ELECTROMEDICINA

 

Electromedicina este definita ca un domeniu al medicinei ce foloseste tehnologii electronice si energetice pentru diagnosticul si tratamentul unei largi varietati de simptome fizice, afectiuni si boli.  Marea majoritate dintre noi am beneficiat deja de electromedicina: analizele EEG, EKG, EMG etc toate capteaza prin senzori specializati informatia energetica existenta despre activitatea creierului, inimii, muschilor.

electromed4 70

Dezvoltarea bioelectronicii a facut posibila si captarea altor informatii despre campul electromagnetic uman, si mai ales analiza lor in timp real, folosind tehnici DSP.  Din acest motiv, electromedicina a cunoscut o dezvoltare uriasa in ultimii 50 de ani, mai ales in Rusia, Germania, SUA, China, Italia, Suedia etc.

S-au acordat 19 premii Nobel pentru descoperiri in biologie si medicina legate de activitatea electrica a celulelor, tesuturilor, organelor.

Au aparut teorii complexe despre anatomia energetica a corpului uman si modul in care componentele energetice interactioneaza pentru sustinerea proceselor din lumea vie:

 • Robert O. Becker (State  University of New York)  a descoperit existenta unui sistem de control si transmisie a datelor bazat pe curent continuu, pe care el il numeste al 4-lea sistem nervos.Acest curent continuu extraneuronal este cel care induce cresterea, vindecarea, regenerarea organismului.
 • Björn Nordenström (prof. Institutul Karolinska din Stockholm, fost Presedinte al Comitetului Nobel), a propus un model nou si distinct de sisteme de control bioelectrice, pe care l-a numit  circuite electrice biologice inchise (BCEC).

***

Electrodiagnosticarea, definita ca orice tehnica ce implica masurarea campului electromagnetic emis de corpul uman, este o metoda analitica si precisa, ce cuprinde o gama larga de tehnici si metode, incepand de la electrodiagnosticarea clasica: EKG, EEG, EOG si EMG, potentiale evocate EPR (electrophysiologic response),  etc  si terminand cu electrodiagnosticarea moderna ce implica alte tipuri de masurari electromagnetice (ex. EIS = Electrical Impedance Spectroscopy) sau tehnici noi de analiza ale semnalelor deja cunoscute (de ex: analiza spectrala a semnalelor EEG, EKG).

Cristalizarea modelului energetic al fiintei umane, a condus la aparitia unor metode noi, neconventionale de investigatie a componentei electromagnetice a campului:  EDS/EAV si B-RT (biorezonanta) etc. Aceste metode analizeaza emisiile energetice ale corpului uman (unde radio provenite de la organele interne (inima, artere), unde infrarosii provenite de la cap si restul corpului, unde optice emise de piele – Dr. Ludwig, Brugeman Institute) precum si structurile energetice concentrate (chakre, meridiane).

In acest moment exista mii de studii care atesta eficienta acestor metode de diagnostic. Cu toate acestea, medicina “oficiala” este inca reticenta, dar acest lucru nu trebuie sa ne mire, deoarece i-au trebuit medicinei alopate 12 ani  ca sa fie convinsa de valoarea electrocardiografului –  si inca 12 ani ca sa recunoasca oficial acest lucru (premiul Nobel 1924  pentru inventia lui Willem Einthoven din 1901).

***

EAV/EDS

EAV (electroacupunctura dupa Voll), numita si EDS (Electro-Dermal Screening) a fost inventata de medicul Reinhold Voll in jurul anului 1953. Ea ofera o evaluare energetica a individului, printr-o tehnica neinvaziva si rapida de screening pentru determinarea dezechilibrelor energetice. Se exploreaza:  conditiile de sanatate cronice, afectiunile inflamatorii si degenerative in stadii incipiente, incarcatura toxica a organismului (inclusiv biotoxine), alergiile si intolerantele alimentare etc si se poate evalua stresul geopatic sau compatibilitatea subiectului cu medicamente/suplimente.

EAV este o metoda de diagnostic si tratament neinvaziva, nedureroasa, fara efecte secundare, rapida si versatila – permite evaluarea tuturor organelor si tesuturilor. Este o metoda sigura pentru detectia infectiilor latente. Este o metoda eficienta in preventia bolilor, in special a celor degenerative.

Metoda EAV a fost testata si documentata peste un deceniu in cadrul spitalelor din Germania, dupa care s-a raspandit in toata Europa, unde se estimeaza ca exista in prezent peste 25000 practicieni.  Electroacupunctura EAV este decontata de casa de asigurari din Germania din 1987 pentru conditii de sanatate la care tratamentul alopat nu are efect.

Dr. R. Voll a fost recunoscut oficial, fiind distins cu Medalia de aur de catre papa Paul al VI-lea in 1966 pentru for the exceptional merits for the ailing humanity and for forming the electro accupunture diagnostic methods”. De asemenea a primit Medalia Gufaland (medalia de stat) a RFG in 1974.

In SUA aparatele EAV sunt privite ca dispozitive pentru analiza raspunsului galvanic al pielii (GSR-Galvanic Skin Response) si intra in categoria dispozitivelor medicale clasa a II -a cf. FDA.

 

 

Terapia de bioreglare (B-RT) / Biorezonanta

B-RT este o metoda energetica, care foloseste principiul biofeedback-ului unor  semnale electromagnetice  specifice organismului (sau unui organ singular)  in procesul de vindecare. Oscilatiile proprii din spectrul de emisie al organismului uman  sunt utilizate  in scop terapeutic prin doua actiuni specifice: (a) de inversare si extinctie a frecventelor dizarmonice; (b) de amplificare ale undelor de slaba amplitudine armonice. Primul tip de biorezonanta  este considerat oficial a fi metoda MORA, descrisa in 1977 de catre Morel si Rasche, dar inca din 1930  Royal Rife  a descoperit ca fiecare tesut  are o  frecventa proprie de rezonanta, denumita MOR (Mortal Oscillatory Rate)  iar generatorul sau de frecvente, Rife Bean Ray, poate fi considerat precursorul aparatelor de biorezonanta actuale. Mai tarziu, in 1936, George Lakhovsky a prezentat si a dezvoltat MWO (Multi-Wave Oscillator) cu care a vindecat diferite patologii la plante si animale.

Biorezonanta a beneficiat apoi de doua descoperiri majore:

- in 1975, dr. Fritz Popp a descoperit ca ADN-ul este prima structura care emite ritmuri endogene. Prin emisia de fotoni pentru organism prin semnale electromagnetice, ADN-ul instruieste celulele cum sa functioneze coerent / armonic.  Acest proces incepe la conceptie si continua permanent de-a lungul duratei de viata a unei persoane.

- in 1978, savantul australian Ross Adey a descoperit un al doilea centru de comunicare in interiorul corpului. El a stabilit ca membranele celulare oscileaza (sau rezoneaza), in functie de cerintele celulare, pentru a crea o “fereastra biologica”, cunoscut sub numele de “fereastra lui Adey.” Fiecare “fereastra” are frecventa masurabila si bine definita,  amplitudine si o faza care au game discrete proiectate pe diferite caracteristici ale undei. Numai o “fereastra” activa poate fi utilizata in transferul de informatii si pentru a incuraja activitatile de adaptare. Acest lucru creeaza o selectivitate naturala in celule si tesuturi. Prin alternarea ferestrele biologice ale unui sistem, se produc schimbari functionale, cunoscuta ca schimbare de faza. Aceasta modificare ajuta organismul sa se adapteze la schimbarile de mediu, fie ele endogene (din interiorul organismului) sau exogene (din afara organismului).

Rezultatele acestor descoperiri inseamna ca ADN-ul si membranele celulare sunt centri  atat de transmisie cat si de receptie a bio-comunicarii electromagnetice dintr-un organism. Aceste doua centre mentin ordinea si integritatea , chiar si atunci când exista campuri electromagnetice in afara corpului cu o intensitate mai mare. Ele reorganizeaza sincronizarea interna ( starea de inductie coerenta ) ; organizeaza activitatea celulara prin intermediul unitatilor biologice mai mari, cum ar fi organele; si, mai important, creaza selectivitatea naturala, pentru a preveni uzura organelor noastre. Atata timp cat acesti centri functioneaza corect si comunicarea intre tesuturi, organe si subsisteme nu este afectata sau perturbata, organismul isi mentine ordinea, integritatea, sincronismul si selectia naturala. Daca aspectele patologice ale selectiei naturale sunt exprimate sau transferul si prelucrearea semnalului in cadrul unui organism nu este satisfacatoare, atunci adaptabilitatea este compromisa si duce la tulburari functionale si boli. Scopul principal al terapiei de  bioreglare este de a corecta aceasta degenerare.

Aceste descoperiri majore au evidentiat rolul stimulilor electromagnetici slabi la nivelul macro al organismului, consolidand astfel conceptul de biorezonanta. Ele reprezinta fundamentul unor principii esentiale din bioinformatica: 1) fiecare pacient trebuie sa fie tratat individual; 2) modificari mici pot genera efecte mari;  3)  tratamentul ideal trebuie sa utilizeze setul de frecvente proprii ale pacientului.

Noile principii s-au impus intr-o perioada de dezvoltare fara precedent a bioelectronicii si, ulterior, aparitia bioinformaticii, care au propulsat aparitia unui numar urias de aplicatii de investigatie/explorare si control a sistemelor vii prin analiza spectrala.

Astazi exista sute de aparate de biorezonanta in lume, din pacate destul de diferite calitativ ca sensibilitate si performante.  Cele mai utilizate sunt: SCIO, Metatron,  Bicom, Vega, MulticomBest, Retec 2000  etc

 

 

 

Referinte:

- “Science and Human Transformation: Subtle Energies, Intentionality and Consciousness”, William A. Tiller 2001, 2005.

- “The Phenomenon of Medicine Testing in Electroacupuncture According to Voll”,   Voll, Reinhold, MD;  American Journal of  Acupuncture, Vol. 8, No. 2, Apr.-Jun. 1980

- “Twenty Years of ElectroAcupuncture Diagnosis in Germany. A Progress Report “,  Voll R.,  American Journal of  Acupuncture 1975; 3(19):7-17

- “Electroacupuncture: A True and Legitimate Preventive Medicine.”,  Madill, P;   American Journal of Acupuncture 7 no. 4 (Dec, 1979): 279-292

- “Scientific support for electrodiagnosis: Relationship to homœopathy and acupuncture”, F. Fuller Royal, Daniel F. Royal,  British Homoeopathic journal 07/1991

- Chen KG. The Science of Acupuncture–Theory and Practice: II. Electrical Properties of Meridians, With an Overview of the Electrodermal Screening Test. IEEE Engineering in Medicine and Biology Magazine, 1996;15(3):58-63.

- Chen KG. The Science of Acupuncture–Theory and Practice: III. Applying Quantum Interference to EDST Medicine Testing. IEEE Engineering in Medicine and Biology Magazine, 1996;15(3):64-66.

- “ElectroDermal Analysis:  A Scientific Correlation with Pathophysiology”, Arthur Dale Ericsson, Kenneth Pittaway, and Rongjian Lai, http://www.biomeridian.com/electrodermal-analysis.htm

- “The Fields of Life. New York”,   Burr, H.S., Ballantine, 1972

- “Achieving Optimum Health: Bio-Energetic Medicine and the Coming Revolution in Healthcare” -  William Leslie Bergman, M.D., Hahnemann Health Associates, New York

- “An Introduction to the Theory and Practice of German Electroacupuncture and Accompanying Medications”, Baker, David W., American Journal of Acupuncture, Vol. 12, No. 4, Oct.-Dec. 1984

- “Research advances in the electrical Specificity of Meridians and Acupuncture Points”, Zhu Zong-xiang; American Journal of Acupuncture 9 no. 3 (Jul/Sep 1981): 203-215

- “The Past, Present, and Future of the Electrodermal Screening System (EDSS)”,  Tsuei JJ. Journal of Advancement in Medicine, 1995;8(4):217-232.

