COERENTA SOCIALA, ENERGIA SI SANATATEA

 

Coerenta sociala, energie si sanatateInca de la nastere, viata noastra evolueaza integrat cu viata celorlalte persoane din jurul nostru: parinti, bunici, prieteni, colegi etc. Comunicam cu celelalte persoane, ne jucam cu cele, lucram cu ele, ne luptam cu ele, imbatranim cu ele etc.

 

Cat de mult depindem noi si sanatatea noastra de ceilalti ?

Fizica cuantica ne demonstreaza ca energia conecteaza tot ce exista in Univers – la nivel material si non-material. Din acest motiv nu exista separare intre persoane la nivel sub-atomic:  suntem toti inter-conectati la nivel cuantic si, de asemenea,  interactionam energetic la nivel macro prin intermediul matricii electromagnetice numita Biocamp.

 

Ce se intampla in mod real ? SuperConstientul detecteaza semnatura energetica a celeilalte persoane, ce cuprinde si vibratiile energetice determinate de emotiile existente: emotii pozitive, care cresc vibratia personala ( iubire, acceptare, bucurie, compasiune etc) sau dimpotriva: emotii negative, care scad vibratia personala (suparare, teama, manie etc). Apare apoi o “calibrare” intre biocampuri si simtim (uneori aproape imediat) o deschidere sau, dimpotriva,  o retinere – ambele nejustificate rational – fata de cealalta persoana.

 

Acest contact imaterial, intuitiv intre doua persoane are efecte profunde asupra sanatatii, atat in momentul interactiunii efective, cat si ulterior in momentul amintirii interactiunii. Sute de studii stiintifice probeaza acest impact:

 

Avand in vedere asocierea intre coerenta sociala si sanatate, este evident ca integrarea / coerenta sociala poate fi un izvor  important de sanatate, bucurie si longevitate pentru fiecare dintre noi.

Cum putem beneficia de acest izvor ?

Imbunatatirea coerentei sociale se poate face in cativa pasi:

  • imbunatatirea relatiilor care genereaza emotii pozitive si cresterea duratei de timp acordata acestora
  • extinderea cercului social
  • ecranarea emotionala in cazul relatiilor negative, interpretarea mesajului transmis de tipul relatiei si limitarea timpului de relationare

Dupa imbunatatirea relatiilor interpersonale, se poate accede la treapta superioara de coerenta sociala prin implicarea in activitati de voluntariat care sa deschida mai multe canale de comunicare empatica prin care ne manifestam aprecierea, grija si dragostea fata de semenii nostri. Aceste emotii pozitive sunt denumite “nutrienti cuantici” de catre Institute of HeartMath, care subliniaza rolul lor in fortificarea sistemelor energetice ale organsimului si in “hranirea”  corpului incepand de la nivelul celular.

 

In concluzie, sinergia energetica indusa de coerenta sociala ne ajuta sa ne activam campul inimii (cel mai puternic din organism, care orchestreaza coerenta organismului individual), sa ne echilibram neurologic (prin sincronizarea ramurilor simpatic si parasimpatic ale SNA), metabolic, imunitar si endocrin si chiar … sa ne modulam ADN-ul !  Ce ne-am putea dori mai mult pentru sanatate ?

 

 

REFERINTE: