ARTICOLE

 

CONEXIUNI ENERGETICE ESENTIALE

Biologia umana a ramas aceeasi in ultimii 100.000 de ani, omul traieste mult mai mult, DAR calitatea sanatatii sale s-a deteriorat simtitor in ultimii 30-40de ani. Ce s-a schimbat ?

 

[mai mult]

TRATAMENT SAU VINDECARE

Atunci cand suntem bolnavi, cautam sa scapam urgent de starea de boala cu tot ce poate insemna ea: durere, temperatura, varsaturi etc si apelam la un tratament rapid. Dar in bolile cronice lipseste acest tratament 100% eficient si fara riscuri, reactii adverse sau recidive …

[mai mult]

ENERGIA SI AUTOIMUNITATEA

Bolile autoimune sunt considerate incurabile de catre medicina alopata si probabil acest lucru este adevarat din punct de  vedere CHIMIC, DAR exista si alte perspective asupra functionarii organismului care ofera noi posibilitati de intelegere si terapie a autoimunitatii …

[mai mult]

MAI TOXICA DECAT TIGARILE …

Fiecare dintre noi am citit despre efectul nociv al fumatului: boli cardiovasculare, cancer, diabet etc, insa putem ALEGE sa fumam sau NU. Exista totusi ceva mult mai infricosator si mai putin cunoscut asupra caruia nu avem optiuni si nici nu prea putem sa-l ocolim … [mai mult]

STRES, BIOCAMP SI VINDECARE

Stresul este mult mai mult decat un cuvant la moda, este o conditie complexa care afecteaza cele mai importante sisteme si organe din organism …

[mai mult]

SANATATEA FEMEII IN SEC. XXI

Stiai ca femeile reprezinta 69% din cazurile de cancer, 90% din cazurile de lupus, 90% din cazurile de hipotiroidism, 80% din cazurile de osteoporoza, majoritatea cazurilor de artrita, cistita interstitiala, scleroza multipla, migrena etc. De ce atatea boli si suferinte pentru femei ?

[mai mult]

INIMA SI … ENERGIA !

In medicina alopata, lista factorior de risc include HTA, fumatul, colesterolul marit si obezitatea, Totusi, 50% din persoanele care fac prima data atac de cord nu au niciunul din acesti factori de risc. Si 80% dintre cei cu cel putin trei factori de risc nu fac niciodata atac de cord.

[mai mult]

TRATAMENTUL NATURIST SI … CHIRURGIA !

Aparent alegerea pe care o persoana o face pentru a se supune unei interventii chirurgicale exclude terapia naturista, dar daca dorim sa facem mai mult pentru sanatatea noastra, vom vedea ca lucrurile stau cu totul altfel.

[mai mult]

MAMOGRAFIA:  ASTEPTARI SI DECEPTII

Multe femei se bazeaza pe mamografie ca diagnostic sigur si precoce al unui posibil cancer la san. Reclama: “dupa varsta de 40 de ani, este bine sa intri intr-un program de screening mamografic, fiindca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi”. Este oare asa ?

 

[mai mult]

CEL MAI IMPORTANT MINERAL …

In fiecare zi corpul nostru produce piele, muschi, oase, sange etc, si pentru asta are nevoie de materii prime: minerale si vitamine. Reclamele  ne repeta zilnic importanta calciului, magneziului, zincului – este cazul sa luam si noi ?

 

[mai mult]

HORMONI NATURALI VS.HORMONI SINTETICI

Sanatatea si calitatea vietii noastre depind in mod esential de echilibrul hormonilor, aceste semnale chimice care regleaza aproape totul in organism: de la tensiunea arteriala, durata ciclului la femei  sau cat de bine putem dormi.

[mai mult]

BIOFILMUL … sau energia microbilor !

Biofilmul este o structura complexa tri-dimensionala creata de microbi, pentru a se proteja de actiunea sistemului imunitar, bacteriofagi sau medicamente. El este implicat in cel putin 60% din infectiile cronice si 90% din infectiile sistemice …

[mai mult]

GRASIMEA: DEPOZIT DE ENERGIE SI … TOXINE !

Grasimea (tesutul adipos) reprezinta depozitul de Energie al organismului:  ea este compusa din adipocite care stocheaza in mod pasiv excesul de carbon, sub forma de acizi grasi esterificati (trigliceride).

[mai mult]

TOXINELE SI TIROIDA

Identificarea toxinelor aferente tesutului tiroidian reprezinta primul pas spre intelegerea reactiilor inflamatorii si/sau autoimune la  nivelul tiroidei ca raspuns inteligent la mediu, ceea ce permite o abordare terapeutica noua, neinvaziva a afectiunilor tiroidiene.

[mai mult]