EXCESUL DE GREUTATE /OBEZITATEA

Slabeste inteligent !

 

Greutatea corporala este rezultatul factorilor genetici, nutritionali, al mediului (toxine environmentale), al statutului cultural si socioeconomic al persoanei, si reflecta mai ales metabolismul, vazut ca proces vital de sustinere a organismului cu energie. Pana de curand se presupunea ca mancatul excesiv este cauza excesului de greutate/obezitatii, dar adevarul este ca mancatul excesiv este rezultatul unui dezechilibru metabolic – cauza fundamentala a castigului in greutate.

 

Excesul de greutate este o conditie deranjanta pentru foarte multe persoane, care percep in primul rand aspectul inestetic (peste 90%), si abia apoi pe cel legat de riscurile de sanatate (boli cardiovasculare diabet, boli ale vezicii biliare si ficatului, probleme ginecologice etc).   Indiferent de motiv, inlaturarea surplusului de kilograme este o problema esentiala pentru cca 35% din populatie. Statisticile Ascociatiei Romane de Endocrinologie arata ca un sfert dintre romani sunt obezi şi 64% au exces de greutate.

 

Cum afli daca ai kilograme in plus sau daca esti obez ? Facand urmatoarul calcul : greutatea in kilograme a corpului, impartita la patratul inaltimii [ex: greutate = 70 kg, inaltime = 1.72 m; IMC =  20.35].  Compara rezultatul obtinut cu urmatoarele date:

Iar daca rezultatul te nemultumeste, ce este de facut ?

Regim de slabire ? Pastile de slabit ? Folosirea lor are efecte efecte adverse la nivelul sistemului cardiovascular (palpitatii, hipertensiune … pana la atac de cord!) si sistemului nervos central (depresie, insomnie, nervozitate si chiar dependenta – in cazul anumitor pastile de slabit termogenice) si produce dereglari hormonale (mergand pana la infertilitate), metabolice, ale sistemului imunitar etc.  Dar cel mai mare pacat al acestor variante de slabit este ineficienta lor : dupa un timp kilogramele se pun din nou, uneori chiar mai multe decat s-a pierdut in lunile de efort pentru a slabi (efectul yo yo) !

 

 

SUPORTUL INFO-ENERGETIC PENTRU CONTROLUL GREUTATII

 

Centrul EUVITA va ofera programul VitaLITE, un protocol de control al greutatii prin optimizarea starii de sanatate.

Programul VitaLITE pleaca de la urmatoarele constatari :

 • excesul de greutate se datoreaza in 90% din cazuri unor probleme de sanatate specifice fiecarei persoane (disfunctii  metabolice si hormonale, paraziti si microbi, incarcatura toxica etc) si numai 10% se datoreaza alimentatiei incorecte;
 • alimentatia corecta nu se bazeaza pe restrictii calorice sau pe raportul dintre macronutrienti, ci pe faptul ca fiecare persoana trebuie sa isi asigure necesarul de nutrienti conform tipului metabolic, varstei, activitatii etc;
 • grasimea (tesutul adipos) nu este doar un depozit de energie (si inca unul inestetic, de care vrem sa scapam)  ci este un organ endocrin (ca si ovarele, pancreasul, glanda pituitara)  ce influenteaza tot restul corpului si, in special, creierul. Ea, prin intermediul hormonului leptina,  spune creierului ce sa faca in doua  domenii absolut esentiale pentru existenta:  hranitul si reproducerea. Leptina controleaza  senzatia de foame ;  foamea  este un impuls primar, esential, care, stimulat suficient, te va face sa fii flamand si sa incerci sa inmagazinezi cat mai multa energie (grasime). Singura cale de a slabi pe termen indelungat este aceea de a nu fi flamand ; orice incercare de a-ti controla foamea este sortita de la inceput esecului – batalia dintre corp si minte are un singur invingator – corpul !  Din acest motiv, 97% din diete esueaza pe termen lung datorita restrictiei calorice care programeaza organismul sa intre in regim de infometare, avand drept rezultat faptul ca organismul va stoca sub forma de grasime a oricarei cantitati de hrana disponibila.
 • insulina si leptina sunt hormonii esentiali pentru reglarea metabolismului, ce controleaza la nivel celular si global modul de utilizare a grasimilor : ardere, stocare, reparare. In general  oamenii obezi au nivelul de leptina de 5 ori mai mare decat persoanele cu greutate normala, iar acest dezechilibru se poate corecta printr-o dieta specifica in cca 6-10 luni
 • apetitul si satietatea sunt reglate de hipotalamus, care, in plus, regleaza si metabolismul, productia de hormoni, sistemul nervos autonom etc. Centrii de control ai apetitului si satietatii sunt receptivi la stimuli electrici externi. Activitatea hipotalamusului este influentata de: aminoacizi, lipide (DHA), neurotransmitatori (GABA, serotonina, dopamina), vitamine si minerale, toxine (aditivi alimentari, radiatii)  etc.

 

Principiile de baza al programului VitaLITE sunt urmatoarele :

 

(1) Oamenii sunt diferiti intr-un mod predictibil stiintific si au tipuri diferite de metabolism  

Legat de aceasta afirmatie, se pot adauga urmatoarele:

 • fiecare forma fizica este rezultanta combinatiei unice intre glande endocrine functionad variat (metabolism unic)
 • hormonii specifici glandelor endocrine sunt cei care directioneaza depunerea de grasime in anumite zone. Slabirea se poate face numai ajustand valorile hormonilor
 • numarul de calorii consumate este nesemnificativ comparativ cu actiunea hormonilor
 • toxinele ambientale contribuie la aparitia dezechilibrelor hormonale si influenteaza in mod indirect greutatea corporala
 • exercitiul fizic inadecvat tipului metabolic impiedica dizolvarea grasimii.

 

(2) Pentru a slabi, este esential sa optimizam metabolismul, deci sa controlam functionarea coerenta a glandelor endocrine

Pentru controlul functionarii glandelor endocrine este necesar sa reducem/eliminam stresul nutritional, ambiental si mentalo-emotional, adica sa optimizam starea de sanatate a organismului. Aceasta este ordinea corecta a programului de slabire permanenta si inteligenta, care poate fi reformulata astfel :

 

(3)  Nu trebuie sa slabesti ca sa fii sanatos, ci este esential sa fii sanatos ca sa poti slabi !

 

Plecand de la aceste principii, programul VitaLITE isi propune sa se focusese prioritar nu pe excesul de greutate, ci pe deficitele care creaza stres metabolic:   deficitul de energie, deficitul de coerenta (dezechilibre neuro-imuno-hormonale), deficitul de nutrienti energetici si materiali, deficitul de somn, deficitul de miscare etc. Dand corpului nostru ceea ce ii lipseste, il ajutam sa se echilibreze energetico-metabolic (adica sa slabeasca),  fara sa apelam la diete drastice si ineficiente.

Primul si cel mai important pas al programului VitaLITE este evaluarea energetica functionala (= suportul informational) care exploreaza cauzele excesului de greutate specifice fiecarei persoane in parte, cu accent pe disfunctiile endocrine, deficitele nutritionale, incarcatura toxica si/sau infectioasa  si stresul mentalo-emotional.

 

Suportul energetic VitaLITE este constituit dintr-un complex personalizat de terapii neinvazive, care cuprinde:

 • electrolipoliza (“spargerea” trigliceridelor in acizi grasi liberi, solubili in apa, care pot fi excretati prin rinichi)
 • stimularea detoxifierii (rinichi, ficat, piele) si mai ales drenajul linfatic, cu rol de eliminare a excesului de acizi grasi rezultat al electrolipolizei  si toxine
 • echilibrarea hormonala selectiva
 • stimularea metabolismului (daca este cazul)
 • reducerea stresului psihosocial (care sta la baza surplusului de greutate in peste 70 % din cazuri) etc

Intr-un cunvant terapia energetica este cea care “aduce in parametrii” functionarea fiecarui organ si sistem din organism. Ea este sustinuta printr-un complex de terapii personalizat pentru fiecare pacient in parte, in functie de problemele de sanatate manifeste, terenul biologic, influenta mediului (toxine, alergii sau intolerante alimentare, infectii etc), varsta, sex, inaltime, greutate si, mai ales, in functie de  stresul psihosocial si de dorinta de a slabi.  Electroterapia este sustinuta de o alimentatie echilibrata, specifica tipului metabolic care asigura marirea sensibilitatii organismului la variatia nivelelor de leptina si insulina, precum si existenta nutrientilor esentiali in cantitati suficiente pentru a se evita regimul de avarie specific infometarii organismului.

 

Respectand terapia  VitaLITE vei reusi sa slabesti permanent, fara infometare, sa-ti echilibrezi organismul cu efecte benefice sanatatii. Programul de nutritie si deprinderile aferente VitaLITE pot fi folosite intreaga viata, optimizandu-ti organismul si conservandu-ti tineretea la nivel energetic.

 

Adevaratul dar pe care ti-l faci cu programul VitaLITE  nu este o noua silueta, ci sanatatea ta !

 

 

 

REFERINTE:

 • “Effect of electrical stimulation on lipolysis of human white adipocytes”  – Hamida ZH, Comtois AS, Portmann M, Boucher JP, Savard R. – Appl Physiol Nutr Metab. 2011 Apr;36(2):271-5.
 • “Diagnosis and treatment of overweight patients  with equipment of «IMEDIS» [ bioresonance]” – A.S. Mikhailova, O.V. Chebotkova (Center of energyinformation medicine, Samara, Russia) – Proceedings of the XVI International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy” (2010)
 • “Experience of  using bioresonance therapy and homeopathy in combination with short-term starvation when treating obesity” – Bobrovskaya A.N. (Clinical hospital № 83 Medbioextrem, Moscow) – Proceedings of the XI International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy”
 • “Obesity and its correction  by bioresonance therapy, reflexology, homeopathy, psychotherapy” -   O.A. Postnikova, Yu.V. Postnikov (Department of homeopathy and electropunctural medicine TI FMBA, Moscow) – Proceedings of the XVI International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy” (2010)
 • “Algorithm of weight regulation during pre-start period using bioresonance therapy”-  I.V. Yakovets (Moscow, Russia)  – Proceedings of the XVII International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy” (2010)
 • “Obesity and owerweight. Diagnostics and therapy using VRT and BRT (bioresonance)”  -  V.M.Taneva («Formula of health », Burgas, Bulgaria) – Proceedings of the XVIII International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy” (2010)
 • “Application of bioresonance therapy  and homeopathic preparations in treatment of obesity” -  D.A.Kazmirivskiy, E.D. Lykova, E.A. Igoshina, V.V.Makhrinova, S.V.Artemenko ( «EliteMed» ltd, Krasnodar, Russia) -  Proceedings of the XIX International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy” (2013)
 • “Impact of Biofeedback on Self-efficacy and Stress Reduction in Obesity” - Martin Teufel, Kerstin Stephan, Axel Kowalski, Saskia Käsberger, Paul Enck, Stephan Zipfel, Katrin E. Giel   – Applied Psychophysiology and Biofeedback,  September 2013, Volume 38, Issue 3, pp 177-184
 • “Nerve Stimulation For Treatment of Obesity, Metabolic Syndrome and Type 2 Diabetes” -  John D. Dobak, Hans Nelsz (Leptos Biomedical Inc.) – Patent 7702386

 

225 thoughts on “Exces greutate

 1. Pingback: mexican plaquenil 200mg

 2. Pingback: hydroxychloroquine news update

 3. Pingback: buy stromectol tablets

 4. Pingback: amazon ivermectin pour on

 5. Pingback: ivermect safe in pregnancy

 6. Pingback: is ivermectin safe for humans

 7. Pingback: how to use ivermectin pour

 8. Pingback: ivermectin scabies treatment

 9. Pingback: british pharmacies

 10. Pingback: hydroxychloroquine over the counter for sale

 11. Pingback: stromectol over the counter for sale

 12. Pingback: Anonymous

 13. Pingback: Anonymous

 14. Pingback: stromectol cost

 15. Pingback: ivermectin syrup

 16. Pingback: tadalafil capsules

 17. Pingback: female viagra sildenafil

 18. Pingback: price of ivermectin liquid

 19. Pingback: liquid tadalafil

 20. Pingback: tadalafil mylan

 21. Pingback: best research tadalafil

 22. Pingback: how much does cialis cost

 23. Pingback: tadalafil cost cvs

 24. Pingback: where to get ivermectin

 25. Pingback: cialis generic

 26. Pingback: cheapest prednisone online

 27. Pingback: taper off prednisone 20mg

 28. Pingback: covid 19 medication

 29. Pingback: tadalafil kaufen

 30. Pingback: cialis side effects

 31. Pingback: ivermectin 12 mg tablets for sale

 32. Pingback: side effects prednisone

 33. Pingback: warnings for sildenafil

 34. Pingback: cialis tablets

 35. Pingback: live casino online deals

 36. Pingback: cost of ivermectin

 37. Pingback: online casino games win real money

 38. Pingback: generic for cialis

 39. Pingback: sildenafil interactions

 40. Pingback: cialis goodrx

 41. Pingback: ivermectin powder

 42. Pingback: ivermectine kory

 43. Pingback: buy ivermectin 3mg online

 44. Pingback: ivermectin horse paste for humans

 45. Pingback: ivermectin south africa

 46. Pingback: ivermectin 12mg for sale

 47. Pingback: ivermectin 12 mg

 48. Pingback: tadalafil online purchase

 49. Pingback: ivermectin price us

 50. Pingback: ivermectin 3 mg tablets

 51. Pingback: ivermectin 12 mg tablets for humans for sale

 52. Pingback: ivermectin brand name

 53. Pingback: ivermectin ebay

 54. Pingback: driponin online

 55. Pingback: buy lasix 40 mg uk

 56. Pingback: buy 40mg lasix online

 57. Pingback: ivermectin ld50 human

 58. Pingback: where to buy stromectol

 59. Pingback: cheap stromectol

 60. Pingback: stromectol generic

 61. Pingback: order ivermectin online

 62. Pingback: oral ivermectin cost

 63. Pingback: cialis prescription

 64. Pingback: lucky slots

 65. Pingback: stromectol 0.1

 66. Pingback: hydroxychloroquine

 67. Pingback: ivermectin pills canada

 68. Pingback: stromectol kaufen

 69. Pingback: ivermectin over counter

 70. Pingback: tadalafil otc

 71. Pingback: ivermectin prescription

 72. Pingback: stromectol for head lice

 73. Pingback: ivermectin studies

 74. Pingback: tadalafil over counter

 75. Pingback: mazhor4sezon

 76. Pingback: filmfilmfilmes

 77. Pingback: gRh9UPV

 78. Pingback: stromectol 6mg

 79. Pingback: hydroxychloroquine arthritis

 80. Pingback: 9-05-2022

 81. Pingback: kinoteatrzarya.ru

 82. Pingback: TopGun2022

 83. Pingback: Xvideos

 84. Pingback: XVIDEOSCOM Videos

 85. Pingback: ivanesva

 86. Pingback: hydroxychloroquine 200 mg

 87. Pingback: cialis black

 88. Pingback: Netflix

 89. Pingback: Zvezdy-v-Afrike-2-sezon-14-seriya

 90. Pingback: Krylya-nad-Berlinom

 91. Pingback: FILM

 92. Pingback: designchita.ru

 93. Pingback: YA-krasneyu

 94. Pingback: design-human.ru

 95. Pingback: designmsu.ru

 96. Pingback: vkl-design.ru

 97. Pingback: irida-design.ru

 98. Pingback: stromectol 3 mg tablets price

 99. Pingback: Intimsiti-v-obhod-blokirovok

 100. Pingback: history of ivermectin

 101. Pingback: projectio

 102. Pingback: moskva psiholog online

 103. Pingback: psy online

 104. Pingback: buy stromectol online

 105. Pingback: bahis siteleri

 106. Pingback: Øêàëà òîíîâ

 107. Pingback: Shkala tonov

 108. Pingback: russianmanagement.com

 109. Pingback: 3NOZC44

 110. Pingback: 01211

 111. Pingback: ivermectin 3mg tab

 112. Pingback: Psychologists

 113. Pingback: 2archives

 114. Pingback: 2pugnacious

 115. Pingback: ivermectin 6mg tablet for lice

 116. Pingback: psy

 117. Pingback: chelovek soznaniye mozg

 118. Pingback: buy stromectol 3 mg for humans

 119. Pingback: bit.ly

 120. Pingback: cleantalkorg2.ru

 121. Pingback: Ukraine-Russia

 122. Pingback: site

 123. Pingback: stromectol 3 mg tablets

 124. Pingback: UKRAINE

 125. Pingback: stromectol australia

 126. Pingback: stats

 127. Pingback: web

 128. Pingback: film.8filmov.ru

 129. Pingback: how long does cialis stay in your system

 130. Pingback: cialis otc

 131. Pingback: what is tadalafil

 132. Pingback: filmgoda.ru

 133. Pingback: A片

 134. Pingback: link

 135. Pingback: video-2

 136. Pingback: sezons.store

 137. Pingback: socionika-eniostyle.ru

 138. Pingback: is buying propecia online legal

 139. Pingback: buy propecia from canada

 140. Pingback: What makes a man happy with cialis online?

 141. Pingback: How can I be a good woman to my man and order kamagra oral jelly?

 142. Pingback: Can you live without cigarettes wellbutrin buy online uk?

 143. Pingback: How many times a day should I drink coffee to lose weight and a hoodia supplements?

 144. Pingback: How do you know a man loves you more than you do how much is sildenafil from canada?

 145. Pingback: video

 146. Pingback: What does quality mean in pharmacy can i buy viagra over the counter uk?

 147. Pingback: icf

 148. Pingback: Soporific prescribing information. Long-Term Effects. can i order propecia for sale?

 149. Pingback: Medicines information. Drug Class. dutasteride warnings?

 150. Pingback: Pills information leaflet. Cautions. paxil cr 25 mg?

 151. Pingback: Pills information quest of patients. What side effects? paroxetine 20 mg?

 152. Pingback: Medicines facts in the interest of patients. Generic Name. abilify 2 mg generic price?

 153. Pingback: use levitra

 154. Pingback: xxxx

 155. Pingback: 9xflix com

 156. Pingback: free video

 157. Pingback: 123 movies

 158. Pingback: Medicament information leaflet. Brand names. hydroxychloroquine 400 mg tablet?

 159. Pingback: What is intimacy to a woman tadalafil daily?

 160. Pingback: How can I make my ex jealous sildenafil 20 mg tablet?

 161. Pingback: Does lemon boost sperm sildenafil citrate for sale?

 162. Pingback: How do you get a girl to notice you at work costco sildenafil cost?

 163. Pingback: How do you know a man loves you more than you do sildenafil 100mg?

 164. Pingback: How do men make love in their heart sildenafil tablets 100 mg?

 165. Pingback: kamagra 50mg

 166. Pingback: kamagra 100mg tablets

 167. Pingback: buy priligy 60mg online cheap

 168. Pingback: Why can't you lay down for 10 minutes after taking antibiotics or buy ivermectin nz

 169. Pingback: How do you know if he is just lonely cenforce 25

 170. Pingback: How much antibiotic is too much likes hydroxychloroquine generic

 171. Pingback: What antibiotics should diabetics avoid without stromectol 3mg

 172. Pingback: Who falls in love faster vidalista 40

 173. Pingback: How can you tell if a man is mature п»їkamagra order online ezzz pharmacy

 174. Pingback: What is Juran Trilogy buy dapoxetine 90mg online

 175. Pingback: renova tretinoin cream 0.02 purchase

 176. Pingback: sildenafil citrate

 177. Pingback: How can I turn my wife on in the mood viagra pfizer 100 mg online

 178. Pingback: What doctor do I see if I think I have a parasite plaquenil for scleroderma

 179. Pingback: kinokrad 2023

 180. Pingback: batmanapollo.ru

 181. Pingback: batmanapollo.ru - psychologist

 182. Pingback: Does Flexeril cause weight gain

 183. Pingback: What is the number 1 prescribed antidepressant

 184. Pingback: Buy Stromectol online | Does water cleanse the liver

 185. Pingback: Cialis india What are the disadvantages of joining gym | Buy Online

 186. Pingback: vidalista 20mg online sildenafil 100mg drug

 187. Pingback: side effects of Zithromax z pak What kind of doctor should you see if you think you have a parasite

 188. Pingback: kamagra 100mg: Welches Potenzmittel wirkt sofort

 189. Pingback: elizavetaboyarskaya.ru

 190. Pingback: levitra pills

 191. Pingback: How long is a 5 mile walk?

 192. Pingback: What do men want in a woman?

 193. Pingback: Do antibiotics strengthen or weaken your immune system - buy ivermectin online

 194. Pingback: How often do guys get hard a day?

 195. Pingback: What to do when you are craving for love?

 196. Pingback: Who carries the twin genetics?

 197. Pingback: What is the strongest inhaler for asthma buy ventolin 2mg without prescription

 198. Pingback: What is the white liquid that comes out of a woman stromectol tablets

 199. Pingback: Comment Appelle-t-on une femme qui ne travaille pas pharmacie viagra

 200. Pingback: What drug is commonly used to treat alcoholics antabuse without a prescription

 201. Pingback: Is 7 days of antibiotics enough

 202. Pingback: Which antibiotics are the safest

 203. Pingback: 2023

 204. Pingback: What are the top 5 antibiotics

 205. Pingback: What kills acne bacteria naturally

 206. Pingback: What is the strongest antibiotic for infection

 207. Pingback: Do bacteria survive antibiotics

 208. Pingback: Can I eat chicken while taking antibiotics

 209. Pingback: What is the easiest way to cure infection

 210. Pingback: Can I delay starting antibiotics

 211. Pingback: How can I protect my liver while taking antibiotics stromectol dose

 212. Pingback: Why do I feel sad on antibiotics

 213. Pingback: levitra vardenafil 20mg

 214. Pingback: use levitra

 215. Pingback: Do antibiotics destroy human cells

 216. Pingback: viagra pill for men near me

 217. Pingback: Do antibiotics make your skin darker

 218. Pingback: When should I take antibiotics

 219. Pingback: ipsychologos

 220. Pingback: Why take antibiotics for 7 days

 221. Pingback: Is 5 days of antibiotics enough

 222. Pingback: What is the biggest problem with antibiotics

 223. Pingback: How do I know if antibiotics are working

 224. Pingback: Treblab - wireless ear buds earbuds bluetooth

 225. Pingback: Is Egg good for liver stromectol for sale

Comments are closed.