TERAPII NEINVAZIVE 

Terapia energetica, definita ca orice manipulare a Biocampului in vederea restabilirii homeostazei, este total diferita de tratamentul medical clasic. Tratamentul medical clasic suprima simptomele suparatoare pentru organism (dar nu si boala propriu-zisa sau cauzele ce au produs-o), in timp ce medicina energetica recunoaste in simptome o incercare a organismului de a se adapta la si/sau a se apara de diferiti stresori  si incearca sa indeparteze stresorii (detoxifiere, relaxare) si sa echilibreze organismul.

***

ELECTROTERAPIA

Electroterapia este cunoscuta si aplicata intens inca din sec. XIX, dar ultimii 30 de ani au adus o noua pleiada de terapii si sute de dispozitive cu performante foarte diverse. Cele mai cunoscute terapii energetice implementate folosind dipozitive electronice sunt: biorezonanta (BRT), biofeedeback / neurofeedback,  metoda Rife, electroacupunctura EAV (mai eficienta decat acupunctura clasica cu 30-60% – dr. Corneliu Moldovan), TENS, CES (stimulare electro-craniala), EMS (electric muscle stimulation)/ MENS, ECT (electro-convulsive therapy),  FSM (Frequency-Specific Microcurrent, care creste productia de energie la nivel celular cu pana la 500% favorizand vindecarea locala – Cheng, 1987) etc

Dezavantaje – actiune LENTA (de obicei luni, dar si ani in bolile cronice si degenerative), dar AVANTAJ ESENTIAL: actiune la nivelul CAUZELOR DISCERNABILE, ceea ce duce in timp la VINDECARE sau remisia bolii.

 

Electroterapia cu aparatul SCIO este o terapie energetica neinvaziva (microcurenti de joasa frecventa, la nivele biologice) ce cuprinde cele mai importante metodede uz general  (plus cateva proprii):

B-RT  (BioRegulation Therapy, Biorezonanta)

Terapia B-RT  se bazeaza pe capacitatea sistemelor autoadaptive de a-si ajusta frecventele proprii la valorile “ideale”.

B-RT are indicata in boli endocrine, respiratorii, boli autoimune, boli hepato-digestive, cardio-vasculare, renale, stimularea sistemului nervos, dureri de cap, alergii, astm, boli degenerative, boli de ochi,  insomnie, infectii fungice, paraziti  etc

 

BIOFEEDBACK-ul

Biofeedback-ul este o terapie bazata pe conexiunea dintre minte si corp, care ajuta pacientul sa-si influenteze sistemul nervos autonom (acea parte a SN care controleaza functiile fizice involuntare: tensiunea arteriala, ritmul cardiac, tensiunea musculara, frecventa undelor cerebrale etc). Biofeedback-ul este o terapie de auto-reglare, eficienta in urmatoarele conditii:   hipo- sau hipertensiune, probleme gastrointestinale (ulcer, sindromul de intestin iritabil, bola Crohn), incontinenta urinara sau fecala, cistita interstitiala, dezordine temporo-mandibulara, dureri de spate, paralizie si alte probleme de miscare, bruxism, aritmie cardiaca, bufeuri la menopauza etc. O forma speciala a biofeedback-ului se focuseaza pe sistemul nervos central si creier, avand efecte benefice in: ADHD, autism,  migrene si alte tipuri de dureri de cap, insomnie, adictii, stres, anxietate, rau de masina, probleme invatare etc

 

ELECTROACUPUNCTURA

EAV (electroacupunctura dupa Voll)  este o metoda de diagnostic si tratament utilizata pentru deblocarea meridianelor energetice. Aceasta terapie este utila in:  hipertensiune, boli autoimune, astm, dureri de cap, infectii cronice, boli neurodegenerative, congestie hepatica, duodenita / ulcer, colelitiaza, nefrolitiaza, anexita, artrita, artroza, anxietate, depresie etc.

Electroterapia ofera oportunitati noi de tratament pentru o gama extrem de mare de afectiuni : inflamatie, afectiuni endocrine, boli infectioase, boli cardiovasculare, boli digestive, osteoporoza, traume etc dar si tratamente antiimbatranire, de estetica medicala, de imbunatatire a performantelor fizice / intelectuale / profesionale , eliminare a stresului  etc.

Asa cum va bucurati de beneficiile externe ale folosirii electricitatii (lumina artificiala, masina de spalat, aspirator, calculator etc), centrul EuVITA  va propune sa va bucurati si de beneficiile interne ale folosirii electricitatii : o sanatate mai buna, dureri mai putine, o capacitate de recuperare mai buna, rezistenta sporita la efort si multa, multa energie !

 

IMAGERIA GHIDATA

Imageria ghidata este o tehnica ce combina relaxarea cu imaginatia (energia mentala), pe care o foloseste pentru vindecare.  Imageria ghidata lucreaza pe baza a trei principii simple:

 • pentru corp, imaginile create in minte pot fi la fel de reale ca si evenimentele actuale, externe;
 • in starea de meditatie, noi suntem capabili de vindecare mai rapida si mai intensa, crestere / regenerare, invatare si performanta;
 • atunci cand avem sentimentul ca dominam o situatie, ne simtim mai bine  (suntem mai optimisti, ne pretuim mai mult si avem o abilittae crescuta de a tolera durerea si stresul) si reusim sa facem lucruirle mai bine.

Imageria ghidata poate include si meloterapie sau aromaterapie, ceea ce este si mai bine, avand in vedere ca doar 55% din populatie este “cablata”  vizual.

Atunci cand este bine construita, imageria ghidata are capabilittaea intrinseca de a oferi mesaje codificate complexe, multi-nivel, prin intermediul unor simboluri si metafore simple.

In ultimii 25 de ani, eficacitatea imageriei ghidate a fost demonstrata de ceretari care au aratat impactul ei pozitiv asupra sanatatii, creativitatii si performantei. In multe situatii, chiar si 10 minute deimagerie ghidata poate reduce hipertensiunea, colesterolul si nivelele glucozei in sange si poate stimula pe termen scurt activitatea celulelor sistemului imunitar. Poate reduce pierderea de sange in timpul operatiilor chirurgicale, durerea si migrenele. Poate agilitatea la ski, patinaj, tenis, scris, joc scenic si cantat; accelereaza scaderea in greutate si reduce anxietatea; s-a demonstrat in mod repetat ca reduce efectele adverse ale chimioterapiei, in special greata, depresia si oboseala.

Deoarece este o activitate ce acceseaza partea dreapta a creierului, imageria activeaza si alte functii din aceasta zona: emotiile, rasul, sensibilittaea la muzica, deschiderea catre spiritualitate, intuitie, gandire abstracta si empatie.

Deoarece mobilizeaza procesele sub-constiente si pre-constiente pentru a ajuta obiectievle constiente, imageria poate intari capabilitatea si motivatia unei persoane de a ajunge la scopul dorit.

Desi este o tehnica subtila si neinvaziva, imageria ghidata se dovedeste a fi o tehnica foarte puternica, ce imbina meditatia cu auto-hipnoza pentru a obtine rezultate in vindecare.

 

 

FITOTERAPIA

Fitoterapia este metoda favorita de sustinere a electroterapiei datorita avantajelor ei: accesibilitatea (plantele sunt usor de procurat si ieftine, actiunea neinvaziva (3% reactii adverse, fata de 94% la medicamente), lipsa acumularii in tesuturi si toxicitate scazuta (efectelor adverse minime in cazul tratamentului corect prescris), tratarea integrativa a pacientului  etc

Avem informatii despre folosirea plantelor in scopuri curative inca de acum cca 5000 de ani datorita unei tablite de lut cu cca 250 plante descoperite in Mesopotamia. Mai tarziu, acum aprox. 3000 de ani, Asclepios din Tesalia, dadea urmatoarea secventa de tratament: “Intai cuvantul – apoi plantele – ultima oara cutitul. In sec I, d.H, Discoride scrie “De Materia Medica” (lista 600 plante), iar prin sec. XV Paracelsus descopera existenta principiilor active. Abia in sec XIX incep s-au pus bazele stiintifice ale medicinei botanice – medicina ce inglobeaza fitoterapia, homeopatia, gemoterapia etc.

Fitoterapia este folosita astazi de cca 80% din populatia lumii, mai ales in zonele sarace unde, coincidenta sau nu, incidenta bolilor cronice este mult redusa (diabet, obezitate, dislipidemie, cancer etc). Totusi si in tarile dezvoltate folosirea fitoterapiei a crescut cu 400% din 1990 incoace, fiind folosita de 90% din populatia Germaniei, 75% din populatia Frantei, 70% din populatia Canadei, 46% din populatia Marii Britanii, 48% din populatia Australiei etc

Utilizarea plantelor medicinale in procesul curativ, presupune cunoasterea principiilor active din fiecare planta, a partilor utilizate, a actiunilor farmaco-dinamice, a afectiunilor in care plantele pot avea efect adjuvant. Exista cateva principii de baza in utilizarea plantelor:

 • tratamentul urmareste vindecarea pacientului, nu a afectiunii (consecinta a principiului unicitatii biochimice)
 • se urmareste  tratamentul integrativ al pacientului  (toate afectiunile, corelatia intre ele,  toate planurile etc)
 • compatibilitatea: combinarea mai multor plante se face respectand compatibilitatea dintre acestea iar dozele administrate au in vedere puterea activa a fiecarei plante;
 • non-redundanta: se alege numarul minim de plante, cu principii active diferite ce adreseaza (pe cat posibil) toate problemele pacientului; nu se dau mai multe plante pentru reglarea aceleiasi probleme; se tine seama ca principii active continute in fiecare planta pot adresa mai multe  afectiuni deodata, spre deosebire de medicamente care sunt dezvoltate sa controleze simptomele unei singure afectiuni;
 • modul de administrare este specific stadiului de boala in care se afla pacientul : boala incipienta – tratament de baza prin fitoterapie, boala avansata – fitoterapia are un rol adjuvant si poate contribui la o partiala reversibilitate a simptomelor sau leziunilor. Plantele medicinale se pot folosi in paralel cu medicamentele alopate (cu cateva mici exceptii, la care trebuie sa se tina seama de
  antagonismul sau sinergia dintre medicamentele si plantele administrate).

Durata tratamentului dureaza intre o luna si zece luni, in functie de gravitatea si vechimea bolii, reactivitatea organismului si perseverenta bolnavului în a urma tratamentul. In cazul bolilor foarte grave, tratamentul poate dura mai multi ani.

Comparativ cu preparatele  medicinale chimice, plantele actioneaza mai fin, provoaca rar putine reactii adverse si complicatii. Din aceasta cauza, unii oameni considera ca folosirea plantelor este complet inofensiva, indiferent de modul lor de administrare. Parerea aceasta nu are nimic în comun cu realitatea. Ca si în cazurile de tratamente cu pastile, administrarea plantelor necesita respectarea stricta a dozelor si orelor de tratament. Depasirea lor provoaca deseori diferite dereglari în functionarea echilibrata a organismului.

 

TERAPIE SARURI SCHUESSLER

Sarurrile Schuessler sunt saruri anorganice care intra in compozitia tesuturilor umane.

Terorii dr. Shuessler:

Tesuturile se imbolnavesc deoarece celulele care le constituie nu contin în proportiile necesare substantele minerale care intra in constitutia lor.”

 • Principiile anorganice imprima fiecarui tesut caracterele proprii, adaptate functiilor lor: osul nu poate exista fara calciu; sangele nu poate exista fara fier; cartilagiile nu pot exista fara siliciu; saliva nu poate exista fara clorura de potasiu. Aceste saruri se gasesc în cantitati mari în hrana.
 • Toate functiile organelor şi tesuturilor sunt reglate de miscarile moleculare ale substantelor anorganice. Atata timp cat modul de actiune a acestor substante anorganice nu este tulburat, corpul se gaseste într-o stare de sanatate perfecta. Toate perturbarile antreneaza un dezechilibru care provoaca boala.

Metoda biochimica de administrare a acestor saruri ca remedii homeopatice patentate nu trebuie privita ca o modalitate de completare a substantelor deficitare deoarece ele reprezentand un “stimul” care comunica celulei informatiile utile pentru a o face capabila sa asimileze în cantitati mai mari sarurile anorganice indispensabile pentru mentinerea constanta a echilibrului interior.

 

 

 

REFERINTE:

“Reprogramming cells and tissue patterning via bioelectrical pathways: molecular mechanisms and biomedical opportunities” -   Michael Levin -  Wiley Interdiscip Rev Syst Biol Med. 2013 Nov; 5(6): 657–676

 

187 thoughts on “Terapii

 1. Pingback: stromectol 100ml

 2. Pingback: cheapest hydroxychloroquine online

 3. Pingback: buy hydroxychloroquine 200mg

 4. Pingback: ivermectina dosis

 5. Pingback: buy cheap ivermectin

 6. Pingback: does stromectol kill pinworms

 7. Pingback: how does ivermectin work scabies

 8. Pingback: clomid calendar for conception

 9. Pingback: ivermectin and doxycycline heartworm treatment

 10. Pingback: ivermectin prophylaxis for scabies

 11. Pingback: legitimate canadian ph

 12. Pingback: no prescription cialis generic

 13. Pingback: sklice and stromectol for sale

 14. Pingback: cheap generic tadalafil 5mg

 15. Pingback: Anonymous

 16. Pingback: Anonymous

 17. Pingback: is ignition casino owned by bovada

 18. Pingback: ivermectin 0.5% lotion

 19. Pingback: ivermectin for sale

 20. Pingback: mylan tadalafil canada

 21. Pingback: sildenafil without a prescription

 22. Pingback: ivermectin generic cream

 23. Pingback: cheap tadalafil

 24. Pingback: lowest price tadalafil

 25. Pingback: cialis pills for cheap

 26. Pingback: peptides tadalafil

 27. Pingback: cialis prescription prices

 28. Pingback: stromectol 5 mg

 29. Pingback: buy sildenafil pills from canada

 30. Pingback: sildenafil pills for men

 31. Pingback: cialis professional

 32. Pingback: buy generic cialis online from india

 33. Pingback: peptide tadalafil

 34. Pingback: prednisone 20mg nebenwirkungen

 35. Pingback: prednisone 20mg weight gain

 36. Pingback: molnupiravir cost

 37. Pingback: generic cialis daily use

 38. Pingback: cialis price

 39. Pingback: ivermectin price comparison

 40. Pingback: side effects of prednisone

 41. Pingback: cialis tablets

 42. Pingback: generic viagra prescription

 43. Pingback: best online casinos usa

 44. Pingback: cheap tadalafil

 45. Pingback: ivermectin tablets

 46. Pingback: stromectol tab

 47. Pingback: usa no deposit casino bonus codes

 48. Pingback: cialis generique

 49. Pingback: buy sildenafil usa

 50. Pingback: cheap cialis india

 51. Pingback: ivermectin generic

 52. Pingback: ivermectine mylan

 53. Pingback: covid ivermectin

 54. Pingback: buy ivermectin 12 mg tablets

 55. Pingback: buy ivermectin 6mg tablets

 56. Pingback: buy ivermectin pills

 57. Pingback: generic tadalafil

 58. Pingback: buy ivermectin 6mg tablets

 59. Pingback: ivermectin lotion cost

 60. Pingback: ivermectin 3 mg tabs

 61. Pingback: buy ivermectin canada

 62. Pingback: ivermectin 3mg pill

 63. Pingback: lasix no prescription

 64. Pingback: lasix medication generic

 65. Pingback: ivermectin uses

 66. Pingback: ivermectin tablets for humans for sale

 67. Pingback: ivermectin for people

 68. Pingback: stromectol 3 mg tablet price

 69. Pingback: buy stromectol online

 70. Pingback: ivermectin trial

 71. Pingback: is there a generic cialis available?

 72. Pingback: luckyland

 73. Pingback: ivermectin price canada

 74. Pingback: what is in hydroxychloroquine

 75. Pingback: stromectol lotion

 76. Pingback: stromectol generic name

 77. Pingback: stromectol 3 mg tablet

 78. Pingback: cialis walmart price

 79. Pingback: ivermectin oral solution

 80. Pingback: ivermectin 1%

 81. Pingback: flccc ivermectin

 82. Pingback: cialis over the counter

 83. Pingback: mazhor4sezon

 84. Pingback: filmfilmfilmes

 85. Pingback: stromectol purchase

 86. Pingback: hydroxychloroquine online

 87. Pingback: TopGun2022

 88. Pingback: XVIDEOS video XVideos xv XVIDEOS

 89. Pingback: hydroxychloroquine weight loss

 90. Pingback: cialis dosage

 91. Pingback: Netflix

 92. Pingback: design-human.ru

 93. Pingback: oral ivermectin cost

 94. Pingback: ivermectin lotion

 95. Pingback: moskva psiholog online

 96. Pingback: psy online

