COLESTEROLUL MARIT

 

Colesterolul maritNe temem cu totii de nivelul crescut al colesterolului, care reprezinta un risc major de sanatate, fiind cauza aterosclerozei ce poate culmina cu infarct miocardic sau atac cerebral.  Acest binecunoscut punct de vedere al medicinei alopate circula  inca din anii 1950-60 fiind cunoscut, acceptat si promovat de 99.99 % dintre medici. Dar in 1985 premiul Nobel in medicina a revenit echipei Brown-Goldstein care a demonstrat ca placa aterosclerotica este raspunsul organismului la deteriorarea vaselor de sange, deci este un efect, nu o cauza ! Acest lucru a fost confirmat de Linus Pauling, dublu laureat al premiului Nobel si M.Rath care, in plus, au demonstrat ca placa aterosclerotica este initiata de lipoproteina Lp(a) si nu de colesterol !

Separat, exista grupuri de medici – Joseph Mercola, P. Muldoon, D.Graveline, D. Vredevoe, Uffe Ravnskov si cercetatorii grupati in “The International Network of Cholesterol Skeptics” (www.thincs.org), care sustin si ei urmatoarele :

(a) Colesterolul mare este un simptom asociat aterosclerozei, si nu cauza ei ! Ateroscleroza este rezultatul inflamatiei peretilor vaselor de sange cauzata fie de radicalii liberi (generati de poluare, dieta necorespunzatoare, fumat etc),  fie de o dieta necorespunzatoare.

(b) Relatia dieta-colesterol nu este strict valabila ! O dieta saraca in grasimi duce la scaderi sub 5% ale nivelului seric al colesterolului, deoarece ficatul produce mai mult colesterol endogen ca sa suplineasca lipsa lui  din mancare.

(c) Nivelul ridicat al colesterolului nu este o boala, ci o conditie de sanatate specifica anumitor persoane, avand riscuri minore (diferenta 1% in mortalitatea cardiaca) dar si beneficii majore : durata mai lunga a vietii, protectie mai buna la infectii, la cancer etc.

(d) Nivelul ridicat al colesterolului inseamna un risc ridicat de a face pancreatita, litiaza biliara sau de a avea alopecie,  dar NU de a face accidente cardiovasculare, cancer, boala Alzheimer etc.

(e) Nivelul ridicat al colesterolului oxidat  este periculos ! Aceasta se intampla cand radicalii liberi din organism nu sunt neutralizati deoarece nu exista suficienti antioxidanti (dieta deficitara) sau cand exista un exces de radicali liberi proveniti din fumat, grasimi oxidate din mancare, toxine din mediu (metale grele, pesticide, poluanti din produse cosmetice) acumulate in organism etc

 

« Moda »  scaderii colesterolului  este doar o moda –  iata cum au fluctuat de-a lungul anilor nivelele « permise » de colesterol seric:

Nivelul maxim permis al colesterolului seric:  anii’60 – 240 mg/dl, in 1984 – 200 mg/dl, in 2006 – 180 mg/dl  (SUA)

 

Noi dorim ca pacientii nostri sa fie corect informati despre existenta acestei dezbateri privind colesterolul (gazduita de prestigioase jurnale medicale precum ‘British Medical Journal’, ‘Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases’, ‘American Heart Journal’ etc)  si retine din aceasta dezbatere stiintifica ideea ca exista un nivel optim personal al colesterolului, fundamentat de cauze, teren biologic, stil de viata etc

 

SUPORTUL INFO-ENERGETIC IN CONTROLUL COLESTEROLULUI

Centrul EuVITA va ofera programul ColestFIX,ce urmareste sa controleze colesterolul si sa reduca stresul oxidativ pentru scaderea riscului de a suferi de  ateroscleroza, infarct, atac cerebral etc.

 

