cardiologia energetica bis

ARITMIA CARDIACA

 

Aritmiile reprezinta tulburari ale ritmului cardiac care afecteaza frecventa, regularitatea si intensitatea contractiilor cardiace. Aritmiile se datoreaza unei anomalii in producerea si transmiterea stimului electric, ceea ce duce la modificarea frecventei  batailor cardiace: contractiile pot deveni mai rapide (tahicardie) sau mai lente (bradicardie) sau neregulate.
Bataile cardiace normale sunt controlate prin semnale electrice care pornesc de la nivelul nodulului sino-atrial. In mod normal impulsul electric de la nivelul nodulului sino-atrial se propaga concentric la nivelul atriilor,  apoi impulsul electric ajunge la nivelul nodulului atrio-ventricular de unde prin intermediul fascicului His si retelei Purkinje este transmis ventriculelor.

Exista diferite forme de aritmii, dar cele care intereseaza ventriculele sunt, in general, mai grave.

 

In functie de originea lor, aritmiile sunt de mai multe tipuri:

(a) Aritmii sinusale:

  • tahicardia sinusala (frecventa inimii – 90-120/min)
  •  bradicardia sinusala (frecventa sub 60/min)

(b) Aritmii atriale:

  • extrasistolele atriale – impulsuri ectopice
  • tahicardia paroxistica atriala (frecventa 140-220/min regulata)
  • fibrilatia atriala si flutterul atrial (tulburari de ritm neregulate)

(c)  Aritmii ventriculare

  • extrasistola ventriculara – este datorata unei zone iritative din ventricul, care nu se mai sincronizeaza cu ansamblul cardiac; cauze ale acestui tip de aritmie pot fi: emotia, un dezechilibru in retinerea sarurilor minerale (consumul exagerat de laxative), febra sau o infectie;
  • tahicardia paroxistica ventriculara – apare ca urmare a unei disfunctii majore a muschiului cardiac – poate aparea la orice varsta,  dar deseori  este urmarea unui infarct al miocardului;  se produce o desincronizare intre bataile ventriculelor si contractia atriala, consecinta fiind diminuarea debitului cardiac;
  • fibrilatia si flutterul ventricular

Aritmiile pot avea drept cauza bolile cardiace, dar mult mai des aparitia lor este indusa de probleme extra-cardiace.

Aritmiile rareori pun viata in pericol, dar predispun la afectiuni cardiace grave, cum ar fi insuficienta cardiaca si accidentul vascular cerebral.

 

SUPORTUL INFO-ENERGETIC

Suportul info-energetic  completeaza diagnosticul alopat cu informatii ce ajuta la stabilirea diagnosticului, oferind in acelasi  timp tratamente naturiste energetice pentru reducerea si/sau eliminarea cauzelor.

Suportul informational este constituit din evaluarea energetica functionala care are rolul de a identifica precoce aritmia cardiaca, procesele si blocajele energetice asociate (insuficienta cardiaca, cardiopatie ischemica,  disfunctii valve, disfunctiile tiroidiene, exercitiu excesiv, fumat, stresul excesiv  etc ), toxine si deficite nutritionale specifice  etc. Dincolo de procesele fiziologice, cardiologia energetica ne arata ca aritmia cardiaca reflecta problemele energetice la nivelul campului EMF al inimii, ce induc probleme globale de sincronizarea a Biocampului personal.

Suportul informational  identifica, de asemenea, remediile fitoterapeutice si ortomoleculare la care organismul este cel mai reactiv, astfel incat pacientul sa poate utiliza suplimentele cu maxima eficienta in cazul lui personal.

Suportul energetic este constituit dintr-un complex personalizat si neinvaziv de terapii care urmareste controlul /  eliminarea cauzei existente:  reducerea inflamatiei,  reducerea incarcaturii microbiene, stimularea circulatiei, modulatia sistemului imunitar,  detoxifiere multi-nivel, reducerea stresului oxidativ, reducerea stresului mentalo-emotional  etc.

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii.