Emfizem pulmonarEMFIZEMUL PULMONAR

 

Emfizemul  este o afectiune pulmonara aparuta ca urmare a inflamarii micilor alveole pulmonare, ruperii peretilor dintre ele si formarea unor alveole largite (marite) cu tesut cicatrial. Acest lucru provoaca o rigiditate a plamanilor, si o micsorare a zonei din plamani prin care se poate absorbi oxigen. Organismul face un efort mai mare pentru a dilata plamanii, ceea ce solicita in plus inima cand pompeaza sange in plamani, Chiar si cel mai mic efort mareste astfel ritmul inimii, pentru ca ea sa poata furniza suficient oxigen. In majoritatea cazurilor, solicitarea crescuta a inimii duce mai devreme sau mai tarziu la stop cardiac.

Inflamarea alveolelor pulmonare (ce marcheaza debutul emfizemului) este datorata numarului crescut de radicali liberi in zona pulmonara, datorata fumatului (majoritar), poluarii atmosferice sau expunerii profesionale la pulberi.

Emfizemul pulmonar face parte din categoria bolilor pulmonare obstructive cronice si este a patra cauza de deces in tarile avansate tehnologic.

 

SUPORTUL INFO-ENERGETIC IN EMFIZEM 

Protocolul Emfi-STOP ofera informatii despre emfizem inca din faza debutului sau, datorita modificarii specifice a Biocampului, detectabila in cursul evaluarii energetice functionale.

Diagnosticarea precoce reprezinta informatia cea cea mai importanta, deoarece emfizemul este o boala progresiva si incurabila a plamanilor, iar  identificarea se face, in majoritatea cazurilor, atunci cand boala este avansata in proportie de 50-70%, ceea ce scade dramatic posibilitatea de interventie. Diagnosticul precoce permite instituirea unor masuri specifice pentru scaderea nivelul radicalilor liberi si incetinirea evolutiei bolii.

Evaluarea energetica functionala ofera informatii specifice despre tesutul pulmonar, si informatii despre factorii cauzali sau de risc: alergii (minerale, bumbac, praf cereale etc), expunerea la substante chimice (clor, pesticide, hidrocarburi, metale toxice: aluminiu, beriliu, cadmiu), exces elastaza  etc. De asemenea sunt explorate riscul de afectiuni asociate (embolism, insuficienta cardiaca, probleme tesut conjunctiv etc), nivelul radicalilor liberi, deficite nutritionale etc.

Terapiile energetice propuse folosesc microcurenti pentru a stimula detoxifierea tesutului pulmonar si circulatia aferenta, cresterea oxigenarii, reducerea inflamatiei si a radicalilor liberi etc. In cazul in care emfizemul se datoreaza fumatului, se asigura terapie-suport pentru eliminarea adictiei la nicotina.

 

REFERINTE: