Sanatatea femeii in secolul XXI

(sau gustul amar al mierii !)

*

Stiai ca femeile reprezinta 69% din cazurile de cancer, 90% din cazurile de lupus eritematos, 80% din cazurile de osteoporoza, peste 66% din cazurile de artrita, 90% din cazurile de hipotiroidism si fibromialgie, mai mult de 75% din cazurile de oboseala cronica, majoritatea cazurilor de cistita interstitiala, scleroza multipla, migrena etc  ?

*

 

DE CE ATATEA BOLI SI SUFERINTE PENTRU FEMEI ?

Aparent societatea actuala ofera femeii o abundenta de resurse pentru a-si trai viata activ si a se bucura la maxim de viata personala si profesionala.  Dar viata moderna supune organismul femeii la cerinte pentru care nu a fost “proiectat”. Natura a”slefuit” calitatile remarcabile ale organismului femeii pentru perpetuarea specie: sarcini multiple si alaptat natural. Femeia moderna a “spart” tiparul istoric al sarcinilor multiple. Ea are mult mai putini copii (maxim 1-2), isi intarzie perioada reproductiva (anticonceptionale) sau chiar renunta la idea de a deveni mamica.

Ea este supra-alimentata (dar subnutrita !) si expusa unui “ocean”  de factori ambientali nocivi (produse chimice, radiatii), dar si unor oportunitati profesionale fara precedent.

Aceasta noua realitate a adus libertate si alegeri incredibile femeii, dar cu un pret foarte piparat: haosul hormonal, riscul crescut de boli si imbatranirea accelerata

Acum o suta de ani, o femeia avea ciclu menstrual pe la 16 ani, iar de la varsta de 20 pana la 30 de ani dadea nastere la 8-9 copii si ii alapta, avand in medie cam 1 ciclu menstrual /an. De la 35 la 50 de ani (menopauza), organismul lor, epuizat de sarcini, avea in medie 4 cicluri pe an. Se estimeaza ca femeia de acum 50-100 de ani, avea in jur de 40-160 de cicluri menstruale in intreaga viata.

Cum stau lucrurile acum ? Astazi fetitele de 9-10 ani incep sa aiba ciclu, iar chisturile ovariene incep pe la 15-16 ani, afectiunile la sani pe la 19-20 de ani, iar fibromul este ceva obisnuit pe la 28-30 de ani. Femeile au in medie 400-450 de cicluri menstruale, iar aceste fluctuatii hormonale proprii, combinate cu xenoestrogenii din mediu si hrana, genereaza premisele instalarii afectiunilor feminine la cca 80-85% dintre femei !!!

Acest “ocean” hormonal (majoritar dominanta estrogenica), amplifica degenerarea celulara provocata de toxicitatea sistemica si, impreuna cu alte dezechilibre nutritionale, metabolice si influenta stresului cronic, duce la urmatoarea situatie : incidenta fibrom – 25-30%, chist ovarian – 30-35% (din care 20% polichistice, din care 7-10% SOP), endometrioza-10%, 40% infertilitate, sindromul ovarelor polichistice (SOP) 7-15% (dar 30% la femeile obeze, 28% din femeile cu diabet), afectiuni sani 45-60%, cancer la sani 12,5%, cancer ovarian 3%  etc. Fluctuatiile hormonale apar in toate primele cinci cauze de mortalitate pentru  femeia moderna: boala de inima, cancerul la sani (12% dintre femei), osteoporoza, depresia si bolile autoimune.

Toate aceaste boli avand radacini in viata moderna scad calitatea vietii femeii, o impiedica sa se realizeze familial si profesional.

 

Noi nu putem schimba in totalitate viata moderna, dar totusi care sunt solutiile posibile pentru  sanatate, longevitate  si vitalitate (energie) maxima pentru femei ?

