CASA BIO SI SANATATEA

 

Sanatatea noastra  (sau lipsa ei) este influentata covarsitor de alimentatie, miscare, poluarea atmosferica citadina si … interiorul in care traim.  Calitatea acestuia depinde de o multimi de factori materiali: uzura casei si calitatea materialelor de contructie folosite, calitatea mobilierului, a imbracamintii, a produselor de curatenie sau cosmetice pe care le folosim.

Este esential pentru sanatatea noastra sa evaluam si impactul factorilor imateriali (energetici): expunerea la radiatia non-ionizanta, stresul geopatic si existenta scurgerilor de radon.

 

CASA  NON - BIO

EXPUNEREA LA RADIATIA NON-IONIZANTA

 

Prezenta dispozitivelor care genereaza camp EMF artificial perturba echilibrul biologic intern, deoarece afecteaza campul electric natural al omului (biocampul). Sursele de radiatie EMF  artificiala cele mai comune sunt:  circuitele de alimentare din peretii locuintei, retelele wi-fi , televizorul, telefoanele mobile si celulare, frigiderul etc

 

Efectul acestor campuri artificiale este dependenta de frecventa si intensitate. Expunerea zilnica a oamenilor declanseaza mecanisme biologice compensatoare adecvate pentru a minimiza efectele expunerii. Efectele cele mai obisnuite ale expunerii prelungite sunt:  tulburari de somn, dureri de cap, palpitatii, anxietate, oboseala cronica, tulburari de dispozitie etc.

 

Expunerea indelungata slabeste organismul printr-o multime de mecanisme prezentate pe larg aici:

http://www.euvita.ro/conditii/moderne/boli-emf/  si

http://www.euvita.ro/resurse/articole/mai-toxica-decat-tigarile/

 

 

 

STRESUL GEOPATIC

Stresul geopatic reprezinta o distorsiune in campul geomagnetic al Pamantului, determinata de prezenta apelor subterane, a fracturilor geologice, a nodurilor Hartmann, Curry etc.  Conceptia de stres geopatic, ca tipar energetic al Pamantului ce perturba sanatatea, este initiata de arta chinezeasca Feng-Shui.

Efectele stresului geopatic afecteaza in primul rand sistemul imunitar, ceea ce favorizeaza aparitia infectiile recurente, bolile autoimune, cancerul; alte conditii frecvent asociate stresului geopatic sunt:  oboseala cronica, fibromialgia, insomnia, dureri in corp, infertilitatea, iritabilitate, dureri de cap, tulburari cognitive sau de comportament etc.

 

Descoperirea stresului geopatic s-a produs in anul 1929, cand aristocratul german Gustav Freiherr von Pohl a realizat mai multe experimente de scanare a orasului Vilbisburg pentru a descoperi energiile negative asociate cu apele subterane. Rezultatele scanarii au fost comparata cu locuintele unde existasera cazuri de cancer in ultimii 10 ani, si s-a gasit o corelare de 100%. Experimentele s-au repetat in anii urmatori in orase diferite, dar de fiecare data corelatia cu cazurile de cancer a ramas aceeasi: 100%.

Multi doctori au gasit in acest experiment explicatia pentru bolile “mostenite” in familie. Un experiment privat s-a desfasurat in anii ’90 in orasul german Kassel pe o perioada de 7 ani. Studiul a cuprins 8200 de pacienti care s-au dovedit a fi refractari la orice tip de tratament alopat sau naturist, datorita expunerii la stresul geopatic. Atunci cand pacientii au evitat expunerea sau au folosit diverse ecranari, pacientii au inceput sa raspunda la tratament si sa se vindece.

In cadrul evaluarii energetice functionale se poate evidentia existenta acestui tip de toxicitate electromagnetica.

 

 

EXPUNEREA LA RADON

Radonul este un gaz radioactiv provenit din dezintegrarea radiului, provenit la randul lui din dezintegrarea uraniului. Radonul este a doua cauza in declansarea cancerului pulmonar, dupa fumat.

Expunerea la radon poate sa provina:

(a) din anumite tipuri de soluri poroase

(b) din expunerea in cadrul locuintelor sau altor constructii (scoli, spitale etc), datorata materialelor de constructii care au inglobat deseuri provenite din sterilului rezultat din activitatile de minerit uranifer, a nisipului, a zgurii si a slamului rezultat de la centralele termoelectrice pe baza de carbune si de la combinatele de ingrasaminte chimice, care au un continut sporit de elemente radioactive naturale. Abia din anul 2004 Ministerul Sanatatii a emis OMS nr. 381 care reglementeaza utilizarea deseurilor emisive.

Expunerea la radon este mai frecventa decat ne gandim:  in  SUA se  estimeaza ca o locuinta din 15 este afectata de expunerea la radon.

Pentru Bucuresti sunt trasate harti bazate pe masuratori in perioada 2005-2007 privind distributia de radon (dar si de alte elemente radioactive: uraniu, toriu, potasiu, radiatii gamma naturale etc).

In urma masuratorilor s-a constatat ca fundamentul geologic al Municipiului Bucuresti este constituit din roci cu continuturi reduse in radioelemente, dar exista valori mai ridicate datorita materialelor de constructie folosite in perioada 1965-75 (gresie, faianta, fosfogips etc)

In cadrul evaluarii energetice functionale se poate evidentia existenta expunerii la radon.

 

REFERINTE: