INSUFICIENTA CEREBRALA

Insuficienta cerebrala

 

Insuficienta cerebrala este o afectiune circulatorie care se caracterizeaza prin diminuarea fluxului sangvin catre creier, cauzata de ingustarea temporara sau permanenta  a arterelor din partea posterioara a encefalului, care cuprinde creierul mare, pedunculii cerebrali si bulbul rahidian, formatiunea ce face legatura dintre maduva spinarii şi creier.

Ingustarea temporara a arterelor se poate produce la bolnavii cu spondiloza cervicala. In acest caz, atunci cand pacientul face miscari bruste de intoarcere a capului ciocurile osoase comprima artera, provocand bolnavului ameteli, stari de greata, transpiratii reci, neliniste si senzatia ca “i se taie picioarele” care conduce la caderea din picioare.

Simptomele suparatoare ale insuficientei vasculare cerebrale sunt: ameteala, confuzie, vedere neclara, depresie, dureri de cap, lipsa de atentie, pierderea memoriei pe termen scurt, concentrare dificila, tinitus, senilitate etc

Programul Cere-Flux ofera un diagnostic  precoce al tulburarilor de circulatie cerebrala, impreuna cu identificarea  afectiunilor conexe: TIA, AVC, ateroscleroza, fragilitatea vaselor de sange etc.

Terapia energetica propusa se concentreaza pe eliminarea/ reducerea cauzelor si stimularea circulatiei prin metode neinvazive, specifice electroterapiei:  electrochelare, stimulare microcurenti, biofeedback, imagerie ghidata etc.