Aceste solutii sunt extrem de variate si controversate: sanatatea femeii este un capitol al medicinei ce se rescrie in prezent. Inainte de 1990, femeile nu erau prezente in grupurile-martor pe care se efectuau cercetarile medicale, datorita fluctuatiilor hormonale inerente si dorintei de a preintampina eventuale defecte la nastere. Astfel, in perioada 1993-1998, doar 20% din studiile medicale includeau si femei ! Abia dupa 2001 s-a recunoscut faptul ca femeile au un raspuns la stres mult mai complex decat al barbatilor si din acest motiv sunt mult mai vulnerabile si o multime de afectiuni feminine pot avea un substrat emotional (toate afectiunile legate de deficitul de PRG, chisturile la sani, amenoreea etc).  In plus dezechilibrele  neurohormonale sunt agravate de lipsa suportului nutritional adecvat fiecarei etape din viata: cresterea si dezvoltarea organismului, ciclurile lunare, sarcinile, nasterile si alaptarea copiilor, menopauza si imbatranirea. Femeile au cerinte nutritionale deosebite fata de cele ale barbatilor iar lipsa de echilibru dintre necesarul nutritional  si suportul nutritional oferit contribuie la dezechilibrele neurohormonale si la multe alte probleme de sanatate ale femeilor.

Evaluarea si corectia starii de sanatate, alegerile sanatoase in alimentatiei si stil de viata, precum si controlul stresului mentalo-emotional sunt solutiile de bun simt prin care femeia moderna isi poate pastra Sanatatea si Energia (vitalitatea).

 

OPTIUNI PENTRU EVALUAREA SI CONTROLUL SANATATII FEMEII 

 

SOLUTII MEDICINA ALOPATA

Medicina alopata pleaca de la principiul ca afectiunile feminine implica automat existenta hiperestrogenismului si prima solutie oferita este reglarea cu ajutorul hormonilor sintetici, in principal progestin (pilula anticonceptionala si terapia de substitutie hormonala pentru menopauza).

Terapia de substitutie hormonala (HRT) creste riscul de a face cancer la san cu 26%, riscul de atac de cord cu 29%, riscul de atac cerebral cu 41% iar riscul de embolism pulmonar cu 113 % !

Pilula anticonceptionala este de 4 ori mai puternica decat HRT iar diferentele intre progestin (hormon sintetic) si progesteron (hormon natural) fac ca progestinul sa creasca riscul de HTA, tromboza, incontinenta urinara, boala Alzheimer, cancer etc(Æ). Desi progestinul este indicat in endometrioza, el nu opreste proliferarea tesutului endometrial. In majoritatea cazurilor, “avalansa” de hormoni sintetici determina hipotalamusul si glanda pituitara sa comande oprirea productiei proprii de progesteron, ceea ce complica si mai mult situatia initiala – in special pt. femei cu amenoree, oligomenoree, PCOS etc

A doua solutie oferita de medicina alopata este operatia sau embolizarea. Desi solutia chirurgicala este prezentata ca fiind “salvatoare” si definitiva, rareori se intampla sa fie asa, fiindca dezechilibrele hormonale si toxicitatea se mentin si vor genera alte probleme. Chiar si atunci cand ovarele sunt extirpate, organismul secreta in continuare estrogeni ceea ce perpetueaza dezechilibrul hormonal si riscurile asociate. Mai mult, dezechilibrul hormonal se mareste la menopauza, crescand riscul aparitiei tumorilor maligne. Solutia chirurgicala este obligatorie in cazul chistului dermoid si in cazul unei tumori de mari dimensiuni sau cu evolutie rapida, dar in restul cazurilor ea trebuie evitata deoarece implica multe riscuri (endometrioza iatrogenica, afectarea accidentala a organelor invecinate, probleme anestezie etc) si nu ofera o rezolvare definitiva : recidivele apar in cca 45% din cazuri.

*

SOLUTII MEDICINA NATURISTA TRADITIONALA

Medicina naturista traditionala incearca o solutie neinvaziva bazata pe inlocuirea productiei endogene de estradiol (forma puternica, cu risc de cancer) cu fitoestrogeni (terapia naturista obisnuita), de obicei fara a se face analize: fitoterapia poate duce, in cele mai bune cazuri, la reducerea chisturilor / nodulilor etc pt. 3-4 luni ; dupa acest interval se cumuleaza suficienti fitoestrogeni care greveaza balanta hormonala initiala, crescand riscul de malignizare ; din acest motiv suplimentele ce inglobeaza soia, trifoi, lemnul dulce etc sunt deosebit de controversate in lumea medicala. « Retetele » cele mai cunoscute sunt :

 • Œ reteta Mariei Treben (1907-1991): coada soricelului, galbenele, urzica – buna pentru detoxifiere la nivelul problemelor de acum 80-100 de ani, cand femeia se spala cu sampon su sapun facut in casa, cu rezultate modeste (daca exista) acum !
 •  reteta universala: frunze de zmeur, coacaz negru etc – un cocktail de fitoestrogeni cumulat in cca 2-3 luni – reteta cu eficienta foarte limitata pentru afectiuni in care sunt implicate:  lipsa de progesteron, xenoestrogenii, toxicitatea si stresului oxidativ ridicat (cca 85-90% din cazuri).
 • Ž Mastodynon – produs fitoterapeutic al firmei austriece Bionorica, adreseaza NUMAI problemele datorate insuficientei luteale (vezi prospect) – bun in cca 15 – 20% din cazuri, DAR numai asociat cu detoxifiere si imbunatatirea  comunicarii  intre etajele hormonale !
 •  recomandari plante controversate (marul lupului, napraznic) sau suplimente inactive biologic si chiar toxice (anumite suplimente ayurvedice au continut ridicat de arsenic)
 •  medicina traditional chineza – rezultate remarcabile in fibroame uterine, chisturi ovariene simple, infertilitate; aceste rezultate se datoreaza in primul rand fitoterapiei de detoxifiere, apoi nutritiei energetice (echilibrarea yin-yang) si, in ultimul rand, acupuncturii (doar 10%). Din pacate, la noi se practica doar acupunctura, ignorandu-se faptul ca stimularea excesiva a imunitatii este periculoasa in cazul femeilor cu tiroidita Hashimoto sau Grave’s, PCOS, endometrioza etc.

Cel mai periculos lucru la medicina traditionala este absenta unei diagnosticari obiective.*

 

Desi bune ca intentie, aceste scheme de tratament sunt insuficiente (unele chiar periculoase), deoarece mentin cauzele care au initiat boala, mentin unele  dezechilibre hormonale fundamentale (de ex : testosteron, insulina la PCOS, prolactina la infertilitate / amenoree etc, metabolice, nutritionale etc) si cresc riscul de malignizare a tumorilor prin cumularea in timp a estrogenilor (naturali sau sintetici) etc.  

 

O SOLUTIE UNICA:  SUPORTUL INFO-ENERGETIC EUVITA

 

Femeia “multi-tasking” a sec. XXI are la dispozitie o arma noua pentru a-si ajusta eficient sanatatea si energia: medicina energetica stiintifica. Acest tip de medicina pune accent pe PROGRAME pentru preventia bolilor (prin reducerea stresului cronic si relaxare), re-modelare energetica pentru frumusete si anti-aging, cresterea performantelor profesionale sau atletice, dezvoltare personala etc si ofera terapii combinate multi-nivel pentru afectiunile deja manifeste (vezi CONDITII FEMININE).

 

271 thoughts on “Sanatatea femeii in secolul XXI

 1. Pingback: use of stromectol 6 mg

 2. Pingback: new hydroxychloroquine study

 3. Pingback: using ivermectin to treat heartworms

 4. Pingback: ivermectin tablets usp

 5. Pingback: stromectol for tetanus

 6. Pingback: what parasites does ivermectin kill in humans

 7. Pingback: ivermectin overdose symptoms

 8. Pingback: does ivermectin treat hookworms

 9. Pingback: list of medications

 10. Pingback: online tadalafil prescription

 11. Pingback: fish stromectol for sale

 12. Pingback: best online generic tadalafil

 13. Pingback: Anonymous

 14. Pingback: ivermectin

 15. Pingback: ivermectin 3mg dosage

 16. Pingback: tadalafil lilly

 17. Pingback: viagra for women

 18. Pingback: stromectol tablets

 19. Pingback: roman tadalafil

 20. Pingback: cialis buy cialis online

 21. Pingback: buy generic cialis online with paypal

 22. Pingback: how to get cheap sildenafil online

 23. Pingback: avis tadalafil

 24. Pingback: ivermectin 12 mg tablets for sale

 25. Pingback: generic sildenafil tablets

 26. Pingback: sildenafil pills prescription

 27. Pingback: buy cialis online

 28. Pingback: cialis generic in usa

 29. Pingback: price of generic cialis in mexico

 30. Pingback: posologie prednisone 20mg mylan

 31. Pingback: prednisone 20mg for eczema

 32. Pingback: antiviral medications for covid

 33. Pingback: buying cialis

 34. Pingback: cheapest generic cialis online pharmacy

 35. Pingback: ivermectin ear mites

 36. Pingback: prednisone side effects in women

 37. Pingback: generic cialis

 38. Pingback: online gambling for money

 39. Pingback: cialis professional

 40. Pingback: ivermectin tabletten

 41. Pingback: ivermectin oral solution

 42. Pingback: dosage for ivermectin

 43. Pingback: generic cialis

 44. Pingback: viagra jokes

 45. Pingback: cheap cialis india

 46. Pingback: stromectol tablets

 47. Pingback: ivermectin treatment

 48. Pingback: ivermectin lotion price

 49. Pingback: how to buy ivermectin

 50. Pingback: ivermectin 3 mg tablets for humans for sale

 51. Pingback: ivermectin oral

 52. Pingback: ivermectin 3 mg tabs

 53. Pingback: generic cialis

 54. Pingback: buy ivermectin 3 mg for humans

 55. Pingback: ivermectin south africa

 56. Pingback: ivermectin cost australia

 57. Pingback: ivermectin prescription

 58. Pingback: stromectol prescription

 59. Pingback: buy 40mg lasix online

 60. Pingback: buy ivermectin 12mg

 61. Pingback: lasix online canada

 62. Pingback: ivermectin 6 mg

 63. Pingback: stromectol at

 64. Pingback: ivermectin 9 mg

 65. Pingback: what is ivermectin used to treat in humans

 66. Pingback: buy ivermectin for humans australia

 67. Pingback: stromectol covid 19

 68. Pingback: ivermectin for covid

 69. Pingback: ivermectin generic cream

 70. Pingback: molnupiravir vs ivermectin

 71. Pingback: luckylandslots com

 72. Pingback: generic name for cialis

 73. Pingback: ivermectin for humans

 74. Pingback: hydroxychloroquine formula

 75. Pingback: ivermectin manufacturer

 76. Pingback: where to purchase ivermectin

 77. Pingback: ivermectin kaufen

 78. Pingback: 5mg cialis over the counter at walmart

 79. Pingback: ivermectin overdose

 80. Pingback: ivermectin coronavirus

 81. Pingback: ivermectin 3 mg

 82. Pingback: pharmacy walmart

 83. Pingback: stromectol pill price

 84. Pingback: cialis price

 85. Pingback: stromectol sale

 86. Pingback: ivermectin japan

 87. Pingback: do-posle-psihologa

 88. Pingback: ivermectin virus

 89. Pingback: bahis siteleri

 90. Pingback: DPTPtNqS

 91. Pingback: qQ8KZZE6

 92. Pingback: D6tuzANh

 93. Pingback: SHKALA TONOV

 94. Pingback: Øêàëà òîíîâ

 95. Pingback: russianmanagement.com

 96. Pingback: chelovek-iz-90-h

 97. Pingback: 3Hk12Bl

 98. Pingback: 3NOZC44

 99. Pingback: 01211

 100. Pingback: tor-lyubov-i-grom

 101. Pingback: film-tor-2022

 102. Pingback: hd-tor-2022

 103. Pingback: hdorg2.ru

 104. Pingback: ivermectin japan

 105. Pingback: Psikholog

 106. Pingback: netstate.ru

 107. Pingback: Link

 108. Pingback: buy generic stromectol

 109. Pingback: tor-lyubov-i-grom.ru

 110. Pingback: psy

 111. Pingback: chelovek soznaniye mozg

 112. Pingback: stromectol 6mg online

 113. Pingback: bit.ly

 114. Pingback: cleantalkorg2.ru

 115. Pingback: bucha killings

 116. Pingback: War in Ukraine

 117. Pingback: Ukraine

 118. Pingback: Ukraine news – live

 119. Pingback: The Latest Ukraine News

 120. Pingback: ivermectin stromectol where to buy

 121. Pingback: site

 122. Pingback: stats

 123. Pingback: Ukraine-war

 124. Pingback: movies

 125. Pingback: gidonline

 126. Pingback: buy stromectol 6 mg

 127. Pingback: mir dikogo zapada 4 sezon 4 seriya

 128. Pingback: web

 129. Pingback: film.8filmov.ru

 130. Pingback: video

 131. Pingback: cialis and bph

 132. Pingback: film

 133. Pingback: liusia-8-seriiaonlain

 134. Pingback: tadalafil otc

 135. Pingback: smotret-polnyj-film-smotret-v-khoroshem-kachestve

 136. Pingback: filmgoda.ru

 137. Pingback: rodnoe-kino-ru

 138. Pingback: stat.netstate.ru

 139. Pingback: sY5am

 140. Pingback: Dom drakona

 141. Pingback: JGXldbkj

 142. Pingback: aOuSjapt

 143. Pingback: psikholog moskva

 144. Pingback: A片

 145. Pingback: Usik Dzhoshua 2 2022

 146. Pingback: Dim Drakona 2022

 147. Pingback: TwnE4zl6

 148. Pingback: psy 3CtwvjS

 149. Pingback: lalochesia

 150. Pingback: film onlinee

 151. Pingback: programma peredach na segodnya

 152. Pingback: psycholog-v-moskve.ru

 153. Pingback: psycholog-moskva.ru

 154. Pingback: 3qAIwwN

 155. Pingback: video-2

 156. Pingback: sezons.store

 157. Pingback: socionika-eniostyle.ru

 158. Pingback: psy-news.ru

 159. Pingback: 000-1

 160. Pingback: 3SoTS32

 161. Pingback: 3DGofO7

 162. Pingback: wwwi.odnoklassniki-film.ru

 163. Pingback: dolpsy.ru

 164. Pingback: kin0shki.ru

 165. Pingback: 3o9cpydyue4s8.ru

 166. Pingback: mb588.ru

 167. Pingback: history-of-ukraine.ru news ukraine

 168. Pingback: newsukraine.ru

 169. Pingback: edu-design.ru

 170. Pingback: tftl.ru

 171. Pingback: brutv

 172. Pingback: site 2023

 173. Pingback: propecia finasteride buy online

 174. Pingback: propecia to buy

 175. Pingback: sitestats01

 176. Pingback: 1c789.ru

 177. Pingback: cttdu.ru

 178. Pingback: 1703

 179. Pingback: hdserial2023.ru

 180. Pingback: serialhd2023.ru

 181. Pingback: matchonline2022.ru

 182. Pingback: What are the qualities of a high value man with need a prescription for cialis?

 183. Pingback: How many puffs of a vape is equal to one cigarette order bupropion online?

 184. Pingback: bit.ly/3OEzOZR

 185. Pingback: bit.ly/3gGFqGq

 186. Pingback: bit.ly/3ARFdXA

 187. Pingback: bit.ly/3ig2UT5

 188. Pingback: bit.ly/3GQNK0J

 189. Pingback: How do I ask for Phentermine and a best diet pill?

 190. Pingback: What drink produces more sperm what do generic viagra pills look like?

 191. Pingback: bep5w0Df

 192. Pingback: www

 193. Pingback: How do you communicate with someone who doesn't want to talk buy cheap generic viagra uk?

 194. Pingback: icf

 195. Pingback: 24hours-news

 196. Pingback: rusnewsweek

 197. Pingback: uluro-ado

 198. Pingback: Drug information leaflet. Effects of Drug Abuse. aripiprazole 5 mg tablet?

 199. Pingback: irannews.ru

 200. Pingback: klondayk2022

 201. Pingback: Drugs report sheet. What side effects? buy paxil?

 202. Pingback: tqmFEB3B

 203. Pingback: Many thanks! I like it! paxil cr 37.5 mg tablets?

 204. Pingback: Medicines information payment patients. Generic Name. can i order generic propecia?

 205. Pingback: Drug information leaflet. Effects of Drug Abuse. avodart hair loss?

 206. Pingback: mangalib

 207. Pingback: priligy 30 mg

 208. Pingback: x

 209. Pingback: 9xflix

 210. Pingback: xnxx

 211. Pingback: 123movies

 212. Pingback: Medicament information leaflet. Effects of Drug Abuse. when to take malaria pills?

 213. Pingback: How long does it take for him to miss you tadalafil costo in farmacia?

 214. Pingback: Can you mix 2 sperms sildenafil warnings?

 215. Pingback: What are men's health issues viagra?

 216. Pingback: How many times a man can release the sperm in a day sildenafil dosage for erectile dysfunction?

 217. Pingback: viagra or kamagra or cialis

 218. Pingback: dapoxetine for sale

 219. Pingback: Should men take zinc every day priligy 30mg

 220. Pingback: What organ Cannot heal itself likes buy hydroxychloroquine online

 221. Pingback: Are parasites an STD likes hydroxychloroquine 200mg where to buy

 222. Pingback: Which food has high zinc generic levitra cheap

 223. Pingback: What foods remove parasites from your body with hydroxychloroquine lupus medication

 224. Pingback: What are the common side effects of antibiotics without buy oral ivermectin

 225. Pingback: What is best age to have kids fildena/buy in usa

 226. Pingback: How a good sperm look like order dapoxetine 30mg pill

 227. Pingback: retin-a cream

 228. Pingback: obagi tretinoin cream 0.05% 20 mg tube

 229. Pingback: What should I know before giving antibiotics with amoxicillin 500mg capsules for humans

 230. Pingback: sildenafil cvs coupon

 231. Pingback: What erectile dysfunction feels like viagra pill 100mg

 232. Pingback: Can I stop antibiotics after 1 tablet plaquenil dosage

 233. Pingback: kinokrad

 234. Pingback: batmanapollo

 235. Pingback: batmanapollo.ru - psychologist

 236. Pingback: Can I take antibiotics before bed

 237. Pingback: Is asthma a deadly disease

 238. Pingback: batmanapollo psychologist

 239. Pingback: What does your period blood say about you Buy Stromectol 12mg

 240. Pingback: canada pharmacy Cialis - What causes watery sperm

 241. Pingback: Azithromycin antibiotics: How long does it take for a parasite to pass

 242. Pingback: elizavetaboyarskaya.ru

 243. Pingback: this is the site of action for furosemide lasix

 244. Pingback: How can I be special in bed?

 245. Pingback: How long does it take a liver to heal itself buy stromectol for humans

 246. Pingback: What happens if you don't walk for a year?

 247. Pingback: What food helps you keep fully hard?

 248. Pingback: vsovezdeisrazu

 249. Pingback: Do not take dairy with antibiotics azithromycin tab 250 mg

 250. Pingback: Est-ce que si on avale du sperm on peut tomber enceinte - viagra naturel puissant et rapide.

 251. Pingback: What are the dangers of taking Tylenol how much is albuterol

 252. Pingback: What is the most common bacterial infection azithromycin for cats

 253. Pingback: What is the first line of treatment for alcoholism disulfiram 250 mg buy canada

 254. Pingback: What not to eat with antibiotics

 255. Pingback: What will destroy most bacteria

 256. Pingback: 2023

 257. Pingback: Is it good to drink alot of water when taking antibiotics

 258. Pingback: What kills bacteria inside the body

 259. Pingback: How many antibiotics can I take in a year

 260. Pingback: When to stop taking antibiotics

 261. Pingback: What kills infection naturally

 262. Pingback: Is it normal to feel worse after 3 days of antibiotics

 263. Pingback: What is good to eat when on antibiotics Stromectol 12mg online

 264. Pingback: Do all antibiotics have serious side effects

 265. Pingback: bayer levitra

 266. Pingback: Can infections go away naturally

 267. Pingback: levitra generic cost

 268. Pingback: viagra for young men

 269. Pingback: What is the fastest way to fight an infection

 270. Pingback: Äèçàéí ÷åëîâåêà

 271. Pingback: How do you know if you need antibiotics

Comments are closed.