AFECTIUNI TESUTURI CONEXE

 

LUXATIA

Luxatia reprezinta o trauma a unei incheieturi sau ligament cauzata de deplasarea permanenta a doua extremitati osoase ale unei articulatii din pozitia initiala. In general, aceasta se produce in urma unui soc puternic sau din cauza unei miscari bruste, rapide, anormale.

Luxatia se produce prin indepartarea permanenta a suprafetelor articulare, acompaniate de ruptura capsulei, hemartroze si alte leziuni articulare si juxtarticulare. Cand cele doua suprafete articulare nu mai au nici un contact intre ele, este vorba despre o luxaatie completa. Daca mai exista un oarecare contact, leziunea se numeste luxatie incompleta sau subluxatie.

De obicei, luxatiile se produc la glezna, genunchi, cot, mana sau incheietura mainii. In momentul accidentarii, se poate auzi o pocnitura, urmata de durere, fie imediat, fie la doua-trei ore de la incident. Luxatia este des intalnita, indiferent de varsta, cauzata de alunecare, cadere sau, pur si simplu, de o miscare gresita a articulatiei.

 

TENDINITA

Tendinita  este o inflamatie dureroasa datorata suprasolicitarii tendoanelor.  Cauze generale care pot determina aparitia tendinitelor: activitatea sportiva peste tolerata proprie organismului, obezitatea, incaltamintea neadecvata, hidratarea insuficienta, lipsa vitaminelor,  frigul, mobilitatea articulara scazuta, lipsa incalzirii  etc

Cele mai frecvente localizari sunt tendonul achilean (tendinita achileana), fascia plantara (fasceita plantara), tendonul rotulian (tendinita rotuliana), si tendonul cvadricipital (tendinita cvadricipitala).

Tendinita achileana este caracterizata de:  durerea localizata in spatele calcaiului aparuta in timpul mersului/alergarii sau la ridicarea pe varfuri, rigiditate ce dispare odata cu incalzirea tendonului, prezenta unui nodul retrocalcanean, ”trosnitura” sonora la mobilizarea tendonului.

Tendinita se instaleaza de obicei gradat, dupa schimbari bruste ale activitatii sau nivelului de antrenament, purtarea de incaltaminte inadecvata, suprafata de antrenament necorespunzatoare. Femeile care poarta pantofi cu toc si trec la pantofi cu talpa plata pot dezvolta tendinita achileana. Tendonul si musculatura gambei s-au adaptat la o pozitie mai scurta din cauza pantofilor care nu au permis intinderea lor pana la nivelul solului. Pantofii fara toc obliga tendonul sa se intinda peste limita obisnuita, cauzand aparitia inflamatiei.
Leziunile tendonului achilean pot fi cauzate de:

 • suprasolicitare – alergatul sau mersul pe distante mai lungi, intr-un ritm alert, urcatul/coboratul scarilor;
 • tulburarile statice ale piciorului – piciorul plat, pronatia accentuata a piciorului, scurtarea tendonului lui Achile sau a muschilor gambei, deformarea calcaiului sau a altor oase ale piciorului;
 • incaltamintea necorespunzatoare – pantofi cu prea mult sau prea putin suport al boltii plantare, sistem de amortizare inadecvat, suport pentru calcai, tocuri inalte sau incaltaminte uzata;
 • efecte secundare ale unor medicamente – antibioticele din familia fluorochinolonelor, folosite pentru a trata o gama larga de infectii bacteriene, administrate in doze mari, mai mult de 5 zile;
 • accidente – tendon strivit de corpuri grele, in accidente de masina de exemplu, sau retezat partial sau complet de obiecte taioase in timpul unor accidente de munca.

 

EPICONDILITA

Epicondilita este o inflamare a tendoanelor cotului.  se manifesta prin durere si sensibilitate la nivelul tendoanelor din vecinatatea epicondilului lateral sau medial al humerusului. In functie de localizarea afectiunii epicondilita poate fi laterala sau mediala.

Epicondilita laterala mai poarta denumirea de “cotul tenismenului”, fiind mai frecventa la jucatorii de tenis, care isi misca incorect cotul, suprasolicitand tendonul extensor.

Epicondilita mediala este mai putin frecventa decat cea laterala si mai este numita si “cotul jucatorului de golf”, deoarece se intalneste mai ales la persoanele care practica acest sport, insa poate aparea si la inotatori.

In afara sportivilor, exista multe alte categorii ocupationale ce pot suferi de epicondilita:  casieri supermarket, pictorii, macelarii, meşteri-instalatori, gradinarii si  mai ales cei care folosesc calculatorul timp indelungat etc.

 

 

EPICONDILITASUPORTUL INFO-ENERGETIC

Suportul info-energetic este o optiune neinvazive pentru rezolvarea afectiunii curente si pentru prevenirea cronicizarii ei sau a recidivelor la alte articulatii din organism.

Suportul informational este contituit din evaluarea energetica functionala care are rolul de a identifica:  profilul hormonilor  si citokinelor, excesul de enzime proteolitice endogene de tipul colagenazei, elastazei, hialuronidazei, slabiciunea musculara (daca exista), deficitele nutritionale si mineralele toxice care destabilizeaza tesutul conjunctiv, precum si alti factori ce contribuie la imbatranirea acestuia.

 

Suportul energetic este constituit dintr-un complex personalizat si neinvaziv de terapii ce cuprinde: terapie pentru ameliorarea durerii si combaterea hematomului / edemului, stimularea productiei de colagen, terapie pentru tonifierea formatiunilor capsulo-ligamentare, stimularea circulatiei sangvine locale, terapie pentru reducerea aderentelor, terapie pentru  echilibrarea imuno hormonala, stimularea absorbtiei nutrientilor, reducerea stresului traumatic  etc

 

Evaluarea functionala si terapiile energetice sunt integrate in modelul de coaching co-activ pentru sanatate, care ajuta pacientul sa-si activeze resursele proprii pentru a-si transforma sanatatea si a se bucura de o noua calitate a vietii.

 

 

REFERINTE:

 • “Polarity effect of microcurrent electrical stimulation on tendon healing: Biomechanical and histopathological studies”  – Amal F. Ahmed, Sherein S.A. Elgayed,  Ibrahim M. Ibrahim   -  Journal of Advanced Research  Volume 3, Issue 2, April 2012, Pages 109–117
 • “Effectiveness of Microcurrent Therapy in the Management of Lateral Epicondylitis: A Pilot Study” – Lydie O.L. Ho, Wai Lun Kwong, Gladys L.Y. Cheing  – Hong Kong Physiotherapy Journal   Volume 25, Issue 1, 2007, Pages 14–20
 • “Novel Microcurrent Treatment is More Effective than Conventional Therapy for Chronic Achilles Tendinopathy : Randomised comparative trial”  – David Chapman-Jones,  D Hill   -   Physiotherapy  Volume 88, Issue 8, August 2002, Pages 471–480
 • “The Basis for Micro Current Electrical Therapy in Conventional Medical Practice”; JM Mercola, DL Kirsch PhD
 • “E-Lybra Bioresonance Healing And Tennis And Golfers Elbow”  – Beryl Whiting
 • “Electroacupuncture for Achilles Tendonitis” – Ron Elkayam

8 thoughts on “afect. conexe

 1. Pingback: ic stromectol 6 mg

 2. Pingback: hydroxychloroquine company stock

 3. Pingback: ivermectin shelf life

 4. Pingback: ivermectin without prescription

 5. Pingback: ivermectin for children

 6. Pingback: oral ivermectin for lice

 7. Pingback: side effects for ivermectin

 8. Pingback: stromectol for sale otc

Comments are closed.