ANGINA (CARDIOPATIA ISCHEMICA)

 

Cardiopatia ischemica   sau boala coronariana ischemica este o conditie cardiaca caracterizata de obstructia circulatiei sangvine prin artele coronariene care alimenteaza miocardul.  Cand arterele care iriga inima sunt îngustate (stenozate), se produce o irigare insuficienta a muschiului inimii (numita ischemie),care se exprima de regula prin durere de piept (angina pectorala). In cazul în care aceasta este severa si persistenta, se produce moartea celulelor miocardice (necroza), adica un infarctde miocard. Exista situatia intermediara a unor episoade prelungitede durere de piept care nu conduc la infarct, dar care pot sa evolueze catre acesta in absenta tratamentului. Termenii folositi in acest caz sunt de “angina instabila” sau “sindrom coronarian acut” sau “pre- infarct”.    Simptomele cardiopatiei ischemice pot fi : dureroase ( angina, cea mai frecventa) sau nedureroase (palpitatii, tulburari de respiratie, oboaseala – ischemia silentioasa, caracteristica , de ex, a pacientilor diabetici).

 

Cardiopatia ischemica este  factorul major implicat in atacul de cord, atacul cerebral , angina si hipoxie.  Ea afecteaza atat femeile cat si barbatii in aceleasi proportii,  cu deosebire ca barbatii incep sa dezvolte aceasta boala dupa 39 de ani, iar femeile dupa 60 de ani.

In Romania, cardiopatia ischemica (si consecintele ei: angina pectorala, infarctul miocardic, insuficienta cardiaca) se afla pe primul loc in topul cauzelor de deces, reprezentand 60% din mortalitatea generala.

Din acest motiv este importanta detectia precoce si terapia complexa a cardiopatiei ischemice, care reduce gravitatea si limiteaza consecintele bolii.

 

SUPORTUL INFO-ENERGETIC

Deoarece cauza principala a cardiomiopatiei ischemice este ateroscleroza, suportul info-energetic  este axat pe informatii privind cauzele acesteia, reducerea depozitelor ateromatoase si stimularea circulatiei.

In consecinta, suportul informational este constituit din evaluarea energetica functionala care are rolul de a identifica precoce ateroscleroza , cauzele implicate in aparitia ei (exces lipoproteine, homocisteina, leptina, insulina, IL-6, histamina,  PGE2, expunere metale toxice, poluare atmosferica, TFA, microorganisme, afectiuni conexe:  hipotiroidism, rezistenta la insulina, obezitate, PCOS, osteoporoza  etc)  si riscurile asociate (insuficienta cardica,   TIA / atac cerebral, complicatii oculare, auditive etc).

Suportul informational identifica, de asemenea, remediile fitoterapeutice si ortomoleculare la care organismul este cel mai reactiv, astfel incat pacientul sa poate utiliza suplimentele cu maxima eficienta in cazul lui personal.

Boala coronariana - electroterapie EuVITA*

Suportul energetic este constituit dintr-un complex personalizat si neinvaziv de terapii care urmareaste  placii arteriale prin electrochelare si terapii ajutatoare specifice. De obicei acest complex de terapii ajutatoare cuprinde:  reducerea depozitelor de metale toxice, reducerea agregarii plachetare, reducerea incarcaturii microbiene, reducerea inflamatiei  si reactiilor autoimune la nivelul vaselor de sange (daca este cazul),  imbunatatirea fibrolizei, stimularea circulatiei, reducerea stresului oxidativ, reducerea stresului mentalo-emotional  etc.

 

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii.

 

REFERINTE:

  • “Reversal of a Case of Advanced Coronary Artery  Disease with Unstable Angina Using Pulsed Electromagnetic Field (PEMF) Cellular Exercise” - Martin Milner, ND – TOWNSEND LETTER – MAY 2010
  • “Use of PEMF in the Combined Treatment of Middle-aged and Elderly Patients with Ischemic Heart Disease and Osteochondrosis of the Cervical-thoracic Spine” -    E.I. Sorokina et al    -  Vopr Kurortol Fizioter Lech Fiz Kult 1989 (2), pp. 18-22