DETOXIFIERE SI REGENERARE

 

Detoxifierea este procesul de neutralizare, transformare si eliminare a toxinelor din organism. Regenerarea este procesul de reconstructie a tesutului epuizat in vederea restaurarii functionalitatii lui  – de exemplu, in cazul glandelor endocrine, restaurarea productiei de hormoni, in cazul rinichilor – restaurarea capacitatii de filtrare etc

Toxina poate fi orice substanta care are efect negativ asupra organismului. Ea poate fi asimilata din exterior sau poate fi produsa chiar de catre organism in cadrul unor procese fiziologice normale sau sub efectul radicalilor liberi.

Incarcarea organismului cu substante nocive determina anumite dezechilibre ale organelor care pot duce pana la imbolnavirea acestora, simptomele aparute fiind: oboseala, scaderea capacitatii de concentrare si memorare, ingrasare, iritabilitate, functionarea deficitara a tractului digestiv, inflamatii, durerile osteo-articulare, eruptii cutanate, imunitate scazuta, predispozitie la raceli frecvente …

si chiar mai mult !   17 micrograme de plumb va scad IQ-ul cu 10 puncte  !

Zilnic in organism se absorb 100 – 300 micrograme de plumb din aerul poluat (50-70% absorbtie plamani), apa din instalatii vechi, vopseluri vechi, rujuri, jucarii, Coca Cola  etc. Si absorbim si cadmiu (10-25 microgr/zi; dublu la fumatori), arsenic, mercur etc  Aceste toxine ne scurteaza la propriu viata, ne impovareaza cu boli cronice si ne fac sa fim mai obositi, iritabili, letargici si neperformanti.

Daca sunteti constient de aceste lucruri, atunci probabil va ganditi la detoxifiere ca o cale de a va restaura sanatatea. Ar trebui sa stiti totusi ca o detoxifiere incorecta sau incompleta va poate face organismul mai bolnav decat la inceput … si iata de ce: cele mai multe toxine sunt stocate in grasime deoarece ele sunt atrase de tesutul adipos. De fapt sunt de aprox.  200 de ori mai multe toxine stocate in celulele tesutului adipos decat in sange !!!   deci chiar daca aparent suntem sanatosi, de fapt toxinele sunt bine ascunse in tesutul adipos si ne influenteaza intr-un mod subtil si nefast sanatatea. Este necesar sa ne detoxifiem sistematic si sa alegem sa traim mai apropiat de natura, pentru a proteja sanatatea noastra si a familiei.

.

DETOXIFIEREA CORECTA SI COMPLETA : DetoxSPA

In conditiile in care aveti simptome deranjante  fara sa aveti un diagnostic medical precis sau intrati in categoriile cu risc ocupational (ex. risc cancer sani  u), este util sa faceti o detoxifiere care sa minimizeze sarcina toxica a organismului si sa restabileasca echilibrul in organism.

Sunt numeroase suplimentelor alimentare pe piata care promit detoxifierea colonului si a intregului organism  in 30 de zile, dar acest lucru este o iluzie  deoarece:

  • toxinele din placa mucoida a colonului reprezinta sub 2% din toxinele din organism
  • toxinele cele mai nocive sunt cele lipofile – aflate in tesutul gras din creier, grasime abdominala, sani si problema cea mai delicata este aducerea lor in organele aferente cailor de detoxifiere (ficat, rinichi, colon etc)
  • o detoxifiere brusca poate genera o toxicitate  extrema la nivelul anumitor organe de detoxifiere, ceea ce poate conduce la simtome extreme si chiar la traume permanente  (ex. steatoza hepatica)
  • unele din substante utilizate antreneaza metale utile din organism (Ca, Zn, K, Mg) fara ca la sfarsit sa asigure refacerea nivelului lor
  • expunerea la radiatii electromagnetice este omniprezenta, trebuie evidentiata si controlata
  • nu se poate progresa cu reducere incarcaturii toxice materiale decat daca se reduce simultan si toxicitatea mentalo-emotionala

Detoxifierea completa vizeaza  toate tipurile de toxine (ecotoxine, radiatii, endotoxine)  si toate organele din corp, avand drept obiectiv final neutralizarea, transformarea si (pe cat posibil) eliminarea toxinelor din organism. Acest proces trebuie urmat de regenerare = procesul de reconstructie a tesutului epuizat in vederea restaurarii functionalitatii lui  – de exemplu, in cazul glandelor endocrine, restaurarea productiei de hormoni, in cazul rinichilor – restaurarea capacitatii de filtrare etc

Noi propunem protocolul  DetoxSPA  ce contine mai multe etape:

(1) eliminarea  / minimizarea tuturor surselor de toxine  si adoptarea unei diete de detoxifiere, bazata pe mancaruri organice

(2) detoxifierea propriu-zisa

(3) regenerarea = refacerea tesuturilor si organelor afectate de toxine

 

Protocolul  DetoxSPA incepe cu evaluarea energetica functionala ce are rolul de a identifica:

- clasele de toxine prezente (inclusiv metale toxice biotoxine, alergeni, CO, CO2, expunere radiatii si stres geopatic, chemtrails etc),

- legatura intre nivelul de toxine din organism si bolile/riscurile prezente (Tabelul de homotoxicoza Reckeweg);

- functionarea canalelor de eliminare (inclusiv intestinul semipermeabil si disbioza intestinala),

-  minerale a caror absorbtie este blocata de toxine,

-  remedii la care organismul raspunde cel mai bine etc

Terapia este o combinatie personalizata intre electroterapie, fitoterapie, terapie ortomoleculara si dietoterapie.

Electroterapia cu prinde detoxifierea celulara, detoxifierea tesuturilor / electrolipoliza, terapia Rife etc

 

Detoxifierea celulara se realizeaza cu ajutorul microcurentilor astfel:  oscilatiile din timpul terapiei permit desprinderea metalelor grele si a altor toxine cu sarcina electrica pozitiva de membrana celulara. Aceasta “curatare” a membranei celulare conduce la deschiderea canalelor de calciu (“electroporation” – Sackmann si Nehrer, premiul Nobel 1991) care controleaza asimilarea nutrientilor si eliminarea deseurilor celulare, ceea ce permite:  cresterea oxigenarii celulare, accelerarea regenerarii celulare, cresterea ATP cu 500%, creste transportul aminoacizilor cu 30-40%  à  stimuleaza sinteza proteinelor cu 70% etc (studiu Cheng, 1987).

 

Detoxifierea tesuturilor  prezinta avantajul important ca se poate focusa pe un anumit organ sau tesut, ceea ce este extrem de important in afectiunile organelor de eliminare si in bolile autoimune. Cum de realizeaza acest lucru ? Se trimit microcurenti cu frecventa specifica tesutului sanatos si are loc o “rezonanta” = o aliniere intre frecventa existenta si frecventa dorita. La primele terapii este o limitare in timp a acestei alinieri, dar dupa repetarea terapiilor, tesutul ramane stabil pe noua frecventa, cea a tesutului sanatos. Procedurile cu camp EMF pulsat de frecventa inalta  stimuleaza  toate organele de detoxifiere: limfa, sange, ficat, rinichi, intestine, cresc activitatea glandelor endocrine si promoveaza regenerarea tesuturilor (Dr. Eberhart).

O detoxifiere speciala a tesuturilor este electrolipoliza in care microcurentii cu frecventa si intensitate foarte mica “ataca” tesutul adipos din zonele “cheie”: grasime abdominala, solduri etc. La nivel celular, aplicarea microcurentilor are urmatoarele efecte:

- restabilirea circulatiei in jurul celulelor adipoase

- transformarea trigliceridelor (grasime solida) care nu pot traversa peretele celular in acizi grasi nesaturati (lichizi) care pot depasi bariera celulara ajungand in fluidele din tesuturi si apoi vor fi transportati catre canalele limfatice

- stimularea fibrelor din tesutul subcutanat intre care sant blocate celulele adipoase, crescand asfel elasticitatea pielii.

- stimularea si blocarea alternativa a muschilor ceea ce creaza un efect de pompare si elimina grasimea din celula adipoasa.

Electrolipoliza este o metoda pentru mobilizarea si redistribuirea grasimii: in acest proces sunt extrase / eliminate toxinele lipofile, dar ele trebuie eliminate prin canalele normale de detoxifiere fara reabsorbtie. Electrolipoliza asociata cu echilibrarea hormonala poate contribui si la slabire.

Terapia Rife permite eliminarea biotoxinelor  iar terapia NLP ajuta la echilibrarea emotiilor si neurotransmitatorilor.

 

Electroterapia permite accelerarea detoxifierii de cinci ori fata de detoxifierea simpla prin fitoterapie.

Detoxifierea este un proces foarte puternic, care poate avea numeroase efecte adverse pe masura ce toxinele sunt eliminate din organism ; acest proces nu trebuie intrerupt pana la atingerea pragului minim de toxicitate. Intreruperea prematura poate redistribui toxinele in organism in locuri in care acestea pot face mai rau decat in “depozitele” initiale  (de exemplu pe vasele de sange)

 

Terapie de detoxifere trebuie urmata de o faza de regenerare a tesuturilor si organelor afectate de toxine care sa cuprinda:

- reducerea stresului nutritional cauzat de blocarea absorbtiei nutrientilor de catre metalele toxice

- reechilibrarea hormonala dupa eliminarea substanetelor xenoestrogenice

- reducerea stresului oxidativ,

- refacerea nivelului de enzime, minerale, vitamine etc

Pentru o persoana sanatoasa, protocolul DetoxSPA  ajuta la prevenirea aparitia bolilor, la un bun echilibrul energetico-metabolic al organismului,  un tonus  sporit pe plan fizic si mental si la echilibru psihoemotional. Este foarte necesara persoanelor care lucreaza in mediu toxic sau cu riscuri speciale.

Pentru o persoana afectata de boala, protocolul DetoxSPA  este prima faza in tratamentul bolii, urmata de imunomodulatie si activarea celulara.