-  “The Science of Acupuncture–Theory and Practice: I. Introduction”,  Tsuei JJ;   IEEE Engineering in Medicine and Biology Magazine, 1996;15(3):52-57.

-  ”Comparative Study of 400 Subjects Electro-dermal Screening Test with Contemporary Routine Physical Examination, Including: Urine, Stool, Biochemistry, X-ray, EKG, and Dental Evaluation, and Traditional Clinical Diagnosis”,  Tsuei JJ, Wang WK, Chen KG.,  R.O.C. National Science Council Reports, Aug. 1992 – July 1993

-  “Study of Pesticide Residues in the Bodies of Workers at a Chemical Factory by Bioenergetic Measurements”. Tsuei JJ, Chun C, Lu CY.;     R.O.C. National Science Council Reports, Apr. 1988 – Mar. 1989

- “Effect of Non-Hertzian Scalar Waves on the Immune System”, Rein, G.;  The U.S. Psychotronics Association Journal. 1989

- “Early diagnosis of liver disorders with aid of the electrodermatogram”, Regelsberger H. , Seydewitz, Medizinische 25(47):1743-6 (1957)

- “Food Allergy Study Utilizing the EAV Acupuncture Technique”,  Tsuei, J.J.; et al.;   American Journal of Acupuncture 12 no. 2 (Jun, 1984): 105-116

-  “A double blind, randomized, controlled investigation of electrodermal testing in the diagnosis of allergies”,   Krop J., Lewith GT, Gziut W. ;    J Altern Complement Med. 1997;3:241-248

- “Towards the development of a mathematical model for acupuncture meridians”, Friedman M. A., Acupuncture Electro. Ther. Res. Vol. 14,  No. 3-4, 1989: 217-226.

- “Position Paper on Electroacupuncture Biofeedback ratified by the California Acupuncture Association”, Tucker, D. - included in California Acupuncture Association Completed Scope of Practice. Mar. 14, 1993

-  “Evoked Elecrical Conductivity on Lung Acupuncture Points in Healthy Persons and Lung Cancer Patients”,  Sullivan, S.G.;   American Journal of Acupuncture 13 no. 3 (1985): 261  – experiment UCLA School of Medicine

- “Determination (by Vega test)  of neutralization point for allergic hypersensitivity”, Dr Anthony D. Fox

- “Applications of Avatar (EAV) Analysis” -  Dr. Andrea Ferretti

- ”EAV: Ursachenforschung, Hierarchisierung von Störfaktoren und Therapie in einem”,  dr Michael Thyson,  Präsident der Deutschen Gesellschaft für Elektroakupunktur

“Elektroakuppunkturverfahren”,  O.Bergsmann, Wiener Internationale Akademie für Ganzheitsmedizin, Facultas-Verlag Wien,1992

-  “Comparison of ecological testing with the Vega test method in identifying sensitivities to chemicals, foods and inhalants”,  Krop, J., Swiertzek, J., Wood, A.;  American Journal of Acupuncture 1985, 13:253-259

- “Pilot- Doppel-Blindstudie mit EAV zur Biokompatibilität von Zahnmetallen und Meßwertsicherheit”, Prof. Dr.med dent Siebert FUniversität Berlin.1996

- “The Clincal Value of Bioimpedance Analysis (BIA) in combination with Dermal Conductance Analysis (DCA)” – Prof.Charles McWilliams, 2011

- “Assessment of fat free mass using bio-electrical impedance measurements of the human body”,   Lukaski, H.C., Johnson, P.E., Bolonchuk, W.W., Lykken, G.I.  Am. J. Clin. Nutr., 41: 810-817, 1985.

- “Bioresonance. Main principles of bioresonance and electromagnetic therapy”, Korkmazov MIu., Vestn Otorinolaringol. 2008;(2):59-61

- “Diagnosis Energy Emission Analysis (DEPT) for the evaluation of bioinformative therapies” – Dr. Tommaso Casalnuovo, Center for Integrative Medicine ISCUB Lecce

- “Unconventional diagnostic and therapeutic methods in environmental medicine” – Oepen I.; Gesundheitswesen 1998 Jul;60(7):420-30.

- “Lymphedema treatment by means of an electro-medical device based on bioresonance and vacuum technology” – Cavezzi A, Paccasassi S, Elio C., International Angiology,  2013 Aug;32(4):417-23.   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23822945

- “Information-wave technologies: rationale and guidelines for their use in pediatrics” – Poriadin GV, Obrubov SA, Ivanova AO, Bespaliuk IuG, Kliuchnikov SO, Demidova MIu, Svirchevskiĭ IV, Kuznetsova EA, Patol Fiziol Eksp Ter. 2009 Jul-Sep;(3):20-3.

- “Low-Frequency Bio-resonance Intracranial electrical stimulation (BIES) in the treatment of neurocirculatory asthenia and essential hypertension” – Lapshin VP, Burenko BN, Golovkina OL, Seraia EV, Savina OG.;    Klin Med (Mosk). 1997;75(2):28-30  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9157210

- “Low-frequency electromagnetic stimulation may lead to regression of Morris hepatoma in buffalo rats” – Fedorowski A1, Steciwko A, Rabczynski J.;  J Altern Complement Med. 2004 Apr;10(2):251-60;   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15165406

- “Effect of bioresonance therapy on antioxidant system in lymphocytes in patients with rheumatoid arthritis” – Islamov BI, Balabanova RM, Funtikov VA, Gotovskii YV, Meizerov EE.;    Bull Exp Biol Med. 2002 Sep;134(3):248-50.

- “Effect of bioresonance therapy on protein synthesis in human blood lymphocytes” – Islamov BI, Gotovskiĭ IuV, Akoev VR, Zaripov MM, Bobrovskiĭ RV, Islamova KhS, Belova NA, Chaĭlakhian LM.;   Dokl AkadNauk. 1995 Apr;341(4):561-5.

- “Retrospective surgery study of the therapeutic effectiveness of MORA bioresonance therapy with conventional therapy resistant patients suffering from allergies, pain and infection diseases”  Eckart Herrmann, Michael Galle, Institut für Biophysikalische MedizinEuropean Journal of Integrative Medicine 3 (2011) e237–e244, http://www.jpchapuis.net/TextesInfo/HerrmannGalleEUJIM3-2011.pdf

122 thoughts on “Electromedicina

 1. Pingback: stromectol upset stomach

 2. Pingback: hydroxychloroquine price

 3. Pingback: stromectol reddit

 4. Pingback: stromectol tablets uk

 5. Pingback: how quickly does ivermectin work

 6. Pingback: ivermectin expiration date

 7. Pingback: how does ivermectin work

 8. Pingback: cialis without prescription usa

 9. Pingback: hydroxychloroquine for sale on amazon

 10. Pingback: stromectol 12mg for sale online

 11. Pingback: generic cialis tadalafil uk

 12. Pingback: ciprofloxacin to treat uti

 13. Pingback: Anonymous

 14. Pingback: Anonymous

 15. Pingback: ivermectin generic

 16. Pingback: ivermectin price canada

 17. Pingback: generic cialis

 18. Pingback: cost of generic viagra

 19. Pingback: invermectin

 20. Pingback: what is tadalafil

 21. Pingback: cialis cheap cialis

 22. Pingback: cheap sildenafil online in usa

 23. Pingback: cost of cialis

 24. Pingback: tadalafil 5mg

 25. Pingback: cialis for bph

 26. Pingback: stromectol 3 mg

 27. Pingback: sildenafil tablets for men

 28. Pingback: how to buy sildenafil tablets

 29. Pingback: generic

 30. Pingback: tadalafil bnf

 31. Pingback: cialis without a doctor prescription usa

 32. Pingback: prednisone online purchase

 33. Pingback: thuoc prednisone 20mg

 34. Pingback: covid pill merck

 35. Pingback: where to buy cialis in australia

 36. Pingback: cheap cialis

 37. Pingback: warnings for tadalafil

 38. Pingback: ivermectin 0.08 oral solution

 39. Pingback: how to order generic viagra online

 40. Pingback: side effects for prednisone

 41. Pingback: cialis without a doctor prescription

 42. Pingback: live casinos online deals indian best casino

 43. Pingback: cialis dosis

 44. Pingback: how to buy cialis from canada

 45. Pingback: how to order ivermectin online

 46. Pingback: ivermectin ingredients for humans

 47. Pingback: online casino real money no deposit

 48. Pingback: cialis tablets

 49. Pingback: viagra connect usa

 50. Pingback: generic cialis tadalafil

 51. Pingback: stromectol dosage scabies

 52. Pingback: ivermectin 6mg tablet for lice

 53. Pingback: ivermectin pills canada

 54. Pingback: ivermectin ebay

 55. Pingback: ivermectin tablets

 56. Pingback: ivermectin tablet 1mg

 57. Pingback: how much is generic cialis

 58. Pingback: cialis generic

 59. Pingback: buy ivermectin 3 mg for humans

 60. Pingback: buy ivermectin online uk

 61. Pingback: buy ivermectin 6mg otc

 62. Pingback: generic lasix for sale

 63. Pingback: can you buy furosemide otc

 64. Pingback: how to get ivermectin australia

 65. Pingback: stromectol 12mg online

 66. Pingback: stromectol where to buy

 67. Pingback: ivermectin paste for humans

 68. Pingback: ivermectin 6 mg tabs

 69. Pingback: ivermectin dr pierre kory

 70. Pingback: how to take cialis 20mg

 71. Pingback: play luckyland

 72. Pingback: buy ivermectin for humans australia

 73. Pingback: hydroxychloroquine 200 mg

 74. Pingback: stromectol tablets

 75. Pingback: ivermectin 1mg

 76. Pingback: stromectol buy

 77. Pingback: cialis free walmart coupons

 78. Pingback: dengue ivermectin

 79. Pingback: uttar pradesh ivermectin

 80. Pingback: ivermectin 0.5 lotion india

 81. Pingback: generic cialis otc

 82. Pingback: ivermectin 6mg dosage

 83. Pingback: hydroxychloroquine tablets

 84. Pingback: tadalafil indian brands

 85. Pingback: ivermectin 6mg

 86. Pingback: ivermectin dosage

 87. Pingback: meritroyalbet

 88. Pingback: madridbet

 89. Pingback: meritroyalbet

 90. Pingback: eurocasino

 91. Pingback: bahis siteleri

 92. Pingback: ivermectin for humans for sale

 93. Pingback: meritroyalbet

 94. Pingback: 3particularly

 95. Pingback: 3enquiries

 96. Pingback: ivermectin use in india

 97. Pingback: stromectol buy online uk

 98. Pingback: click to visit

 99. Pingback: generic cialis at walmart

 100. Pingback: cialis 5mg

 101. Pingback: A片

 102. Pingback: meriking

 103. Pingback: hydroxychloroquine para que sirve

 104. Pingback: madridbet

 105. Pingback: hydroxychloroquine for sale

 106. Pingback: meritking

 107. Pingback: sildenafil 100mg kamagra

 108. Pingback: how to buy propecia in australia

 109. Pingback: buy propecia 84

 110. Pingback: grandpashabet

 111. Pingback: buy cenforce 150mg

 112. Pingback: vidalista 80 mg

 113. Pingback: vardenafil generic from india

 114. Pingback: stromectol 3mg tablet

 115. Pingback: fildena 150mg pills

 116. Pingback: film

 117. Pingback: fuck google

 118. Pingback: mangalib

 119. Pingback: x

 120. Pingback: 9xflix

 121. Pingback: xnxx

 122. Pingback: 123movies

Comments are closed.