INSUFICIENTA CARDIACA

Pe durata unei vietii medii, inima bate de 2,5 miliarde de ori, pana cand … oboseste ! Aceasta oboseala poarta numele de insuficienta cardiaca si reprezinta faza finala a numeroase afectiuni cardio-vasculare care degradeaza treptat capacitatea inimii de a pompa eficient sangele in organism.  Corpul compenseaza aceasta alimentare insuficienta prin marirea camerelor inimii, cresterea masei musculare a inimii, pompajul mai rapid (tahicardie), ingustarea vaselor de sange pentru a mentine tensiunea arteriala si redirectionarea fluxurilor sangvine pentru a sustine organele vitale in primul rand.

Incidenta insuficientei cardiace este egala la femei si barbati, fiind de cca 1% pentru persoanele de peste 65 de ani. Incidenta este de doua ori mai mare pentru persoanele hipertensive si de cinci ori mai mare pentru persoanele care au avut un atac de cord.

Insuficienta cardiaca afecteaza sensibil durata vietii: doar aproximativ 20% dintre persoanele diagnosticate supravietuiesc mai mult de 8-12 ani.  Riscul de deces este mare, una din cinci persoane cu insuficienta cardiaca va muri in termen de un an de la diagnosticare, si asta deoarece, de obicei, diagnosticarea se face prea tarziu.

 

SUPORTUL INFO-ENERGETIC

Suportul info-energetic  completeaza diagnosticul alopat cu informatii ce ajuta la conturarea acestuia, oferind in acelasi  timp tratamente naturiste energetice pentru incetinirea progresiei bolii.

Suportul informational este constituit din evaluarea energetica functionala care are rolul de a identifica precoce insuficienta cardiaca, procesele si blocajele energetice asociate (cardiomiopatia, cardiopatia ischemica,  disfunctii valve, etc ), profilul hormonal, toxinele, infectiile si deficitele nutritionale specifice, stresul oxidativ  etc. Dincolo de procesele fiziologice, cardiologia energetica ne arata ca insuficienta cardiaca reflecta epuizarea energetice treptata a  campului EMF al inimii, ce induce probleme globale de sincronizarea a  Biocampului personal si afecteaza functionarea fiecarui tesut si organ din corp.

Suportul informational  identifica, de asemenea, remediile fitoterapeutice si ortomoleculare la care organismul este cel mai reactiv, astfel incat pacientul sa poate utiliza suplimentele cu maxima eficienta in cazul lui personal.

Suportul energetic este constituit dintr-un complex personalizat si neinvaziv de terapii care urmareste controlul /  eliminarea cauzei existente:  imbunatatirea capacitatii de pompare a muschiului cardiac, deschiderea / largirea arterelor infundate si stimularea circulatiei,  reducerea inflamatiei  si a stresului oxidativ,  reducerea incarcaturii microbiene, detoxifiere multi-nivel, reducerea stresului mentalo-emotional  etc.

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii.