COERENTA SPIRITUALA SI SANATATEA

 

SELF-CARE

 

Pana acum am catalogat resursele energetice pentru sanatate:  energia vitala proprie (= coerenta interioara, Qi), casa Bio (coerenta exterioara cu casa), coerenta sociala (coerenta exterioara cu ceilalti oameni).  Ar mai putea fi ceva ?

Care este “ultima frontiera” a sanatatii ?

Aceste intrebari apar firesc atunci cand vezi copii cu autism, persoane cu handicap, persoane care fac cancer desi se ingrijesc de sanatatea lor (chiar mai mult decat altele), persoane care mor desi urmeaza tratamente ce vindeca alti oameni - si te intrebi ce este DIFERIT in matricea lor electromagnetica ( = Biocampul lor) care a comandat o perturbatie ireversibila a sanatatii.

 

Singura explicatie posibila este aceea ca Biocampul este un purtator al unei Informatii primordiale (similar undei modulate de catre unda modulatoare in telecomunicatii). Aceasta informatie primordiala poate fi asimilata notiunii de Karma.

 

Karma reprezinta implementarea la nivelul existentei umane a legii universale a actiunii si reactiunii. Actiunile nostre, buna sau rele, revin spre noi in viitor, sub forma de fericire (sanatate, succes, prosperitate) sau suferinta (boli, accidente, nenorociri), in functie de ceea ce am generat in existenta actuala.  In religiile care includ reincarnarea, karma se extinde dincolo de viata prezenta, intr-un lung sir de vieti in care invatam lectii esentiale pentru desavarsirea noastra spirituala.

Karma se manifesta prin Energie:  o persoana emana energie prin intermediul gandurilor, vorbelor si actiunilor sale, energie pe care o primeste inapoi prin intermediul celorlalte persoane cu care interactioneaza. La trecerea intr-o alta existenta, aceasta energie se condenseaza sub forma unei informatii primordiale, a unui bagaj karmic.

 

Karma poate fi cel mai bun profesor, deoarece forteaza oamenii sa infrunte consecintele actiunilor lor si astfel sa-si imbunatateasca comportamentul, sau sa sufere daca nu o fac. Chiar si o karma grea, daca este infruntata cu intelepciune, poate fi o scanteie importanta pentru desavarsirea spirituala. Cucerirea karmei se bazeaza pe intelegerea greselilor, actiunea inteligenta si raspunsul ne-emotional.

La nivelul sanatatii, prin eliminarea constienta a karmei negative, dispare orice boala, dar si riscul aparitiei oricarei alte boli in viitor.

 

Ipoteza Karmei vazuta ca factor determinant in sanatatea si viata noastra, a fost sustinuta de:

 • traditia hindusa: corpul cauzal (anadamayakosha in limba sanscrita) este cea mai subtila si cea mai elevata structura din fiinta umana, in care este depozitata karma, sub forma unor impregnari subtile numite samskaras;
 • Bhagavad-Gita (parte din Mahabharata ):  fiecare trebuie sa-si indeplineasca cat mai bine datoriile ce ii revin in familie si societate, constient si conform dharmei sale actuale; aceasta actiune sustine persoana proprie, societatea si intreg universul;
 • Edgar Cayce: karma poate opera la nivel individual sau la nivel de grup; karma nu este un sac cu datorii sau un  set de situatii adverse ce trebuie parcurse obligatoriu, ci mai degraba o memorie si un set de talente pe care SuperConstientul le are la dispozitie si le poate utiliza in viata actuala; scopul fundamental al karmei este evolutia spirituala
 • S.N. Lazarev:  bolile si celelalte suferinte sunt generate de planul Divin, care ne ajuta astfel sa ne purificam aura de impregnarile negative si sa evoluam spiritual  etc

Dincolo de traditiile ezoterice, exista autori moderni care sustin ipoteza Spiritului, ca nivel integrat in  fiinta umana.

Astfel, Danah Zohar, in cartea sa “Spiritual Intelligence”  sustine existenta a trei straturi de procese psihologice:

 • stratul proceselor primare / instinctive – ce inglobeaza tot ce tine de SubContient
 • stratul proceselor secondare / nivelul Ego-ului personal- in care totul se desfasoara la nivel logic, rational si liniar
 • stratul proceselor tertiare – nivelul transpersonal / spiritual, caracterizat de capabilitatea de a vedea dincolo de granitele experientei imediate, de capacitatea de a gasi semnificatie si valoare in tot ceea ce experimentamin viata, de abilitatea de a unifica si integra informatiile provenite din primele doua straturi si de potentialul de a initia transformarea individuala.

Acest strat tertiar se pare ca este localizat in conexiunile neurale din lobii temporali ai creierului (activat prin meditatie – “punctul lui Dumnezeu” – cercetari Michel Persinger, V.S. Ramanchadran & echipa UCLA) si, probabil, si in lobii frontali activati prin limbaj si simboluri (Tearrance Diacon, Harvard).  Activarea acestui strat in interiorul fiintei umane poate fi un izvor de sanatate care sa sustina procesele fiziologice, mentale si emotionale din straturile inferioare.

 

 

 

 

7 thoughts on “Coerenta spirituala

 1. Pingback: using ivermectin to treat heartworms

 2. Pingback: ivermectin package insert

 3. Pingback: stromectol cost

 4. Pingback: ivermectin drug maker

 5. Pingback: drugstore online

 6. Pingback: plaquenil malaria

 7. Pingback: 5mg tadalafil generic

Comments are closed.