 97. Pingback: uels ukrain

 98. Pingback: dr pierre kory ivermectine

 99. Pingback: bahis siteleri

 100. Pingback: Øêàëà òîíîâ

 101. Pingback: Shkala tonov

 102. Pingback: russianmanagement.com

 103. Pingback: 3NOZC44

 104. Pingback: 01211

 105. Pingback: ivermectin pyrantel for dogs

 106. Pingback: Psychologists

 107. Pingback: 2notoriety

 108. Pingback: 3dictator

 109. Pingback: what is ivermectin

 110. Pingback: psy

 111. Pingback: chelovek soznaniye mozg

 112. Pingback: stromectol buy

 113. Pingback: bit.ly

 114. Pingback: cleantalkorg2.ru

 115. Pingback: Ukraine-Russia

 116. Pingback: site

 117. Pingback: UKRAINE

 118. Pingback: stromectol 3mg pills

 119. Pingback: stats

 120. Pingback: web

 121. Pingback: film.8filmov.ru

 122. Pingback: film

 123. Pingback: cialis over the counter at walmart

 124. Pingback: cialis prescription

 125. Pingback: filmgoda.ru

 126. Pingback: A片

 127. Pingback: link

 128. Pingback: video-2

 129. Pingback: sezons.store

 130. Pingback: socionika-eniostyle.ru

 131. Pingback: hydroxychloroquine half life

 132. Pingback: kamagra 100

 133. Pingback: where to buy generic propecia online

 134. Pingback: propecia to buy

 135. Pingback: kamagra

 136. Pingback: tadalafil vidalista 60 mg

 137. Pingback: video

 138. Pingback: buy stromectol for humans australia

 139. Pingback: icf

 140. Pingback: fildena tablets

 141. Pingback: 2022-film

 142. Pingback: mangalib

 143. Pingback: x

 144. Pingback: 9xflix

 145. Pingback: xnxx

 146. Pingback: 123movies

 147. Pingback: How do I get my fatty liver back to normal how much does hydroxychloroquine cost

 148. Pingback: kinokrad

 149. Pingback: batmanapollo

 150. Pingback: batmanapollo.ru - psychologist

 151. Pingback: Why are doctors not prescribing antibiotics

 152. Pingback: Do antibiotics weaken your immune system

 153. Pingback: Which inhaler to be used first albuterol or corticosteroid

 154. Pingback: batmanapollo psychologist

 155. Pingback: How can I make my heart stronger Lisinopril

 156. Pingback: Can too much turmeric cause inflammation Ivermectin topical | StromectolMAIL

 157. Pingback: Tadalafil over the counter How do you make a man want you | Buy Online

 158. Pingback: vidalista 10 buy sildenafil 100mg online cheap

 159. Pingback: Azithromycin strep - How do you get urgent antibiotics

 160. Pingback: elizavetaboyarskaya.ru

 161. Pingback: cheap kamagra oral jelly online

 162. Pingback: Fait-il lever les jambes pour tomber enceinte pharmacie en ligne sans ordonnance

 163. Pingback: Comment evolue la famille farmaline

 164. Pingback: order femara 2.5mg pills

 165. Pingback: How do I know if I need antibiotics | ivermectin for humans for sale

 166. Pingback: vsovezdeisrazu

 167. Pingback: What is a quality drug?

 168. Pingback: Can I fill a new prescription online CVS xenical price

 169. Pingback: What is the most beautiful language to say I love you canada pharmacies online

 170. Pingback: Comment faire pour attraper une femme infidele achat viagra en ligne france?

 171. Pingback: Is Rice healthy for liver ivermectin for horse

 172. Pingback: What is the strongest inhaler for asthma albuterol 4mg usa

 173. Pingback: Why are antibiotics bad

 174. Pingback: What is the fastest way to fight an infection

 175. Pingback: 2023

 176. Pingback: Why are my antibiotics making me feel sick

 177. Pingback: Is antibiotic good or bad

 178. Pingback: Do antibiotics damage cells

 179. Pingback: What happens if I take antibiotics for 7 days instead of 10

 180. Pingback: What should you not eat after antibiotics

 181. Pingback: Is 2 days of antibiotics enough

 182. Pingback: Should you take antibiotics before or after food why is stromectol prescribed

 183. Pingback: How long is it safe to be on antibiotics

 184. Pingback: levitra

 185. Pingback: Is 2 days of antibiotics enough

 186. Pingback: where do i get viagra

 187. Pingback: Which drug is best for infection

Comments are closed.