FLEBITA SI TROMBOFLEBITA 

 

Flebita este o inflamatie a peretelui venos a carei aparitie este favorizata de insuficienta venoasa cronica si/sau venele varicoase. Flebita face ca venele afectate sa devina tari si dureroase, iar pielea din zona aferenta sa fie rosie si fierbinte.

Inflamatia specifica flebitei favorizeaza aparitia unui cheag de sange (tromb), situatie descrisa sub denumirea de tromboflebita.

Tromboflebita este de doua tipuri: superficiala si profunda.

(a)   Tromboflebita superficiala presupune existenta unui proces de coagulare a singelui in venele superficiale/subcutanate ale membrelor inferioare, adica in vena interna si externa sau in accesoriile lor. Tromboflebita superficiala se manifesta printr-o roseata care apare pe traiectul venelor. Acestea devin foarte dureroase, pruriginoase (cauzeaza senzatie de mincarime). Tromboflebitele superficiale sunt afectiuni de mica importanta, cu tendinta spontana la vindecare, desi uneori se pot extinde la venele profunde sau pot fi septice (supurate). Tromboflebitele superficiale nu se embolizeaza decat extrem de rar,  practic niciodata letal. Ele survin mai frecvent in cazul venelor varicoase, venelor cateterizate sau dupa administrarea intravenoasa de substante iritante.

(b)   Tromboflebita profunda afecteaza venele profunde ale membrelor inferioare sau superioare si este cea mai frecventa forma, deoarece venele profunde transporta cca. 90% din sange. Tromboflebita venoasa profunda se poate complica cu trombembolia pulmonara  in care fragmente din tromb se desprind si ajung in partea dreapta a inimii, de unde intra in plaman prin artera pulmonara, blocand fluxul de sange si generand durere toracica, dispnee, hemoptizie:  se estimeaza ca peste 50% din embolismele pulmonare sunt cauzate de tromboflebita.

Flebita si, mai ales, tromboflebita sunt afectiuni dureroase si / sau care predispun la afectiuni grave: din acest motiv, detectia precoce si controlul lor sunt esentiale pentru cresterea calitatii si duratei vietii.

 

SUPORTUL INFO-ENERGETIC

Suportul info-energetic  completeaza diagnosticul alopat cu informatii privind cu informatii privind cauzele bolii si blocajele terapeutice, oferind in acelasi timp tratamente naturiste energetice pentru imbunatatirea simptomelor prin ameliorarea cauzelor.

Suportul informational este constituit din evaluarea energetica functionala care are rolul de a identifica precoce tromboflebita, precum si cauzele majore implicate in aparitia ei: inflamatia venoasa, imbatranirea (uneori prematura) a tesutului conjunctiv (exces elastaza si colagenaza), coagularea excesiva a sangelui,  riscul de embolism pulmonar, complicatiile cardiace si hepatice, profilul hormonal, stresul oxidativ, deficitele nutritionale specifice etc.

Suportul informational identifica, de asemenea, remediile fitoterapeutice si ortomoleculare la care organismul este cel mai reactiv, astfel incat pacientul sa poate utiliza suplimentele cu maxima eficienta in cazul lui personal.

Suportul energetic este constituit dintr-un complex personalizat si neinvaziv de terapii care urmareaste: reducerea inflamatiei si cresterea elasticitatii peretilor venosi,fluidizarea sangelui, stimularea circulatiei, reducerea stresului oxidativ, reducerea stresului mentalo-emotional  etc.

Daca pacientul are surplus de greutate, terapia este completata de electrolipoliza si alte terapii specifice pentru slabire.

In cazul in care pacientul este fumator, terapia poate fi completata cu terapia anti-smoking utila in renuntarea la fumat.

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii