDIO+ , suport info-energetic obiectiv si eficient pentru cca 80% – 85% din bolile cardiovasculare. El cuprinde proceduri neinvazive de analiza si corectia a Biocampului (=98% din fiinta umana), necesare pentru preventia, controlul si terapia bolilor prin interventii bioenergetice in urmatoarele conditii cardio-vasculare:

 

            INIMA

           angina                              aritmia                      atacul de cord 

            cardiomiopatie               disfunctie valve        endocardita

*          insuficienta cardiaca      miocardita

*

           SANGELE SI CIRCULATIA LUI:                  hipertensiunea 

*           acc. ischemic tranz.         anevrism         ateroscleroza

        acc. vascular cerebral     arterita            tromboza

        insufic. cerebrala             flebita              varice

 *

Protocolul CARDIO+ este unic deoarece:

  • pune accentul pe preventia bolilor:  alterarea biocampului precede cu 2-5 ani instalarea bolii in forma diagnosticabila prin analizele de sange; aceasta permite identificarea precoce a riscurilor de atac de cord sau cerebral, anevrism sau embolism pulmonar etc
  • foloseste modelul multi-factorial al bolii, aplicand principii din medicina energetica stiintifica, medicina functionala,  homotoxicologie si metamedicina.
  • priveste inima dincolo de modelul mecanicist – cardiologia “energetica” ne arata ca inima este cel mai puternic centru energetic al fiintei umane, cu rol esential in asigurarea functionarii coerente a planurilor fiintei umane: emotional, mental, informational, fizic etc

Provocarea  pentru noi este de a descoperi modul de functionare “energetic” al inimii, precum si  afectiunile, factorii cauzali si consecintele sistemice specifice fiecarei persoana in parte, pentru a oferi informatia esentiala, corecta si completa, ce ajuta la alegerea celui mai bun tratament  (alopat sau naturist sau ambele).

Informatia este obtinuta printr-o metoda neinvaziva de investigatie numita evaluare energetica functionala (EEF „). Aceasta ofera beneficii majore in analiza calitativa a proceselor la nivelul inimii si vaselor de sange (inflamatie / toxicitate / alergii) si in identificarea deficitelor nutritionale  si greselilor alimentare (sucroza, TFA), infectilor,  endotoxinelor (acetaldehida, homocisteina, lipofuscina),  toxinelor ambientale  (metale grele, poluare atmosferica, microunde), factorilor emotionali etc. EEF include si identificarea unor conditii cardiace subtile ( de ex:  blocajul de ramura, embolismul pulmonar, disfunctia valvelor etc), si a conditiilor cauzatoare si/sau conexe:   hipotiroidism, obezitate, rezistenta la insulina, diabet, PCOS, stres excesiv, depresie etc.

*

Terapia CARDIO+ este neinvaziva si personalizata  pentru a adresa in mod eficient procesele si conditiile existente, profilul endocrin,  incarcatura toxica etc.  Exista o procedura speciala de electro-chelare ce poate reduce semnificativ depunerile aterosclerotice (ateroame). Electroterapia prin microcurenti ajuta la reducerea inflamatiei si fibrozarii, stimularea circulatiei locale, terapia trombozei venoase  etc.   Biofeedback-ul ajuta la modificarea tensiunii arteriale, a pulsului si este utila in insuficienta cardiaca. Electro-acupunctura scade tensiunea (creste NO), stimuleaza circulatia cerebrala si previne atacul cerebral.

Dincolo de normalizarii activitatii cardiace in planul fiziologic, trebuie sa intelegem ca o inima “puternica” energetic este esentiala pentru a activitate mentala normala si viata emotionala echilibrata. Mai mult, din perspectiva cardiologiei energetice, activitatea energetica si informationala a inimii  este fundamentala in toate procesele de vindecare din organism.

Evaluarea functionala si terapiile energetice din protocolul CARDIO+ sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii.

*

*

*

Referinte:

www.ccjm.org/content/77/Suppl_3/S56.full

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3137645

http://www.hindawi.com/journals/ecam/2011/812160/

http://www.encognitive.com/files/The%20Study%20of%20Electroacupuncture%20on%20Cerebral%20Blood%20Flow%20in%20Rats%20With%20and%20Without%20Cerebral%20Ischemia.pdf

http://myemail.constantcontact.com/Acupuncture-for-Heart-Health.html?soid=1102424220636&aid=zYhOtJ4jbe4