A. Principii ale protocolului ColestFIX

 • nivelul excesiv al colesterolului este un simptom (pentru 98,2% dintre pacienti) al unui dezechilibru din organism, si nu o boala ; doar 0,2% (1 persoana din 500) are hiperlipidemie familiala (defect pe cromozomul 19).
 • nivelul excesiv al colesterolului este un simptom asociat bolilor cardio-vasculare, si nu cauza acestora ! Cauza bolilor cardio-vasculare este stresul oxidativ care deterioreaza peretii vaselor de sange si determina organismul sa incerce sa repare stricaciunile generand placa aterosclerotica (Brown-Goldstein, premiul Nobel 1985). In plus ateromul (depunerile pe vasele de sange) este generat de lipoproteina Lp(a), de 10 ori mai periculoasa decat colesterolul (Pauling, Roth 1989). Colesterolul intervine si el in formarea ateromului, alaturi de Ca, proteine etc dar nu are rolul principal, initiator. Periculos este colesterolul oxidat care este un generator de radicali liberi.
 • remedierea acestui simptom incepe cu identificarea cauzei (-elor). Deoarece exista peste zece boli avand ca simptom colesterolul marit, identificarea cauzei se face prin intermediul evaluarii energetice functionale. Aceasta procedura este deosebit de utila persoanelor cu nivel ridicat al colesterolului rezistent la tratamentul medicamentos.
 • riscul nivelului ridicat al colesterolului trebuie sa fie evaluat integrativ, in ansamblul format de nivelul de colesterol in sange (inclusiv raportul LDL/HDL), nivelul trigliceridelor, existenta “depozitelelor” vizibile de colesterol din afara sangelui (ochi, pleope, piele sau tendoane), afectarea sistemului cardiovascular,  nivelul general de stres (toxine, stres psiho-social etc), alti factori individuali (varsta, greutate, sex) etc.
 • nivelul trigliceridelor este un indicator puternic si independent de colesterol pentru estimarea riscului de boala cardiovasculara.
 • gradul de risc reprezentat de nivelul excesiv al lipidelor trebuie sa fie corelat si cu stresul oxidativ si de nivelul de antioxidanti endogeni (vit.A,E, Q10  etc)

B. Beneficii ale protocolului ColestFIX

 • abordarea personalizata in functie de cauze, de nivelul colesterolului si trigliceridelor, de terenul biologic personal, de stresori externi (toxine, stres phihosocial) etc
 • evaluarea energetica permite estimarea colesterolului global, a nivelului de stres oxidativ, a starii sistemelor cardio-vascular, digestiv, renal,  dezechilibre hormonale,   nivelul radicalilor liberi din organism, exces / carente de nutrienti esentiali etc
 • scaderea oxidarii lipidelor prin minimizarea radicalilor liberi generati de toxinele absorbite

In cazul in care pacientul doreste sa renunte total la statine, el va urma o procedura speciala care sa minimizeze cresterea fibrinogenului (deci riscul de atac de cord sau cerebral); dupa renuntarea la statine nivelul colesterolului in organism ramane marit pana la normalizarea functiei ficatului (poate dura chiar si 6-12 luni)

In paralel cu reducerea nivelului colesterolului prin eliminarea sau minimizarea cauzelor, terapia ColestFIX permite realizarea unei dezintoxicari globale, o limitare a efectelor nocive ale  statinelor, o echilibrare generala a organismului, scaderea stresului etc

 

C. Durata si cadenta

Terapiile energetice trebuiesc efectuate saptamanal, in paralel cu celelalte terapii recomandate. Deoarece excesul de lipide este un simptom al unor boli cronice sau genetice, primele rezultate apar abia dupa cca 8-12 sedinte, insa chiar dupa 3-4 sedinte se constata o imbunatatire a fortei musculare, a functiilor cerebrale, a dispozitiei psihice etc. {n prima parte a terapiilor nivelul lipidelor ramane ridicat deoarece micronutrientii propusi vor dizolva, incetul cu incetul, depunerile de pe vasele de sange, iar grasimile vor circula liber in sange pana la eliminarea lor completa din corp. Durata acestui regim tranzitoriu depinde de terenul biologic al fiecarei persoane, de (ne)renuntarea la tratamentul medicamentos, de modul in care pacientul respecta recomandarile privind dieta si modificarile regimului de viata specific fiecarei persoane.

 

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii.

 

 

 

 

