Valvele inimiiDISFUNCTII VALVULARE

 

Disfunctiile valvulare reprezinta alterarea functiei de supapa a uneia sau mai multor valve, ce apar ca urmare a unor leziuni anatomice (valvulopatii organice) sau perturbari functionale (valvulopatii functionale).

Tipurile de disfunctii pot fi:

  • insuficienta valvei:  valva nu se inchide perfect intr-o anumita faza a ciclului cardiac, permitand intoarcerea in sens retrograd a sangelui, spre cavitatea din care a fost evacuat, in care presiunea este mult mai mica  (sufluri de regurgitare);  absenta a etanseitatii valvelor apare in diastola pentru valvulele aortica si pulmonara, in apare in sistola pentru valvele mitrala si tricuspida
  • ingustarea (stenozarea) valvei:   impiedica fluxul sangvin normal, valva nefiind suficient de deschisa in diastola (umplere a cavitatilor cardiace) pentru valvele mitrala si tricuspida si in sistola (contractie cardiaca) pentru valvele aortica si pulmonara.

*

Disfunctiile valvulare sunt strans legate de endocardita,  cardiomiopatia dilatata sau hipertrofica etc, contribuind la aparitia insuficientei cardiace si bolii coronariene.

 

*

SUPORTUL INFO-ENERGETIC

Suportul info-energetic  completeaza diagnosticul alopat cu informatii ce ajuta la stabilirea diagnosticului, oferind in acelasi  timp tratamente naturiste energetice pentru reducerea si/sau eliminarea cauzelor.

Suportul informational este constituit din evaluarea energetica functionala care are rolul de a identifica precoce si neinvaziv disfunctia valvelor , procesele si blocajele energetice la nivelul inimii (endocardita, cardiomiopatie, HTA, anevrism aortic) si la nivel sistemic (boala reumatica, boala periodontala, SLE etc), imbatranirea prematura a tesutului conjunctiv, toxinele si deficite nutritionale specifice  etc.

Suportul informational  identifica, de asemenea, remediile fitoterapeutice si ortomoleculare la care organismul este cel mai reactiv, astfel incat pacientul sa poate utiliza suplimentele cu maxima eficienta in cazul lui personal.

Suportul energetic este constituit dintr-un complex personalizat si neinvaziv de terapii care urmareste controlul /  eliminarea cauzei existente:  reducerea inflamatiei,  reducerea incarcaturii microbiene, stimularea circulatiei, modulatia sistemului imunitar,  detoxifiere multi-nivel, reducerea stresului oxidativ, reducerea stresului mentalo-emotional  etc.

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii.