EXCESUL DE GREUTATE /OBEZITATEA

Slabeste inteligent !

 

Greutatea corporala este rezultatul factorilor genetici, nutritionali, al mediului (toxine environmentale), al statutului cultural si socioeconomic al persoanei, si reflecta mai ales metabolismul, vazut ca proces vital de sustinere a organismului cu energie. Pana de curand se presupunea ca mancatul excesiv este cauza excesului de greutate/obezitatii, dar adevarul este ca mancatul excesiv este rezultatul unui dezechilibru metabolic – cauza fundamentala a castigului in greutate.

 

Excesul de greutate este o conditie deranjanta pentru foarte multe persoane, care percep in primul rand aspectul inestetic (peste 90%), si abia apoi pe cel legat de riscurile de sanatate (boli cardiovasculare diabet, boli ale vezicii biliare si ficatului, probleme ginecologice etc).   Indiferent de motiv, inlaturarea surplusului de kilograme este o problema esentiala pentru cca 35% din populatie. Statisticile Ascociatiei Romane de Endocrinologie arata ca un sfert dintre romani sunt obezi şi 64% au exces de greutate.

 

Cum afli daca ai kilograme in plus sau daca esti obez ? Facand urmatoarul calcul : greutatea in kilograme a corpului, impartita la patratul inaltimii [ex: greutate = 70 kg, inaltime = 1.72 m; IMC =  20.35].  Compara rezultatul obtinut cu urmatoarele date:

Iar daca rezultatul te nemultumeste, ce este de facut ?

Regim de slabire ? Pastile de slabit ? Folosirea lor are efecte efecte adverse la nivelul sistemului cardiovascular (palpitatii, hipertensiune … pana la atac de cord!) si sistemului nervos central (depresie, insomnie, nervozitate si chiar dependenta – in cazul anumitor pastile de slabit termogenice) si produce dereglari hormonale (mergand pana la infertilitate), metabolice, ale sistemului imunitar etc.  Dar cel mai mare pacat al acestor variante de slabit este ineficienta lor : dupa un timp kilogramele se pun din nou, uneori chiar mai multe decat s-a pierdut in lunile de efort pentru a slabi (efectul yo yo) !

 

 

SUPORTUL INFO-ENERGETIC PENTRU CONTROLUL GREUTATII

 

Centrul EUVITA va ofera programul VitaLITE, un protocol de control al greutatii prin optimizarea starii de sanatate.

Programul VitaLITE pleaca de la urmatoarele constatari :

 • excesul de greutate se datoreaza in 90% din cazuri unor probleme de sanatate specifice fiecarei persoane (disfunctii  metabolice si hormonale, paraziti si microbi, incarcatura toxica etc) si numai 10% se datoreaza alimentatiei incorecte;
 • alimentatia corecta nu se bazeaza pe restrictii calorice sau pe raportul dintre macronutrienti, ci pe faptul ca fiecare persoana trebuie sa isi asigure necesarul de nutrienti conform tipului metabolic, varstei, activitatii etc;
 • grasimea (tesutul adipos) nu este doar un depozit de energie (si inca unul inestetic, de care vrem sa scapam)  ci este un organ endocrin (ca si ovarele, pancreasul, glanda pituitara)  ce influenteaza tot restul corpului si, in special, creierul. Ea, prin intermediul hormonului leptina,  spune creierului ce sa faca in doua  domenii absolut esentiale pentru existenta:  hranitul si reproducerea. Leptina controleaza  senzatia de foame ;  foamea  este un impuls primar, esential, care, stimulat suficient, te va face sa fii flamand si sa incerci sa inmagazinezi cat mai multa energie (grasime). Singura cale de a slabi pe termen indelungat este aceea de a nu fi flamand ; orice incercare de a-ti controla foamea este sortita de la inceput esecului – batalia dintre corp si minte are un singur invingator – corpul !  Din acest motiv, 97% din diete esueaza pe termen lung datorita restrictiei calorice care programeaza organismul sa intre in regim de infometare, avand drept rezultat faptul ca organismul va stoca sub forma de grasime a oricarei cantitati de hrana disponibila.
 • insulina si leptina sunt hormonii esentiali pentru reglarea metabolismului, ce controleaza la nivel celular si global modul de utilizare a grasimilor : ardere, stocare, reparare. In general  oamenii obezi au nivelul de leptina de 5 ori mai mare decat persoanele cu greutate normala, iar acest dezechilibru se poate corecta printr-o dieta specifica in cca 6-10 luni
 • apetitul si satietatea sunt reglate de hipotalamus, care, in plus, regleaza si metabolismul, productia de hormoni, sistemul nervos autonom etc. Centrii de control ai apetitului si satietatii sunt receptivi la stimuli electrici externi. Activitatea hipotalamusului este influentata de: aminoacizi, lipide (DHA), neurotransmitatori (GABA, serotonina, dopamina), vitamine si minerale, toxine (aditivi alimentari, radiatii)  etc.

 

Principiile de baza al programului VitaLITE sunt urmatoarele :

 

(1) Oamenii sunt diferiti intr-un mod predictibil stiintific si au tipuri diferite de metabolism  

Legat de aceasta afirmatie, se pot adauga urmatoarele:

 • fiecare forma fizica este rezultanta combinatiei unice intre glande endocrine functionad variat (metabolism unic)
 • hormonii specifici glandelor endocrine sunt cei care directioneaza depunerea de grasime in anumite zone. Slabirea se poate face numai ajustand valorile hormonilor
 • numarul de calorii consumate este nesemnificativ comparativ cu actiunea hormonilor
 • toxinele ambientale contribuie la aparitia dezechilibrelor hormonale si influenteaza in mod indirect greutatea corporala
 • exercitiul fizic inadecvat tipului metabolic impiedica dizolvarea grasimii.

 

(2) Pentru a slabi, este esential sa optimizam metabolismul, deci sa controlam functionarea coerenta a glandelor endocrine

Pentru controlul functionarii glandelor endocrine este necesar sa reducem/eliminam stresul nutritional, ambiental si mentalo-emotional, adica sa optimizam starea de sanatate a organismului. Aceasta este ordinea corecta a programului de slabire permanenta si inteligenta, care poate fi reformulata astfel :

 

(3)  Nu trebuie sa slabesti ca sa fii sanatos, ci este esential sa fii sanatos ca sa poti slabi !

 

Plecand de la aceste principii, programul VitaLITE isi propune sa se focusese prioritar nu pe excesul de greutate, ci pe deficitele care creaza stres metabolic:   deficitul de energie, deficitul de coerenta (dezechilibre neuro-imuno-hormonale), deficitul de nutrienti energetici si materiali, deficitul de somn, deficitul de miscare etc. Dand corpului nostru ceea ce ii lipseste, il ajutam sa se echilibreze energetico-metabolic (adica sa slabeasca),  fara sa apelam la diete drastice si ineficiente.

Primul si cel mai important pas al programului VitaLITE este evaluarea energetica functionala (= suportul informational) care exploreaza cauzele excesului de greutate specifice fiecarei persoane in parte, cu accent pe disfunctiile endocrine, deficitele nutritionale, incarcatura toxica si/sau infectioasa  si stresul mentalo-emotional.

 

Suportul energetic VitaLITE este constituit dintr-un complex personalizat de terapii neinvazive, care cuprinde:

 • electrolipoliza (“spargerea” trigliceridelor in acizi grasi liberi, solubili in apa, care pot fi excretati prin rinichi)
 • stimularea detoxifierii (rinichi, ficat, piele) si mai ales drenajul linfatic, cu rol de eliminare a excesului de acizi grasi rezultat al electrolipolizei  si toxine
 • echilibrarea hormonala selectiva
 • stimularea metabolismului (daca este cazul)
 • reducerea stresului psihosocial (care sta la baza surplusului de greutate in peste 70 % din cazuri) etc

Intr-un cunvant terapia energetica este cea care “aduce in parametrii” functionarea fiecarui organ si sistem din organism. Ea este sustinuta printr-un complex de terapii personalizat pentru fiecare pacient in parte, in functie de problemele de sanatate manifeste, terenul biologic, influenta mediului (toxine, alergii sau intolerante alimentare, infectii etc), varsta, sex, inaltime, greutate si, mai ales, in functie de  stresul psihosocial si de dorinta de a slabi.  Electroterapia este sustinuta de o alimentatie echilibrata, specifica tipului metabolic care asigura marirea sensibilitatii organismului la variatia nivelelor de leptina si insulina, precum si existenta nutrientilor esentiali in cantitati suficiente pentru a se evita regimul de avarie specific infometarii organismului.

 

Respectand terapia  VitaLITE vei reusi sa slabesti permanent, fara infometare, sa-ti echilibrezi organismul cu efecte benefice sanatatii. Programul de nutritie si deprinderile aferente VitaLITE pot fi folosite intreaga viata, optimizandu-ti organismul si conservandu-ti tineretea la nivel energetic.

 

Adevaratul dar pe care ti-l faci cu programul VitaLITE  nu este o noua silueta, ci sanatatea ta !

 

 

 

REFERINTE:

 • “Effect of electrical stimulation on lipolysis of human white adipocytes”  – Hamida ZH, Comtois AS, Portmann M, Boucher JP, Savard R. – Appl Physiol Nutr Metab. 2011 Apr;36(2):271-5.
 • “Diagnosis and treatment of overweight patients  with equipment of «IMEDIS» [ bioresonance]” – A.S. Mikhailova, O.V. Chebotkova (Center of energyinformation medicine, Samara, Russia) – Proceedings of the XVI International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy” (2010)
 • “Experience of  using bioresonance therapy and homeopathy in combination with short-term starvation when treating obesity” – Bobrovskaya A.N. (Clinical hospital № 83 Medbioextrem, Moscow) – Proceedings of the XI International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy”
 • “Obesity and its correction  by bioresonance therapy, reflexology, homeopathy, psychotherapy” -   O.A. Postnikova, Yu.V. Postnikov (Department of homeopathy and electropunctural medicine TI FMBA, Moscow) – Proceedings of the XVI International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy” (2010)
 • “Algorithm of weight regulation during pre-start period using bioresonance therapy”-  I.V. Yakovets (Moscow, Russia)  – Proceedings of the XVII International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy” (2010)
 • “Obesity and owerweight. Diagnostics and therapy using VRT and BRT (bioresonance)”  -  V.M.Taneva («Formula of health », Burgas, Bulgaria) – Proceedings of the XVIII International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy” (2010)
 • “Application of bioresonance therapy  and homeopathic preparations in treatment of obesity” -  D.A.Kazmirivskiy, E.D. Lykova, E.A. Igoshina, V.V.Makhrinova, S.V.Artemenko ( «EliteMed» ltd, Krasnodar, Russia) -  Proceedings of the XIX International Conference “Theoretical and clinical aspects of application of bioresonance and multiresonance therapy” (2013)
 • “Impact of Biofeedback on Self-efficacy and Stress Reduction in Obesity” - Martin Teufel, Kerstin Stephan, Axel Kowalski, Saskia Käsberger, Paul Enck, Stephan Zipfel, Katrin E. Giel   – Applied Psychophysiology and Biofeedback,  September 2013, Volume 38, Issue 3, pp 177-184
 • “Nerve Stimulation For Treatment of Obesity, Metabolic Syndrome and Type 2 Diabetes” -  John D. Dobak, Hans Nelsz (Leptos Biomedical Inc.) – Patent 7702386