120 thoughts on “Colesterol marit

 1. Pingback: plaquenil kapsul

 2. Pingback: do africans take hydroxychloroquine

 3. Pingback: ivermectin for humans ebay

 4. Pingback: ivermectin liquid for humans

 5. Pingback: stromectol and birth control

 6. Pingback: generic stromectol (ivermectin)

 7. Pingback: function of clomid

 8. Pingback: ivermectin overdose symptoms

 9. Pingback: ivermectin for heartworm treatment

 10. Pingback: hydroxychloroquine 200mg for sale

 11. Pingback: stromectol for sale walmart

 12. Pingback: generic tadalafil

 13. Pingback: slovar po psihoanalizu laplansh

 14. Pingback: uels ukrain

 15. Pingback: DPTPtNqS

 16. Pingback: bahis siteleri

 17. Pingback: qQ8KZZE6

 18. Pingback: D6tuzANh

 19. Pingback: SHKALA TONOV

 20. Pingback: Øêàëà òîíîâ

 21. Pingback: russianmanagement.com

 22. Pingback: chelovek-iz-90-h

 23. Pingback: 3Hk12Bl

 24. Pingback: 3NOZC44

 25. Pingback: 01211

 26. Pingback: tor-lyubov-i-grom

 27. Pingback: film-tor-2022

 28. Pingback: hd-tor-2022

 29. Pingback: hdorg2.ru

 30. Pingback: Psikholog

 31. Pingback: netstate.ru

 32. Pingback: Link

 33. Pingback: tor-lyubov-i-grom.ru

 34. Pingback: psy

 35. Pingback: chelovek soznaniye mozg

 36. Pingback: bit.ly

 37. Pingback: cleantalkorg2.ru

 38. Pingback: bucha killings

 39. Pingback: War in Ukraine

 40. Pingback: Ukraine

 41. Pingback: Ukraine news – live

 42. Pingback: The Latest Ukraine News

 43. Pingback: site

 44. Pingback: stats

 45. Pingback: Ukraine-war

 46. Pingback: movies

 47. Pingback: gidonline

 48. Pingback: mir dikogo zapada 4 sezon 4 seriya

 49. Pingback: web

 50. Pingback: film.8filmov.ru

 51. Pingback: video

 52. Pingback: film

 53. Pingback: liusia-8-seriiaonlain

 54. Pingback: smotret-polnyj-film-smotret-v-khoroshem-kachestve

 55. Pingback: filmgoda.ru

 56. Pingback: rodnoe-kino-ru

 57. Pingback: sY5am

 58. Pingback: Dom drakona

 59. Pingback: JGXldbkj

 60. Pingback: aOuSjapt

 61. Pingback: psikholog moskva

 62. Pingback: A片

 63. Pingback: Usik Dzhoshua 2 2022

 64. Pingback: Dim Drakona 2022

 65. Pingback: TwnE4zl6

 66. Pingback: psy 3CtwvjS

 67. Pingback: lalochesia

 68. Pingback: film onlinee

 69. Pingback: programma peredach na segodnya

 70. Pingback: psycholog-v-moskve.ru

 71. Pingback: psycholog-moskva.ru

 72. Pingback: 3qAIwwN

 73. Pingback: video-2

 74. Pingback: sezons.store

 75. Pingback: socionika-eniostyle.ru

 76. Pingback: 3SoTS32

 77. Pingback: wwwi.odnoklassniki-film.ru

 78. Pingback: dolpsy.ru

 79. Pingback: kin0shki.ru

 80. Pingback: 3o9cpydyue4s8.ru

 81. Pingback: mb588.ru

 82. Pingback: history-of-ukraine.ru news ukraine

 83. Pingback: edu-design.ru

 84. Pingback: tftl.ru

 85. Pingback: brutv

 86. Pingback: site 2023

 87. Pingback: sitestats01

 88. Pingback: 1c789.ru

 89. Pingback: cttdu.ru

 90. Pingback: 1703

 91. Pingback: hdserial2023.ru

 92. Pingback: serialhd2023.ru

 93. Pingback: matchonline2022.ru

 94. Pingback: bit.ly/3OEzOZR

 95. Pingback: bit.ly/3gGFqGq

 96. Pingback: bit.ly/3ARFdXA

 97. Pingback: bit.ly/3ig2UT5

 98. Pingback: bit.ly/3GQNK0J

 99. Pingback: bep5w0Df

 100. Pingback: www

 101. Pingback: icf

 102. Pingback: 24hours-news

 103. Pingback: rusnewsweek

 104. Pingback: uluro-ado

 105. Pingback: irannews.ru

 106. Pingback: klondayk2022

 107. Pingback: tqmFEB3B

 108. Pingback: mangalib

 109. Pingback: xxxx

 110. Pingback: 9xflix com

 111. Pingback: free video

 112. Pingback: 123 movies

 113. Pingback: kinokrad

 114. Pingback: batmanapollo

 115. Pingback: batmanapollo.ru - psychologist

 116. Pingback: batmanapollo psychologist

 117. Pingback: elizavetaboyarskaya.ru

 118. Pingback: vsovezdeisrazu

 119. Pingback: 2023

 120. Pingback: Äèçàéí ÷åëîâåêà

Comments are closed.