Conexiuni energetice CONEXIUNI ENERGETICE ESENTIALE CU NATURA

 

Biologia umana a ramas aceeasi in ultimii 100.000 de ani, omul traieste mult mai mult, DAR calitatea sanatatii sale s-a deteriorat simtitor in ultimii 50-100 de ani.

Speranta de viata la nastere era de 20 de ani in preistorie, 30 de ani la inceputul erei noastre si 35 de ani la jumatatea sec. XIX. Pana la sfarsitul sec. al XIX-lea, TBC-ul, pneumonia si boala diareica reprezentau 30% din decese, dar la sfarsitul secolului al XX-lea, mortalitatea provenea din bolile cronice: boli cardiovasculare, cancer si atac cerebral.  Numarul de decese datorat bolilor netransmisibile era de 68% in 2008.  In topul bolilor cauzatoare:  bolile cardiovasculare, cancerul, bolile cronice respiratorii, diabetul. In tarile dezvoltate, cca 45% din populatie sufera de boli cronice, din care 25% au doua sau mai multe boli cronice. Obezitatea, bolile autoimune, tumorile, bolile endocrine, bolile neurodegenerative, bolile digestive etc. au crescut semnificativ in ultimul secol:  unele chiar de la valori apropiate de zero:

 • bolile autoimune de la < 0,01% la 6-8%
 • boala inflamatorie intestinala de la 1:10000 la 1:250
 • depresia: de la sub 0,1% la 5-8%, autism: primul caz in 1942 !

Alimentatia si toxinele environmentale obisnuite (poluarea atmosferica, expunerea la dioxina, PCB, insecticide, solventi, metale toxice etc) nu pot explica singure cresterea exploziva a bolilor, in special din 1980 incoace.

*

Ce SCHIMBARE DRAMATICA a avut loc in ultimii 35-40 de ani ?  REVOLUTIA DIGITALA, care a impulsionat evolutia culturala si a determinat:

 • modificarea stilului de viata/munca spre cel extrem de sedentar, cu modificarea programului de lucru/ somn/expunere solara
 • modificarea campurilor electromagnetice fundamentale care sustin timing-ul intern al organismului

Interferenta tehnologiei cu sincronizatorii energetici externi ai organismului induce dezechilibrele neuro-imuno-endocrine complexe care caracterizeaza bolile cronice din ziua de azi. Sincronizatorii sunt stimului din mediul inconjurator care se repeta in mod regulat si care defazeaza ritmurile endogene pentru a le ajusta la ritmul extern.  Fenomenul de sincronizare a fost remarcat prima oara de matematicianul si fizicianul Christiaan Huygens in 1665, care a observat ca doua pendule tind sa se alinieze si sa oscileze cu aceeasi frecventa.

Sincronizatorii energetici sunt  ciclul lumina / intuneric si “pulsul” Pamantului (unda Schumann), ce reprezinta conexiunile energetice esentiale pentru integrarea OMULUI cu NATURA (sincronizare / coerenta globala energetica).

 

 

CONEXIUNEA ENERGETICA CU SOARELE:  LUMINA

Conexiunea noastra biologica si dependenta de Soare este mult mai profunda decat credem, astfel incat este important sa stim ca:

(1) lumina solara stimuleaza  producerea de vitamina D, un prohormon cu efecte in reglarea a peste 2000 de gene si la nivelul intregului organism – receptorii vit. D se gasesc in aproape toate celulele umane, de la creier la oase.

Cercetatorii de la Moore’s Cancer Center de la University of California (UCSD) au estimat ca, prin cresterea vitaminei D3 (in special la tarile din emisfera nordica) pot fi prevenite anual cca 250,000 de cazuri de cancer colorectal si 350,000 cazuri de cancer la sani in lume, dar si alte 12  tipuri de cancer de plamani, prostata, ovare limfom etc. Vitamina D are acest efect protector datorita urmatoarelor efecte:  creste aptoza celulelor mutante, reduce raspandirea si reproducerea celulelor canceroase, promoveaza diferentierea celulara, reduce angiogeneza (cresterea vaselor de sange care alimenteaza tumorile) etc.

Nivelul corespunzator al vitaminei D previne bolile vasculare si hipertensiunea arteriala deoarece creste citokinele anti-inflamatorii, suprima calcifierea vaselor de sange si inhiba cresterea musculaturii netede vasculare [British Journal of Nutrition October 2005; 94(4): 483–492].

De asemenea vitamina D3  previne osteoporoza, diabetul, miopatia etc, reduce nivelele colesterolului si are un efect benefic in tratamentul psoriazisului, eczemei atopice, sclerozei multiple, schizofreniei etc

 

(2) lumina solara este un anti-microbian puternic, deoarece stimuleaza producerea de limfocite. Acest lucru a fost demonstrat de Auguste Rollier care a tratat TBC-ul folosind terapia solara inca din 1903, obtinand vindecarea in peste 80% dintre cazuri.  De asemenea efectele luminii solare au fost demonstrate si pe alte tipuri de infectii:  antrax, colera, infectie e-coli, dizenterie, gripa, infectie cu stafilococi, streptococi etc

 

(3) lumina solara stimuleaza nucleul suprachiasmatic (NSC), localizat in hipotalamus deasura chasmei optice, incrucisarea cailor nervoase ce transmit impulsurile luminoase de la retina catre zona corticala occipitala a creierului mare.

NSC cuprinde peste 20,000 de neuroni  si este responsabil cu controlul ritmului circadian - ”ceasul biologic”, care regleaza proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale intr-un interval de timp de aproximativ 24 de ore.

Cum se realizeaza acest lucru ?  NSC contine mai multe tipuri de peptide (inclusiv vasopresina si peptidul intestinal vasoactiv) si neurotransmitatori, prin intermediul carora controleaza ritmul circadian in alte parti ale creierului (cortexul cerebral), glanda pineala si tesuturile periferice ca ficatul, rinichii si inima.

Vasopresina regleaza echilibrul electrolitilor in organism si influenteaza puterea de concentrare, capacitatea de invatare, coordonarea, atentia, memoria, creativitatea etc

Peptidul intestinal vasoactiv stimuleaza contractiile inimii, determina vasodilatatia, scade tensiunea arteriala si relaxeaza muschii netezi ai traheii, stomacului si vezicii biliare; stimuleaza secretia de prolactina si pepsinogen  etc

In plus nucleul suprachiasmatic influenteaza alti doi nuclei importanti:

 • nucleul paraventricular, secretor de CRH, ADH, oxitocina
 • nucleul arcuat, secretor de dopamina, TRH, CRH, GRH si continand receptori pentru grelina, insulina si leptina

 

La fel de important ca lumina solara este intunericul si hormonul aferent, melatonina.  Melatonina este un neurohormon si un antioxidant cu efecte puternice la nivel celular, nervos, imunitar, endocrin etc.Fiecare celula din organism are un receptor pentru melatonina, ceea ce explica capacitatea ei de a genera schimbari profunde si variate in tot organismul. Melatonina stabilizeaza membranele celulare, pastreaza integritatea mitocondriilor si protejeaza ADN-ul de atacul radicalilor liberi. Melatonina mentine tonusul arterelor cerebrale, reduce hipertensiunea, previne boala coronariana si atacul de cord. Ea stimuleaza sistemul imunitar, reduce inflamatia, creste productia de anticorpi, stimuleaza fagocitoza, previne si are efecte benefice in tratamentul multor tipuri de cancer: ficat, plamani, pancreatic, renal, prolactiom, gliom, neuroblastom  etc. In sistemul nervos, melatonina influenteaza dispozitia, capacitatea de memorare si invatare, este un antioxidant cerebral si stimuleaza regenerarea nervilor periferici. Deficitul de melatonina specific insomniei sau un somn insuficient / intrerupt are efectele nocive prezentate aici.

 

Succesiunea Lumina / Intuneric ar trebuie sa determine stare de veghe / somn pentru oameni, dar nu se mai intampla asa:  dereglarile ritmului circadian afecteaza cca 25% din populatia tarilor civilizate datorita: expunerii digitale, lucrului in schimburi, zborurilor intercontinentale si alegerilor voluntare ale orelor de culcare sau exercitii fizice (care cresc nivelele de cortizol si amana momentul somnului).

Dereglarile ritmului circadian afecteaza temperatura corpului, atentia, apetitul, secretia hormonala etc, ca si momentul de instalare si calitatea somnului. Facand abstractie de primii parametrii afectati, numai degradarea somnului este responsabila de insuficienta cardiaca, disfunctii ale sistemului imunitar, alterarea metabolismului, accelerarea proceselor de imbatranire etc.

 

 

CONEXIUNEA ENERGETICA CU PAMANTUL:  UNDA SCHUMANN

 

Specia umana, la fel ca toate formele de viata de pe Pamant, s-a dezvoltat in cadrul unei matrici de campuri oscilante ce exista intre suprafata planetei si ionosfera. Ionosfera este un strat de particule  (atomi, electroni si molecule) incarcate electric se intre 50 km si mai mult de 1000 km.  Ionizarea sa este produsa de radiatia solara.

Frecventele campurilor electromagnetice naturale, circuland in cavitatea rezonanta electric dintre Pamant si ionsfera, au determinat “evolutia”  sau dezvoltarea frecventelor de functionare ale undelor cerebrale. In particular, unda Alfa este astfel amplasata incat nu poate fi (nu trebuie sa fie) perturbata de alte semnale, fie ele naturale sau artificiale. Dar nu numai unda Alfa este influentata:  de exemplu, cand o persoana este relaxata, este detectata o forma de unda sinusoidala lenta in gama 6-8 Hz atat in EEG, cat si in oscilatorul rezonant inima-aorta.

 

Variatiile in frecventele din spectrul undei Schumann au efecte semnificative asupra sanatatii si comportamentului uman.

Unda Schumman influenteaza organismul uman la nivelul glandei pineale si la nivelul nucleului suprachiasmatic, ceea ce explica influenta ei asupra ceasului biologic intern, asupra fazelor somnului (REM), asupra secretiei hormonale etc. Natura electromagnetica a undei Schumann face dificila aprecierea directa a efectelor ei, importanta ei fiind mai bine inteleasa atunci cand apare o perturbare a ei, ceea ce duce in primul rand la tulburari mentale, comportament anti-social, probleme psiho-somatice si dezordini neurologice. Probleme psihobiologice sunt generate de modificarile in functia mentala si caracteristicile psihologice generate de deviatia de la undele Alfa normale (10,4 Hz). Campurile electrice artificiale care perturba unda Schumann mai au fost legate de cresterea celulara anormala si descresterea imuno-competentei.

In afara de campurile EMF/ELF artificiale (ale caror efecte sunt prezentate aici), unda Schumann este perturbata si de stresul geopatic.

 

Factorii care perturba unda Schumann duc la aparitia sau dezvoltarea unor “noi” boli / sindroame, probabil acompaniate de un declin in rezistenta la bolile infectioase minore: dezvoltarea celulara anormala (tumori, cancer), defecte la nastere, infertilitate, obezitate, diabet etc, precum si o crestere fara precedent a tulburarilor psihologice, incepand cu toate tipurile de anxietate si terminand cu adictii si dezordini alimentare (anorexia, bulimia).

 

 

CONCLUZII

Dezvoltarea tehnologica remarcabila a afectat si va afecta in continuare conexiunile energetice ale omului cu natura, in primul rand prin modificarea ceasului biologic si al undelor cerebrale. Fiecare persoana este afectata in mod diferit, in functie de expunerea digitala personala, sex (femeile sunt mai afectate decat barbatii), durata expunerii, alegerile personale privind programul de munca sau somn etc.

Centrul EuVITA va ofera o analiza a conexiunilor energetice fundamentale, care evalueaza gradul de expunere la campurile electromagnetice artificiale, dezechilibrele hormonale (melatonina, ADH, VIP etc), stresul geopatic etc. si va ofera terapii energetice pentru reducerea efectelor si afectiunilor conexe (anxietate, insomnie, sindromul de stres cronic, dezechilibre endocrine si metabolice etc).

 

 

REFERINTE:

 • “The Schumann’s Resonance … and Human Psychobiology”,  Richard Alan Miller, Iona Miller
 • “Calcite microcrystals in the pineal gland of the human brain” , Simon Baconnier, Sidney B. Lang,  Maria Polomska,  Bozena Hilczer, Garry Berkovic, Guilia Meshulam;  Bioelectromagnetics, vol 23, Issue 7, pg 488-495, oct 2002  
 • “Prospects of the clinical utilization of melatonin”,    Bubenik, G. A., et al.  .  Biological Signals and Receptors.  7(4):195-219, 1998
 • “Melatonin and its relation to the immune system and inflammation”,  Reiter, R. J., et al.   Ann N Y Acad Sci.  917:376-386, 2000