ENDOCARDITA

Endocardita este o conditie cardiaca caracterizata de inflamatia endocardului, “tunica” cea mai apropiata de inima. Aceasta inflamatie este  cauzata de microbi  care intra in circulatia sangvina si colonizeaza interiorul inimii, de obicei valvele cardiace. Microbii pot fi:

  • bacterii: streptococi, stafilococi, cctinobacillus actinomycetemcomitans, pseudomonas aeruginosa,  bartonella, mycobaterium av, bacteroides, enterococi  etc
  • fungi (mai rar): Candida

Endocardita poate fi de doua tipuri, dupa cum afecteaza un pacient suferind sau nu de atingere prealabila a valvulelor cardiace:

  • forma acuta (mai putin frecventa)  survine pe valvule sanatoase si se manifesta violent, printr-o febra brusca, ridicata, insotita de frisoane, de o stare septicemica si adesea de semne de insuficienta cardiaca stanga (edem pulmonar acut);
  • forma subacuta (mai frecventa)  este o infectie care survine la pacientii suferind de o atingere a valvulelor cardiace de origine reumatismala, congenitala, arterioscleroasa sau degenerativa. Semnele bolii pot fi:  febra persistenta si moderata, o oboseala intensa, transpiratii nocturne, pierdere in greutate, dureri articulare si musculare difuze, modificarea unui suflu la auscultatia cardiaca etc

Riscul de a face endocardita este amplificat / dat de:

  • anomalii in curgerea sangelui (cresc probabilitatea ca microbii sa se ataseze de tesutul cardiac) generate de: cardiomiopatie hipertrofica,  defecte cardiace, defecte valvulare cardiace si valvele cardiace artificiale;
  • susceptibilitate crescuta  la infectii, amplificata deficite nutritionale, stres si prezenta unor infectii cronice in organism (vezi boala periodonatala, Biofilm)
  • interventii stomatologice, interventii chirugicale in sfera stomacului, cavitatii bucale, intestinului, prostatei sau a vezicii biliare, hemodializa etc.

Complicatiile endocarditei pot fi  complicatii cardiace (afectarea valvelor cardiace aortica si mitrala, pericardita, insuficienta cardiaca, embolism, anevrism etc) si extra-cardiace (glomerulonefrita, pierderea in greutate, splenomegalia, artropatia reactiva etc).

 

SUPORTUL INFO-ENERGETIC

Suportul info-energetic  completeaza diagnosticul alopat cu informatii ce ajuta la stabilirea diagnosticului, oferind in acelasi  timp tratamente naturiste energetice pentru reducerea si/sau eliminarea cauzelor.

Suportul informational este constituit din evaluarea energetica functionala care are rolul de a identifica neinvaziv endocardita si tipul de agenti microbieni implicati, procesele si blocajele energetice la nivelul inimii (inclusiv disfunctia valvelor), toxinele si, acumularea de lipofuscina,  starea sistemului imunitar, deficitele nutritionale specifice  etc .

Suportul informational  identifica, de asemenea, remediile fitoterapeutice si ortomoleculare la care organismul este cel mai reactiv, astfel incat pacientul sa poate utiliza suplimentele cu maxima eficienta in cazul lui personal.

Suportul energetic este constituit dintr-un complex personalizat si neinvaziv de terapii care urmareste reducerea incarcaturii microbiene, modulatia sistemului imunitar,  reducerea inflamatiei prin controlul /  eliminarea cauzei existente, detoxifiere multi-nivel, stimularea circulatiei, reducerea stresului oxidativ, reducerea stresului mentalo-emotional  etc.

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii.

 

 

One thought on “endocardita

  1. Pingback: ivermectin for humans amazon

Comments are closed.