ANDROPAUZA
Termenul de andropauza desemneaza totalitatea manifestarilor psihologice si organice observate la barbatii peste 45 de ani, datorita diminuarii progresive a productiei de testosteron, care este hormonul masculin. Testosteronul se afla la originea caracterelor sexuale secundare (pilozitate, voce, etc.) si mentine spermatogeneza (producerea de spermatozoizi). De asemenea, el joaca un rol important in libido (dorinta sexuala) si influenteaza comportamentul emotional.
Dupa varsta de 30 de ani nivelul testosteronului scade cu 10 procente in fiecare decada de varsta. Termenul a fost creat prin analogie cu cel de “menopauza”, desi barbatii nu dispun de un punct de reper (cum este incetarea menstruatiei la femei) pentru a marca aceasta tranzitie.
Sindromul clinic consta in anumite simptome (oboseala, capacitate redusa de concentrare, iritabilitate, pierderea interesului pentru actul sexual) si semne (anemie, pierderea fortei musculare, modificarea masei musculare, diminuarea densitatii osoase, disfunctia erectila). Toate aceste modificari nu se produc brusc, ci treptat, ele fiind urmarea unui declin hormonal gradual. Factorii ce contribuie la accelerarea instalarea andropauzei sunt: consumul excesiv de alcool, obezitatea, fumatul, diferite afectiuni ( hipertensiune, diabet, deficite hormonale, afectari hipotalamice), abuzul de medicamente, dieta nesanatoasa, lipsa efortului fizic, circulatia deficitara.
SUPORTUL INFO-ENERGETIC IN ANDROPAUZA
In afara de recomandarile clasice (combaterea stresuuil, odihna suficienta, exercitii fizice, alimentatia sanatoasa, hidratarea corespunzatoare, limitarea consumul de alcool), exista si alte optiuni pentru a intarzia sau a minimiza simptomele andropauzei.
Noi oferim protocolul AndroFORT ce isi propune sa evalueze precoce declinul hormonal (ce poate aparea uneori de la varste foarte tinere 35-40 de ani) in contextul celorlalte manifestari de imbatranire: cresterea stresului oxidative, disfunctii neurohormonale, deficitul de nutrienti, acumularea de toxine etc.
Terapiile energetice propuse urmaresc:
-
restaurarea hormonala (prin electroterapie si fitoterapie)
-
sustinerea masei musculare si osoase
-
reducerea stresului oxidativ prin detoxifiere
-
minimizarea efectelor psihologice ale tranzitiei (depresie, iritabilitate, concentrare scazuta, memorie deficitara) etc
Terapiile pot fi combinate cu terapii specifice diferitelor conditii pentru pastrarea colesterolului, glicemiei si greutatii in limitele normale, prevenirea bolilor cardio-vasculare etc
Imbatranirea este un proces natural, dar sa te simti batran poate fi doar o optiune… iar AndroFORT te ajuta sa iti mentii forta cat mai mult timp posibil !
REFERINTE:
-
“Innovative methods of diagnostics, treatment and prevention of male urogenital diseases” (bioresonance) – Irina Alexandrovna Gorkovenko, 2011