PRINCIPII SI METODE

PENTRU RESTABILIREA SANATATII

***

Fiinta umana este cel mai complex sistem autoadaptiv: colectia de simptome numita “boala” reprezinta fie raspunsul organismului la factorii perturbatori tranzitorii/minori (cazul bolilor acute, sindroamelor somatice functionale), fie incercarea organismului de a functiona la parametrii suboptimi sau de a supravietui in fata unei perturbatii majore (cazul bolilor cronice).

aura_001AProcesul de restabilire a sanatatii (“vindecarea”) reprezinta modelarea activitatii organismului astfel incat aceasta sa ajunga in domeniul de functionare stabila din punct de vedere energetic si metabolic. Modelul medicinei alopate nu adreseaza vindecarea, ci doar suprimarea simptomelor si este incompatibil cu descoperirile stiintifice din ultimii 20 de ani din biologia moleculara sau cu principiile medicinei energetice traditionale, verificate in practica milenara. Acest model adreseaza cu cel mai mare succes bolile infectioase si traumele, dar este ineficient in fata conditiilor multiple, concurente implicate in bolile cronice complexe caracteristice declinului sanatatii din ultimii 50-60 de ani.  Este necesar un nou model al medicinei care sa inglobeze traficul informational complex revelat de amestecul inovativ si creativ dintre stiinta si arta, istorie si modernism, conexiunea corp-minte-spirit care modeleaza medicina astazi.

Noul model al medicinei trebuie sa fie organizat in jurul unei  teme – un principiu calauzitor care sa explice vindecarea si sa reflecte dimensionalitatea multipla a omului, integrat intr-un mediu la fel de divers si unic.

*

Aceast principiu este COERENTA, ca tendinta macro de auto-organizare a sistemelor (descresterea entropiei = cresterea negentropiei – organizarea tip holograma sau fractal a Universului).   Coerenta la nivelul fiintei umane este sanatatea: reformuland,  sanatatea reprezinta functionarea coerenta, sistemica a tuturor planurilor fiintei umane la toate nivelele de organizare (de la micro: celula pana la macro:  interactiunea cu mediul natural si social). Principiul functionarii coerente se regaseste atat in medicina functionala (pentru functionarea coerenta in planul fizic: echilibrarea metabolica), cat si in medicina energetica: traditionala sau stiintifica (pentru functionarea coerenta a tuturor planurilor energetice) – abordari ce constituie sursa de inspiratie pentru modelul EuVITA.

Mai mult, coerenta sistemelor poate fi explicata in contextul fizicii cuantice prin existenta planului informational.  Desi Energia este necesara ca forta ce pune lucrurile in miscare in Univers, pentru ca acesta sa fie într-o stare de evolutie, dinamica, de fapt Informatia este cheia organizarii sale, a tiparelor, formelor si functilor sale. In corpul uman, energia asigura o actiune fiziologica, dar informatia sta la baza a ceea CE face corpul, DE CE o face si CUM. Organismul la nivel celular trebuie sa lucreze cu o precizie uimitoare si cu o sincronizare fina, pentru a gestiona eficient milioane de reactii chimice si activitati moleculare în fiecare secunda. Se poate face acest lucru datorita campurile de informatii care-l dirijeaza la nivel sub-celular – cel mai probabil, la nivel cuantic.

Restabilirea sanatatii (Vindecarea personala ViP) se realizeaza in primul rand prin re-modelarea info-energetica si cresterea coerentei.

ViP are ca punct de plecare modelul sanatatii vazuta ca echilibru dinamic optimizat, comunicare multi-nivel  si coerenta la nivelul Matricii Umane Multidimensionale.  El se bazeaza pe:

 • capabilitatea de auto-reglare a organismului uman vazut ca sistem complex adaptiv (teoria neg-entropiei)
 • unicitatea biochimica   (Roger J. Williams, 1956) si biofizica (Julia Tsuei, 1996) a organismului uman, avand drept corolar unicitatea raspunsului la stresori, dar si  la terapii si suplimente nutritionale;
 • unicitatea complexului cauzal generator de “boala” in planul fizic, provenita din unicitatea raspunsului la stresori si din  combinatia unica de stresori interni/externi  (complex cauzal multi-factorial)
 • teoria bolii ca raspuns evolutiv la transformarile macro din mediu  etc
 • modelul EuVITA de integrare a planurilor fiintei umane

*

Centrul  EuVITA  ofera suport multi-nivel pentru vindecarea personala ViP  astfel:

Nivel 1:  Analiza complexa a sistemului adaptiv “OM” pentru:

 • identificarea disfunctiilor sistemice:  in planul orizontal/ fizic (procese reactive prezente, teren biologic, verigile slabe, complicatii si riscuri etc) si in planurile verticale /energetice (localizarea perturbatiilor)
 • identificarea modului de raspuns al organismului si al stadiilor de boala: pozitii scari Seyle si Reckeweg
 • identificarea cauzelor disfunctiilor = complexul cauzator de boala (interactiuni orizontale: mediu intern vs. mediu extern, interactiuni verticale descrise in psihoneuroimunologie, meta-medicina etc)  cu ajutorul  metodelelor specifice bioinformaticii (in special  prelucrarea numerica a semnalelor medicale):  analiza raspunsului electrofiziologic evocat, cautare armonici, analiza coerenta semnale etc. Acest tip de DATA MINING se bazeaza pe capabilitatile tehnice ale aparatului SCIO si pe accesul la informatiile stocate in baze de date relationale privind conexiunile cauzale si/sau asociative intre nutrienti, toxine si afectiuni. Partea de DATA MINING reprezinta aportul unic pe care il aduce EuVITA la restabilirea sanatatii voastre;

Nivel 2:  Suport extern pentru redobandirea coerentei in functionare prin  eliminarea/reducerea stresorilor, reabilitarea verigilor slabe, deblocarea buclelor de reglaj, modelarea dinamica a proceselor existente la nivel celular si sistemic etc. Programul EuVita ofera o gama completa de terapii energetice ce adreseaza toate nivelele de organizare ale organismului:

 • la nivel celular terapiile urmaresc eliberarea memoriei celulare, detoxifiere si nutritie celulara;
 • la nivel intermediar (organe si sisteme) : sunt aplicate oscilatii corespunzatoare starii de sanatate si fiecare subsistem este „fortat” sa mentina aceste oscilatii cat mai mult timp posibil;
 • la nivel sistemic, suportul energetic oferit urmareste cresterea entropiei pe termen foarte scurt pentru a forta mecanismele de autoreglare sa iasa din faza de Adaptare/Epuizare si sa actioneze pentru restabilirea echilibrului energetic si metabolic (COERENTA)

Deoarece se lucreaza direct cu caracteristicile electrice ale pacientului, terapiile multinivel sunt  personalizate in mod real. Ele reprezinta o combinatie unica si dinamica de terapii energetice stiintifice (BRT, microcurenti, biofeedback, electro-acupunctura, electrochelare, imagerie ghidata etc).

Nivel 3: Suport extern pentru optimizarea functionarii pentru vitalitate maxima, rezistenta si performanta intelectuala / sportiva,  dezvoltare personala  etc. Acest suport extern este:

1)     energetic, printr-o combinatie specifica de electroterapie, terapie ortomoleculara/ saruri Schuessler, nutritie,  etc;

2)     informational, prin terapie NLP, imagerie gidata, electrohipnoza, aromaterapie (esente florale, flori Bach) si coaching co-activ pentru integrarea datelor si “self-care” (evolutia personala).

***

CONCLUZII

Cea mai importanta informatie pentru restabilirea sanatatii este aceea ca functionarea complexa a fiintei umane este determinata de planurile energetice si informationale. Daca re-modelam aceste planuri, atunci vom controla ce se intampla in fiinta noastra (98%  Energie) si ne putem vindeca si optimiza viata.

 

EuVITA:  “Changing the way we look to our body and the body itself”